• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Možda i benzinska laže, nedavno sam vidio sliku kad je dečko nasuo od staklopera 3 litre do čepa za kosilicu benzin, a na satu nešta manje od 5 litri a u karnisteru 3 :D:
Isto nam se desilo prošle godine i sa kamionom od firme, crafterom, mislim da u njega ide 90 litri, toči se do čepa.. jednom je stalo 115 :D:

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Decki potrosnja se ne mjeri natocio 100kn i preso tolko kilometara i upalila se rezerva i tome slicno. Znaci za tocnu potrosnju se napuni puni rezervar zapisu kilometri i predje sa njim sto vise kilometara i onda se opet napuni pun rezervar, zatim se natocene litre podijele sa predjenim kilometrima i onda se pomnozi sa 100. Npr 46lit ÷ 840km=0.0547×100= 5.47lit i to je stvarna potrosnja sto se kaze u deci.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Da znam da trebam natočiti do čepa dok pištolj ne izbaci prijeći 100 km i onda opet natpčiti dok ne izbaci pa vidjeti razliku ali nikako da ga natočim punog do čepa.

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Driver može poslužiti i karnister samo kaj treba i povrat spojiti u njega (malo teže zbog električne pumpe ali da se) kad se ne toči puni .

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Stalno sam na cesti pa se nagledam svega, najači su mi talenti koji ga pokušavaju baš do čepa natočit a ispod auta gorivo curi van jer povrat/odušak je obično 10 cm unutra od vrha, tamon pištolj uđe malo dalje od njega.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A jesi li kad videl kak čovjek meče lance na zadnje kotače, a ima prednji pogon :mur: ?

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Možda i benzinska laže, nedavno sam vidio sliku kad je dečko nasuo od staklopera 3 litre do čepa za kosilicu benzin, a na satu nešta manje od 5 litri a u karnisteru 3 :D:
Isto nam se desilo prošle godine i sa kamionom od firme, crafterom, mislim da u njega ide 90 litri, toči se do čepa.. jednom je stalo 115 :D:

Ovo je istina,tek da vidis kod nas u BIH kakve sve litraze izbacuju na pumpama, u kanister od 20 l(vojni) staje po njihovom mjerenju 22 l,u glavnom sve do jedne B.pumpe lazu odnosno kradu,,pa se mi fatamo u racunicu i govorimo da nam auto puno trosi..A kad sam prigovorio na pumpi kako kradu,pa kad su poceli palamudit kako se njihove pumpe-pistolji bazdare 2-3 puta godisnje pa kako oni to ne smiju krasti pa inspekcija pa ovo ono,,ma drzava za lopovluk naj bolja na svijetu..a obicna gradjana svi guze

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
A jesi li kad videl kak čovjek meče lance na zadnje kotače, a ima prednji pogon :mur: ?

Nisam vidio, ali mi je stari pričao nekada krajem 80-tih dok je stojadin i Lada bili glavni na cestama na jednom našem prevoju zastoj. Ispred Lada ,a iza stojadin. Ovaj na ladu stavlja na zadnje tockove lonce, a onaj jadnik sa stojadinom obilazi oko auta i on poče stavljati lance na zadnje tockove.
A problem je što većina današnjih vozača i ne zna da stavi lance.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa i nije bilo lijepo stavljati lance na -15 . Moj je postupak izgledal ovak na rezervnoj gumi sem imal namontiran lanac i samo sem zamijenil onda sem na tu stavil lanac i opet zamjena jer stari lanci su se dosta teško stavljali u odnosu na današnje i dosta je,,, kopčali sa unutarnje strane .

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Nije zgoreg imati lance i nazad iako auto ima prednji pogon,..mi smo na mercedes 123 stavljali lance na sve 4, jer dzaba ti i kad imas vucu ako nemas kontrolu volanom,razlika je bila nevjerovatna..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kod mene stane u kanistar 20.5L na ini ali baš do vrha a kad se otvorio petrol nije bilo šanse staviti preko 20.2L Sad i kod njih stane 20.5L

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Dečki, zaboravljate jednu stvar: pumpe su kompenzirane po spec. težini, pa se ne čudite da sam benzin ima različit volumen zavisno o dobu dana.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Da ga je*eš takva razlika nemre biti jer bi onda (na naprimjer Zetoru) kad bi ga do čepa navečer natoćil i ujutro po suncu barem litra iscurjela van radi rastezanja.

A i gorivo ne prodaju (za sad) na kile več na litre i zato su spremnici tam gdje jesu.
Da su razlike zbog temperature, jesu, ali ne tolike.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pumpe kupuju,odnosno preuzimaju gorivo po specifičnoj težini,ali kak veli @Muha zato su spremnici u zemlji na istoj temp. i litra je litra kod prodaje strankama.
Ali @Muha isprobano natoči zetora do čepa (rezervar dole) i kada su oscilacije temperature kao ovih dana mokro bu ispod njega.
A mi kao potrošači uvijek se možemo žaliti udruzi potrošača da se provjeri pojedina pumpa,
I na svakoj piše kada je koja baždarena.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
onda bi trebalo tenkirati samo ujutro .

ja to radim oduvijek, samo ujutro...

znam da benziske imaju grijanje/hlađenje spremnika te svi točionici imaju mjerenje temperature al svime time se lako manipulira.

Kad je hladno, hladno je :)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Da ga je*eš takva razlika nemre biti jer bi onda (na naprimjer Zetoru) kad bi ga do čepa navečer natoćil i ujutro po suncu barem litra iscurjela van radi rastezanja.

A i gorivo ne prodaju (za sad) na kile več na litre i zato su spremnici tam gdje jesu.
Da su razlike zbog temperature, jesu, ali ne tolike.
I iscuri litra sigurno. Zato ga više ne točim do čepa, ni njega ni IMT-jce.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
MrSima jel u mirovanju ili radu ? Nekad se Inine cisterne zaduživale na kilu a pumpe prodavale na litru cisterna 44 000 litara ako se izlagalo 2 stupnja topline goriva višak je bil 600 litara .

Na vrh