Potrosili ti se petljaci to ti je onaj kljun sa osovinicom to moras zameniti kad je kratak zavezak nemoze od rs vezaca u rs je osovinica 14 mm a u JD 14,9 mm
ovo je upustvo za FAHR preseEvo ti malo podataka iz prirucnika za Lifam.Lakse ces se snaci.
By kemolisnik at 2012-06-26
By kemolisnik at 2012-06-26
dva uzrokaprijatelju imam balirku john deere 336,imam problema sa dovođenjem konopa u petljace jedna je igla nova a druga je njena orginallna,i na toj strani sa novom iglom kada igla probode sijeno petljaci ne uzmu svaki put spagu tako da ne jednoj strani konop opce ne ide znas li kako cu rijesit taj problem?????
imam balirku john deere 336 imam problema sa dovođenjem spage u petljace na jednoj igli zna li iko koji je problem ???????
neispravna putanja igle ili treba popustiti držač kanapamolim vas za pomoć. balirka massey 124 ima problem na lijevom zatezaču špage. ponekad špaga ne prođe iznad i ostane na zatezaču nego uđe u njega i nekad se unutra zadrži čvrsto te sveže balu a često se razveže jer ne napravi čvor.
crveno je označeno kamo špaga ode. tj zavuče se ispod toga tako da se nevidi.
E jutros sam se susreo sa ''teškom'' travom , najsporija brzina i bala do bale , strašno veliki otkos a trava malo sirova i krupna
Presa se izborila i nije nijednu odvezala ali teže baliranje nisam imao , sakupljano je ručno u redove
Pa ja ne žalim platiti majstora kao mnogi iz moje okolice , kada nekome pomeneš riječ remont samo se nasmije i hvali kako to on tjera dok ne stane , a kad stane , onda ............. :finga:
Remont???čekaj čekaj,,,uh to je ono kad ti uzimaju novce iz džepa :rolfer::finga: