• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ograničenja na auto cestama su?
Ili svi vi vozite reli i auto utrke?
Ili bujna mašta mozgu radi svašta?
Ili previše čitate auto forume koje tipkaju klinci, nevina dječica koja ne razlikuju benzinski i diesel motor?
Ovdje oko sebe imam parkirano više desetaka automobila, kojima vlasnici nastoje kupiti i pokazati svoj društveni status. Onda razgovaramo kako su i kako dugo putovali, onda rašire oči i usta i ne vjeruju kako sam to putovao ja... 85 % ih je Slovenaca... Da zlo bude gore nisu to akademski obrazovani ljudi nego imaju viši standard od HR pa sve to dođe na preseravanje... Stajem ne tipkam dalje.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
A kaj si se ti odma uspjenil? Ti ga ne voliš s vremena na vrijeme malo potegnut? Ne povuće te nekad da se malo "potpišeš" po cesti gumom? Komentira se model auta a ti odma vučeš stereotipe o društvenom statusu i pitaj si ga Boga čemu...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
A ti martinev1 pokušaj malo dublje razumjeti, a ne odmah prolupati na moj komentar kao klopotec. I da ja volim voziti, godinama. Vozim više nego ti imaš godina života. A i imao sam privilegiju da mi je auto struka.
Ukoliko ne želiš moj komentar preskoči me.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Malo više snage ne škodi. Nije me briga za druge niti kako si je netko kupio auto. 350KS nije pretjerano. Neće nitko iskorištavat tu snagu u svakodnevnom prometu. ;)

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Pardonček, sad čitam i vidim kak je ispalo. Ovaj dio je višak:
A kaj si se ti odma uspjenil?
Ali za ovo smatram da i dalje stoji:
Ti ga ne voliš s vremena na vrijeme malo potegnut? Ne povuće te nekad da se malo "potpišeš" po cesti gumom? Komentira se model auta a ti odma vučeš stereotipe o društvenom statusu i pitaj si ga Boga čemu...
Umjesto "ti" mogu ja napisati "Vi", ali radije to ostavim za uživo a tu na forumu mislim da potrebe nema.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Imam dovoljno vozačkog staža da mogu reći da i nije toliko do auta koliko je pala vozačka kultura u Hrvatskoj.. Primjera je bezbroj, danas ujutro stojim na zebri i 7 auto stane ostali ništa, svi su na mobitelima, ograničenja se drži nekih 30%..Gledam motoriste iz stranih država kako se kulturno voze u koloni, domaći jure kao da ih čeka zlato na cilju.. Ne velim da ne volim stisnut gas ali i pustim nekoga tko čeka na sporednoj cesti da se uključi, držim razmak, dajem žmigavce, gledam kuda vozim i tak te sitnice.. Neki dan me skoro raznesla mlada gospođica u 5.30 u jutro, stanem na semaforu i vidim je u retrovizoru, priča na mobitel i šminka se na srednji retrovizor, u zadnji čas me skužila..

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ka kao Karlovac? Danas vozio oca na posao iza Lemić Brda, kao posljednjih 20 dana, nigdje auta na cesti, kamoli ljudi.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kod nas počeo raditi dečko, 19 god. ima. Ima vozačku i za nagradu jer radi, tatica i mamica mu kupiše Passata CC od nekih 180 ks. Auto ima sad već par mjeseci, skupio par tisuća kuna kazni do sada, uspio neku bakicu lupit i srušit na cestu, neki dan je pričao da se vozio kroz Rakovac, gradska četvrt(poznavatelji Karlovca znaju)oko 140 km/h i neke "budale" prelaze cestu na pješačkom, uspio ih izbjeći prelaskom na drugu stranu ceste. Pitanje je samo dana kad će ili poginut ili nekoga usmrtit.
Zato bez kulture opće i vozačke neće biti bolje, vozili mi auto od 10000 ili 60000 €.
Sve je u glavi i odgoju.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Kod nas počeo raditi dečko, 19 god. ima. Ima vozačku i za nagradu jer radi, tatica i mamica mu kupiše Passata CC od nekih 180 ks. Auto ima sad već par mjeseci, skupio par tisuća kuna kazni do sada, uspio neku bakicu lupit i srušit na cestu, neki dan je pričao da se vozio kroz Rakovac, gradska četvrt(poznavatelji Karlovca znaju)oko 140 km/h i neke "budale" prelaze cestu na pješačkom, uspio ih izbjeći prelaskom na drugu stranu ceste. Pitanje je samo dana kad će ili poginut ili nekoga usmrtit.
Zato bez kulture opće i vozačke neće biti bolje, vozili mi auto od 10000 ili 60000 €.
Sve je u glavi i odgoju.
Jedino zadnja rečenica ima smisla i veze sa temom. S obzirom da se ja vozim 60 gdje je ograničenje 50, sigurno si me pretekao ili si bio u napasti ako si vozio iza mene. Jednostavno ljudi me pretiču kad se vozim 60 u Karlovcu, izvan strogog centra, al tabla kaže 50. Ljudi me pretiču. To je problem svih, ne samo ovakvih, da se moderatori ne naljute, divljaka.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ako si se vozio 60 tamo gdje piše 50, ja te sigurno nikako nisam mogao preteći 👍

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ja bi te pretelel jer se na takvim mjestima vozim ne brže od 70... :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Jedno je voziti brzo i sigurno za sve sudionike u prometu, a drugo je bezobzirna jurnjava s glavom u torbi, a mozgom na paši.
Današnji automobili nisu kao oni prije 30 ili 40 godina, isto i ceste, moguče je voziti brzo i sigurno, ali mora biti pamet u glavi. I ja vozim prebrzo...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Oke sve to je super, ja sam se samo osvrnuo na onaj dio o društvenom statusu jer tome stvarno nisam vidio mjesto tu, @plus bez ljutnje nadam se ;)

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Jedno je voziti brzo i sigurno za sve sudionike u prometu, a drugo je bezobzirna jurnjava s glavom u torbi, a mozgom na paši.
Današnji automobili nisu kao oni prije 30 ili 40 godina, isto i ceste, moguče je voziti brzo i sigurno, ali mora biti pamet u glavi. I ja vozim prebrzo...
Zakon je jasan, nema veze moja vožnja od 60 gdje je ograničenje 50 sa sigurnošću. Brzina isto tako nema direktne veze sa mogućnostima automobila, infrastruktura za bicikliste je užasna i poražavajuća, tegljači, šleperi se također voze tako, prazni "gaze" koliko ide. Ograničenje od 50km/h u naselju u RH je u savršenom redu. Legitimno se vozit brže, tko ima u džepu i ne strahuje za negativne bodove, tim bolje.
Samo da ulože još više u kamere, očito je isplativo. Bit će bolje ceste ako ništa, sa vremenom.

Najnoviji postovi

Na vrh