Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Ja ti mogu odgovorit ajmo reći iz prve ruke, nažalost vozači su premoreni, iscrpljeni, gazde ih gaze, iskorištavaju do maximuma, nažalost oni moraju čim više vozit da si zasluži plaću i da prehrani obitelj. Neko misli ako ima vozač plaću od 16 do 18000 tisuća kuna da je to ljepa plaća, a ja znam da je to kruh sa sedam kora, za tu plaću ti moraš i kilometri imati na kraju mjeseca. To nije nimalo ljepa plaća, oni bi svi bili sretni da imaju normalnu plaću i da rade odmore i da voze regule, da nema probijanja vožnje, arbajta na tahogtafima i neznam kaj, znam nije neki odgovor, ali to je ono kaj ja znam.
Oni voze na tuđe kartice, na druga imena samo da kamion ne stoji, ne svojom voljom nego po nalogu svojih poslodavaca.
Ovo je sad prva firma u kojoj delam da je sve u reguli, da se vozi kak se treba voziti, da se rade pauze od 45 min, pa se radi pauza 9 sati, pa 11h.Pa 48h.
Ali malo je takvih koji su u reguli, pogotovo ako imaju količinu kamiona. Posel vozača nije nimalo lak, ali nimalo. Njima je kabina sve nažalost, unutra spavaju, jedu, obavljaju nuždu i sve, neteba njih nekad krivit za sve, ali država je tome kriva svemu.
Oni voze na tuđe kartice, na druga imena samo da kamion ne stoji, ne svojom voljom nego po nalogu svojih poslodavaca.
Ovo je sad prva firma u kojoj delam da je sve u reguli, da se vozi kak se treba voziti, da se rade pauze od 45 min, pa se radi pauza 9 sati, pa 11h.Pa 48h.
Ali malo je takvih koji su u reguli, pogotovo ako imaju količinu kamiona. Posel vozača nije nimalo lak, ali nimalo. Njima je kabina sve nažalost, unutra spavaju, jedu, obavljaju nuždu i sve, neteba njih nekad krivit za sve, ali država je tome kriva svemu.