Pa razvili su ga odavno.moĆŸda 'razviju' motor u kojem se uopÄe neÄe moÄi promijeniti ili nadoliti ulje? Meni moji prastari strojevi svakim danom nekako izgledaju sve bolje.
izgleda da sam nepovratno zaostao u prostoru i vremenu....Mercedes Actros od Mp2 na dalje nema mjeraÄa/ĆĄipke znaÄi od tamo negdje 2003, isto tako E- klasa nema ĆĄipke Äini mi se od linije w211,znaÄi niĆĄta novo....Kad je to krenulo Ć ipka se mogla kupiti samo u ovlaĆĄtenom servisu po broju ĆĄasije.
Na MB kamionima prepoznaje + ili - 0.5l.
Pitanje, gdje se ubrizgava veÄa koliÄina goriva kod automobila s DPF- om, mislim na dio motora, pa da zbog tog poraste nivo ulja? I da, koji su to automobili?Deklarirana potrosnja ulja za VW je 1L na 1000km, a kod Opela 0.7 L/1000km.
Kad kupujete rabljeni auto i prodavac vam veli da trosi litru ulja na 1000 km, biste li ga kupili?
Danas litra boljeg ulja - vodice 0W30 kosta cca 20 eura...
Ako ga mijenjate svakih 15 000km, uz tu potrosnju ode cca 20 litara ulja.....skoro 400 eura na 15 000km...
Kome se to isplati?
Druga stvar....auti sa DPF-om ubrizgavaju vecu kolicinu goriva za spaljivanje cadje u DPFu, a dio tog goriva zavrsi u karteru, razrijedi ulje i digne mu nivo. Nije rijetkost da iz motora ispustis vise ulja nego si utocio.
Iz tog razloga ne mozes ni znati da li auto trosi ulje.