• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balansiranje

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Za te kineze bi mogao imati onaj u bosiljevu, svornik mislim da se zove.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
@dado6340 ,
nije INO. Mateng je (Kinez).

@jocc,
hvala na podsjetniku na Svornik. Pronašel sam mail adresu za Dabaki-agro u Bosiljevu i poslal upit. Valjda je to isti vlasnik.

@lijeskakc,
Trgoagenciju sam prvo pretražil i nisam pronašel tu dimenziju. Sad sam još jemput provjeril, ali nemaju na netu. Jedino da ih pitam da pokušaju nabaviti. Dečki su ljubazni i vjerujem da bi se potrudili pronaći, ali takve posebne želje obično imaju i posebne cijene. :(

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Svornik iz Bosiljeva je zastupnik za Dabaki.
Probaj pogledati na stranicama PCS Ferenčaka i Jakopica iz Gradeca. Mislim da ih nudi i BKL iz Rovišća.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Trgovina dijelova hr. Čini mi se iz vinkovaca, ja tamo pitao, dao im mjere i pronašli su mi odgovarajuće bate. Čak su bili i najjeftiniji od svih gdje sam pital 👍

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Točno tako, mjesto se zove Johi. I ja sam kod njega kupio malčer. Pozitivna iskustva.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Hvala svima. :ppozdrav:

Svornik, trenutno nema, očekuju za mjesec dana.

Agroklas mi je odgovoril da imaju originalne batove za taj model (90 kn -10% rabat). Vijke nemaju M16x80 nego duljine 75 ili 100 mm. (25 kn)

Stari su duljine 80 kvalitete 8.8 i od matice stoje van manje od 5 mm. Za dulje (L = 100) moram nazvati i pitati koliko je navoja, ali za batove koji su uz bočne strane su vjerojatno predugački (treba dodatna provjera).

Jel baš treba mijenjati i vijke ili prvo provjeriti jesu li stari zaglodani ili nisu?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ja sam promjenio samo batove. Vijke sam namazao malo temeljnom bojom i zategnuo matice. Do sad mi se odpustila samo jedna matica i to samo malo.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Ja već promijeno par garnitura čekiča i još uvijek imam iste vijke gore.. ko novi su..

Inače vijke možete kupiti u Imbus Zagreb ili Rotometal u Sv. Nedjelji, šalju i poštom, a i puno jeftiniji nego trgovci koji prodaju i čekiće...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Čekići kupljeni u TA (73,60 kn/kom). Stigli od 2 proizvođača. Jedni težine 810 - 820 g, drugi 780 - 790 g, a jedan svega 740 g (taj je čak prije cinčanja navarivan da se poveća težina).
Tog puno lakšeg (četvrti u gornjem redu) i prvog u donjem redu koji nije imal jednog vugla sam reklamiral.
Na pismenu reklamaciju su telefonom odgovorili da imaju još samo dva komada ali crna, iako su na web shopu raspoloživa 4 komada. Nema veze kaj nisu pocinčani, zamijenite. Kod zamjenskih su odstupale širine ušica, umjesto 40 mm, jedan je imal 41, a drugi 42 mm široke ušice. Ako treba bum pobrusil, ali nije trebalo jer su neki razmaci nosača bili širi od 42 mm pa sam stavil kam je pasalo.

U svakom slučaju ostal sam malo razočaran. Prijašnja iskustva s osobljem iz TA su bila jako dobra, a sad su izgleda ili pokušali namjerno riješiti škart robe ili su postali malo šlampavi i neodgovorni. :( Čak na zamjenskim nisu niti skinuli cijenu (69 kn).
Vijke sam ostavil, a matice zamijenil.
IMG_20220712_114310.jpg IMG_20220712_121506.jpg IMG_20220716_104234.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
To je čiščenje zaliha i nikako nije uredu, barem da su iste gramaže, što je jako bitno.😡

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
I zato treba balansiranje nakon zamjene batova.
To su odkivki ili odljevki. I zato nisu svi iste težine.. Zamislite kako se zek razlika poznaje na batovima koji bi trebali 1,5 kg imat, a neki nemaju il imaju više

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Ja sam znao držati u rukama, na oko isti, a u masi razlike i 30g...

Preporuka je balansiranje kad se mijenja nešto na rotoru. Ne mora nužno biti i samo masa, već i položaj težišta igra ulogu. Masom mogu biti jednaki, a drugi može biti više izvučen pa je opet razlika...

Posljednje uređivanje od moderatora:

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ja kade sam na svojem tehnosu mijenjao bate morao sam uzeti i osovine tj šarafe jer su bile potrošene. Uglavnom mišeljenja sam da je najbolje sve zamjenit i onda je to kako treba biti. Hvala bogu nakon zamjene batića malčer je radio ko prvog dana bez vibracija, čaša puna vode je stajala na njemu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Skinut rotor i ležajevi sa rotora. Na lijevoj strani kod remenice se ležaj lagano potegnul sa rukavca, ali desni je fest držal. Moral sam prejti kod mehaničara. Nije popustil niti s radapcigerom i zračnim pištoljem za šrafit kotače. Tek kad je po našpananom radapcigeru par puta pošteno udareno težim čekićem, odlučil je popustiti.
Ležaj je u kompletu s kućištem (ima navoje M12) i pokušal sam na netu pronajti takve, ali neuspješno. Na sebi nema nikakve oznake, kaj mi je čudno.
Treba li možda s njim na prešu pa odvojiti ležaj od kućišta?
Zahvalan sam ako netko može pomoći. Kućište s ležajem_bočno.jpg Kućište s ležajem_sprijeda.jpg Kućište s ležajem_straga.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Kaj to nije onaj ležaj kaj se zakosi pa izvuče van kroz ona dva zareza vidljiva na drugoj slici?

Najnoviji postovi

Na vrh