• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
265
HR je ionako na maks sa kapacitetima za proizvodnju struje a samim time i infrastrukturom koja je dimenzionirana prema tadasnjim potrebama. Sad da svi kupimo el. aute i pocnemo ih punit, ode osigurac. Potreban je stalan izvor el. energije 24/7/365, ne samo kad je sunce ili vjetar, znaci nova nuklearna elektrana nam ne gine, samo neznam od cijih para i kad ce bit napravljena ona i potrebna infrastruktura, za cca 20-30 godina u punom pogonu...mozda. Za proracun se uzima da kucanstvo trosi do 7kw struje, jos na to neki najjadniji punjac od 3kw (a realno ko putuje dalje mora imat obavezno od 7-11kw), to je sada dupla potrosnja, znaci duplo deblji kablovi i dalekovodi...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,574
Opcenito nam je infrastruktura u banani...a potrebe za strujom sve vece...
Ja sam nedavno radio solare i bilo je prvo upitno hocu li dobiti suglasnost hep-a jer je trafo u mojoj ulici vec jako opterecen..
Ovo za nuklearku je u idealnim uvjetima 25-30 godina da danas startamo sa svim papirima..Nek vec jako dugo radi na Nek II reaktoru pa nece sigurno jos 10godina biti izgraden...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,348
Ja kao obožavetelj ovakvih smrdljivaca neznam jel bi uopče o strujiču ikaj smel i pomisliti a kamoli napisati.
Ali mora mu se priznati da kad se napuni ide ko nevreme...

Ali nema zvuka, a ni dima....

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,574
Morete vi tvrditi da ste obozavatelji ovakvi ili onakvi...meni je bitna udobnost, a sa novim cijenama benzina i dizela i potrosnja..suv mi je.neusporediv sa bilo kojim drugim autom...limuzina, karavan, coupe..
A struja...dok ne probas tvrdis svasta...
Ja trenutno ovoga kineza ne mijenjam za nist...imali smo staroga dizelasa, imali smo benzinca...al ovo je nest potpuno drugacije...
A sve ostalo je zavaravanje samoga sebe...

Najnoviji postovi

Na vrh