• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Donacije, motivacije i poticaje ne primamo ali kad bude kakav dobar kadar biti če i slika.
Ove iz procesa obnove su mi sad mučne kad se sjetim posla koji je iza nas.

Ali.
Imamo mi zapocet jos jedan projekt samo nam je sad malo zima, a i uživati prvo u ovom zavrsenom treba.
Još da hoče malo snijega zaprdit, to bi bilo to.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Toliko smo si truda dali da smo u elaborat naveli da i sati idu ispočetka. Kak i idu na svakom novom vozilu.
Naravno, i u tome smo legalni da nebi posla sa milicijom imali....

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,460
Ostalo od farbanja jednog VW Pola litra boje.
Gazda ostavio da on ne baci pa ja danas iz sprdnje štrcnio na lice jedne BBSke koju sam sredio da vidim kako će izgledati.
I nemam pojma, više sam za mat finiš, ova metallic mi nema dubinu crne boje koju sam ja imao u glavi...

IMG_20241201_202531.jpg

Sutra imam još jednu za završiti pa budem opiturao cijeli set da potrošim boju, a drugi set kada sredim budem vidio. Mada crni felđoni na bela kola pašu provjereno...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,460
Zašto ga onda narod farba? 🤣🤣🤣

Ma ne'am pojma, što bi se reklo - nimije, kako god okreneš, al' pošto idu na radno vozilo, brzo će biti za farbanje 😂😂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,035
Moram se pohvaliti da smo uspeli ja i moj balavec svojim rukama i svojim razmišljenjem jednu staru drlju obnoviti i prilagoditi ju željama balavca.
Koštalo je..... nema veze, nije sve u novcu, ima nekaj i u polugama.
Trajalo je...... ali ni to nema veze, život je samo jedan.

Sve kaj je ugrađeno od motora, mjenjača 6 brzina, quattro pogona, špere, turbine, hladnjaka, dizanja snage, ovjesa, kočnica, in i eksterijera, auspuha, felgi, pojaseva, branika.......... je uspješno atestirano.
Bojal sam se toga atesta ali samo smo jednom vračeni na popravni i to zbog dvije stvari. Žmigavci nisu imali E oznaku i lonac koji je bil ugrađen nije zadovoljaval u odnosu na motor.

Zahvaljujem se svima koji su nas podržavali i bili uz nas.
A oni koji nisu, jebiga.

Samo da se diht masa posuši i mi postajemo legalni sudionici u prometu po cestama lijepe naše, balkana, a i širje.

Bravo, čestitam Vam 🍾

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,948
Jel netko ima iskustva sa ovom zimskom gumom, sada imam na autu Sava eskimo S3+ koje su pri kraju, ove mi zapele za oko u Pevexu, jel se to isplati uzeti?
Screenshot_20241207_085036_Samsung Internet.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
Koliko vidim po testu, izgleda prilično dobra:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
S Eskimo više nikad...

Na jednom autu imam Continental TS870, a za drugog sam kupil Bridgestone Blizzak LM 005 (rabljene, s felgama), u toj dimenziji.
Kolika im je uopće cijena, nism videl?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,460
Hankook bilo koji dan u tjednu. Omjer cijene i kvalitete, teško da koja guma može prejebat.

Ja sinoć krenuo u akciju spašavanja vojnika Ravnjaka, naravno unaprijed sam se pripremio na problematične šarafe vilica koje su Toyotanci osmislili... I da, desilo mi se da su oba prednja vijka odradila svoj posao, njih sam prve krenuo odrvtati uz grijanje da vidim hoće kavez prdnit ili ne, naravno uz malo sile, oba su odjebala karijeru pa sam tako sve ostalo rastavio i za danas ostavio ovaj sexy posao; rezanje mosta, čupanje kaveza, varenje matice u mostu i napkon zamjena selena koje odgađam i na tehničkom već dvije godine baš zbog ovog posla, ali sada je bilo krajnje vrijeme.

IMG_20241207_114701.jpg

Nije čak problem niti ova zemlja unutra, logično zbog nje hrđa, ali četvrtasta matica je blokirana isključivo limenim kavezom, koji dopola otrune, u kombinaciji hrđavog navoja šarafa i matice, dobijemo to da treba malo i prdnit koji put da se to odvrne sa polugom (uporaba uga-duga čekića rezultira u momentalnom otkidanju kaveza, ne pitajte kako znam 🤦🏻‍♂️😂)

Treba ovo malo lima držati M16 na mjestu...
IMG_20241207_144025.jpg
Ali zato se malo otvori most, izvadi kavez, matica povari direktno za most koliko ide, a ujedno i toplina pomogne kod otpuštanja.
IMG_20241207_134334.jpg

I naravno, šta god da nosite, to progori jer je vertikalan var i sva šljaka ispada van na vas. 😂😂

Ali, zadovoljstvo nakon 3 sata i šparanja 200€ za polovan most ili 850€ za novi je neprocjenjivo, plus sad znam da se više neću morati sekirati oko toga, plus taman riješim i par drugih šarafa koji su ili puknuli prilikom skidanja ili se odlomila matica.

P.S. Yaris istog godišta ima još jadniji most, tamo sam se i naučio ovome jer sam do sada imao 3 ovakve situacije, ali obično samo jedna strana zajebe, ali evo, četvrta sreća pa odmah oba.

Bit ću iskren, prvi puta je auto s takvim problemom kod mene bio 3 dana dok nisam dokučio što i kako ću, da ne kažem da sam otišao toliko daleko da skinem komplet most jer je gazda htio drugi tražiti jer je dugo čekao auto, ali na kraju smo obojica bili zadovoljni, on što je auto riješen i prošao je relativno jeftino, a ja malo bogatiji za iskustvo kada ne ide sve baš po planu.

Eto, došao sam Vam malo srat i možda nekoga upozoriti na čest problem kod Toyote od 2006 - 2012 jer su manje više korostili isti most za više modela vozila.

Ajd sad bok, ode jeat i švasat most 😘😘

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
"Majstore", kad već voliš Toyote; kakve su one RAV4, tam negdje 2010...2012/13.?
Imaju li problem s hrđom i općenito mehanikom?

Najnoviji postovi

Na vrh