• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balansiranje

HrvojeS

Dobro znana faca
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
230
Ja sad nešto
Na ovome s videa sam ja repariral kučište jer je svo popucalo. A jedan dečko iz sela pored je radil rotor, 2x iz početka. I 2x pogriješio..
Sreća pa je hrvoje to riješil.
Evo jedan nedavni unfal z tim malčerom. Ne štedi se nimalo 💪💪
Ugasilo traktor u mili sekundi 🤣
Daj mi reci jesu li od tada promijenio ležajeve :)

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,509
Nije. Čak ni iza na valjku... ❗
Jedino remene jednom, jer je jedan pao pod ostale pa su se svi skupa oštetili..
Batovi su sad za zamjenu, pa ćemo vidjet kak bude onda delal..
Ak bude potrebe, zovemo te 😀

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,382
Ne bih ja bio baš tako siguran, imaš i kod nas recimo Krt, pa reklamiraju da balansiraju na terenu, ali kad ih zoveš, uvjeravaju da je bolje na stroju...

Zato što ljudi kupe "pametni" instrument, koji govori što trebaš napraviti. E sad, to sve radi u određenim uvjetima i kad je sustav ispravan, međutim kad odziv nije dobar, kad " ne sluša" onda nastaju problemi, a objektivno, ljudi se u pravilu javljaju kad su problemi. Razna oštećenja.

Instrument računa što trebaš napraviti na osnovu probnih utega, ali ti to napraviš a dobiješ drugi rezultat, i onda on opet govori što trebaš napraviti na osnovu probnih utega jer su mu to ulazni podaci. A sistem se drugačije ponaša.

Prije nisu bili takvi instrumenti, morao di i nešto znati i poznavati prije nego si postao stručnjak kupovinom instrumenta.

Ja to gledam malo drugačije. Ljudi koji su znali, radili su. Firme koje su ih imale nisu obučavali druge jer im je to trošak, već su maksimalno koristili te stare. Stari otišli, nova tehnologija i sad imaš manjak znanja i razumijevanja kod novih...

Pa u Končaru su tražili penzionere natrag, jer nisu imali mlade koji bi mogli odraditi neke projekte, jer nisu prenijeli znanje i iskustvo. Znam jer mi je punac radio u Končaru, i jer su ga zvali. A tko će sa 60 godina ići u Afriku, sa i pikati se injekcijama. Ako nije frka sa lovom...
Ovo potvrđujem sa Koncarom jer sam imao priliku surađivati 10 godina sa cijelom grupom, njih 16, i baš su me oduševljavali stariji koji su bili puni znanja i elana, čak iznenađujuće visoki elan za 50+. Nis ima nije problem, u 7 ujutro spremni, orni, nis im nije bilo problem.

HrvojeS

Dobro znana faca
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
230
Čovjek pitao u servisu, rekli mu mora kupiti novi valjak, bez da su išta išlo gledati...
Osim debalansa rotora, pogonski dio je otišao, lufta koliko hoćeš.

Ljudi prezadovoljni, uzeli letke i demonstrirati će ovima u servisu. Što je je, Nijemci zaista cijene kad riješi problem. A prije toga svi skeptični

1000049714.jpg

HrvojeS

Dobro znana faca
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
230
Došao kod nove misterije, kupili rabljeni malčer od ovlaštene firme. Firma im je stavljala noževe, i naravno krivo okrenuti....

Prilozi

• IMG_20250513_151206.jpg
    IMG_20250513_151206.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20250513_160008.jpg
    IMG_20250513_160008.jpg
    36.4 KB · Pregleda: 17

HrvojeS

Dobro znana faca
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
230
Nije smiješno, to je tako. Kad sam imao nezgodu u Njemačkoj, otišao mi amortizer, negdje otišla matica, i klaparalo je. Zvao šlep, odvezli me u ovlašteni Peugeot.

Kaže desni amortizer, ne valja. Uzeli novi, ja Reko pregledajte i lijevi.

Oni pregledali i kažu da je s drugim sve u redu. Tako da su stavili samo desni.
Dođem sutradan po autu. Kažu da je na testnoj vožnji. Vraća se lik i kaže da je desni ok, da iz lijevog se čuje neko lupanje, ali ne mogu dokučiti od kuda to dolazi. Da je sve ok, a kad se vratim u hr, da promijenim i lijevi.

Ja sjećam u auto, i čujem lupkanjeli s desne strane. Onda sam otišao kod prijatelja, nekih 300 km, izvadili silne utege za balansiranje ;) te drugu opremu. I imamo što vidjeti. Lupkanje dolazi od desnog, krivo okrenuli, to lupanje je bilo jer je metal bio u dodiru s metalom, a gumeni dio u prazno :)

Najnoviji postovi

Na vrh