• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Uzmi sa sobom kad se budeš vozil flašu ili karnister(5l) vode, kad auto krepa polijevaj senzor radilice da se ohladi pa probaj onda upalit.

Hvala ,Mika ,jedan mi je majstor napomenuo i senzor radilice.Zadnji put kad je krepao sam iskopčao i ponovo ukopčao senzor radilice i još jedan šteker i proradio je...ma više sam ponorio s tim ,nije baš zgodno kad crkne usred grada a parkinga ni blizu...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ak bu ovak proradil onda je on a ako ne onda probaj senzor bregaste ohladit.. Da si bliže imam ih ja doma ispravne za probu...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Opel astra H. Imao sam isti slučaj. Hladan pali a kad se ugrije krepa. Senzor broja okretaja radilice je bio u pitanju. Šteta je bila kod mene 1000 kn.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Dali ima neko iskustva sa VW Golf VII,prednosti i mane opčenito mišljenje o autu?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ako se neko bavi nabavkom guma,trebao bi 4 komada ljetnih guma,195/45/16,rabljene gume..
A može i nove ako bi bila prihvatljiva cijena...

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
@Dado121 čul sam da njih dizne zezaju...makar ova u autoškoli ima 250 000 km i nikakvih problema,jedino kaj instrument ploča svijetli ko božično drvce ali to je normalno za Das Auto... Po mom mišljenju je taj 1.6 motor glupost,nema do 1.9...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja bi Golfa VI uzimao.. 2.0tdi. Motori 110-140-170 KS.. Kakvi su se oni pokazali?? 2009-2010 godište..

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ja bi ovo :icon_eyes:

SNC00043.jpg

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Golfovi 2.0 tdi znaju u dosta slučajeva pit litru i više ulja na 1000km pa pripazite si na to, ako nisu redovito voženi turbine se začađe i prestanu bit varijabilne pa CEL javlja.

Neki modeli su imali problema s diznama i pumpom visokog pritiska pa i na to treba pripazit, uglavnom bez nekoga tko ih dobro poznaje ne u kupovinu.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Normalno kod das auta da svijetli sve na tabli? Pa odvezi majstoru. Nekad kao da imas 6 godina zbilja.
Ajd da si rekao da se fiat blesira sa strujom i senzorima jos bi shvatili

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Čuo sam i ja da 6-ice imaju problema sa diznama,ali samo ako se sipa loše gorivo,mora se kvalitetnije sipat i nema problema.
Mislio sam da neko sa foruma ima 7-icu ili neko poznanik pa da mi kaže dobra i loša iskustva pošto je u planu uzet novu 7-icu 1.6 110ks tdi

1.9 se više neproizvode,sad ili 1.6 ili 2.0 a taj 2.0 to mi je prejako 140ks,skuplji tehnički,skuplji za održavat ai veća potrošnja je kod njega. Htio sam 1.6 105ks ali ti motori se od ove godine neproizvode više,sad su prešli na 110ks da su se ti bolje pokazali i još su bluemotion,štedljiv motor

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Kod sestica je jako izrazen problem dvomasenog zamasnjaka pa se original kvacilo razleti vec na 140-150.000 km, stavis novonovo, cak postoji fiksni zamajac pa se bude puno duze na miru od toga. Na sedmici mislim da su vratili opet fiksni zamajac, i neke sestice ga imaju u originalu, kasnije proizvodnje. Ostalo mislim da nema brige, to je Ipak facelift petice, sedmica je ipak drukciji auto.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Htio sam uzet 110ks sa 6brzina,ali kažu da nema,ima ali je velka nadoplata. Vozio sam testno vozilo 1.6 90ks sa 5 brzina več na 2100o u 5 brzini ide 120-130. Trgovac mi reko da nema potrebe za 6 brzinskim mjenjačem na golfu jer su sad usavršili mjenjač,da auto ide brzo na niskim okretajima motora.
Bila bi mi velka nadoplata za tog 140ks ai to mi prejako,neputujem za sada nigdje daleko da bi moro potegnit velke brzine,i ovaj manji može dobro povuč i 200km/h,samo mu treba malo duže da razvuće.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Problem- kamenčić u kotaću.
Da čujem iskustva kako rješavate taj slučaj. Kad se prvi put desi taj slučaj, svašta se pomišlja kao da se auto raspada, ja brao kukuruz i nisam čuo mobitel, a moja hanuma došla bez auta pješice s posla,
Nadam se da me razumijete. kamenčić između diska i čeljusti.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Dado ne zelim ti nesto nametati al jesi li razmisljo i o drugim autima ,evo i moj zet razmisljo o fordu Cmax-u i pezou 307 sw posto je imo focus a sad mu zbog prinove treba veci auto.No i bez mog nagovaranja uzeo na kraju citroen C5 hdi 2.0 s 136 ks
i naravno hidraulicara(HIDROAKTIVNI OVJES bez federa i obicnih amortizera) posto je zadivljen bogatstvom prostora a to mu bu trebalo ,no priznajem sina sam lagano nagovoril na Xantiju no veoma je zadovoljan iako smo imali i opel Vectru B 2.0 i karavana s vrhunskom opremom primjeti se velicina prostora kad sjednes u Xantiju a kamoli C5 iako vectra izvana izgleda velika.Ne nagovaram te na citroena i znam da ih se mnogi boje i da su rabljene limuzine jeftine kad ih prodajes no kad ih kupujes takodjer,nego nak prijateljski bez veze jel si siguran da bas golfa zelis i nemoj mislit da se kvare punomanje od drugih.
Evo zimus me kolega vozil s Passatom (mislim da je 2005 g a motor TDI 140 ks) u gornju Austriju po picasija kaj sam kupil i jebote tabla mu svijetli ko U BETLEHEMU air bag,esp,kontrola dijagnoza i jos neki k--ac reko zemo sta je ovo, ma sredicu jato je rekel i je to on sredil al ne veli za koje pare a ni placa nema bas ko sto izvana izgleda. No sve u svemu ti zelim da kupis dobro auto i da se u ovoj temi ne mucis oko njegovih problema.:drink:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Problem- kamenčić u kotaću.
Da čujem iskustva kako rješavate taj slučaj. Kad se prvi put desi taj slučaj, svašta se pomišlja kao da se auto raspada, ja brao kukuruz i nisam čuo mobitel, a moja hanuma došla bez auta pješice s posla,
Nadam se da me razumijete. kamenčić između diska i čeljusti.
Kotač dole i probati isčačkati, ako nejde onda i čeljust dole.
Ili čekati da istokari sebi svoj put pa sam ispadne.

Možda je samo na onom limu iza diska.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
hotela,zagledavo sam se samo u kiu ceed,opel astru i golfa 7.
Vozio sam u autoškoli pežoa 208 i nije mi nekak lego,citraca mi ima susjedova sestra c3 isto mi baš nije lego. Sestra ima škodu fabiju sami problemi sa elektronikom tako da škoda u startu otpada. Opel astru već imamo pa bi nešto drugo za promjenu mada bi bilo bolje imat dva ista auta u dvorištu i oba dva terat u isti servis. Kia ko kia neznam simpaticna mi je,ali nekako mi vw prevagnuo zbog toga šta je to najprodavaniji auto i najbolji je u srednjoj klasi.
Htio sam rabljenoga audija a3 2012 god ali tata neželi ni čut za rabljeni auto.

Na vrh