Ivane , zamijeni ti lanac za početak i time ćeš ''kupiti još vremena'' do preskakanja , ako je lanac istegnut on daleko više haba lančanik nego novi .
Lance treba na vrijeme mijenjati da bi se štedili lančanici.
Budem zamjenio lanac, pa valjda bude islo jos par godina tako..
Mislim, ide ona i sad, nemam se sta zaliti..
Prvo lanac zamjeni, preguraj sezonu i rjesi se djavola dok nije kasno. Po meni se ne isplati davti 500 eura za balirku koja realno tu sa cijenom 2000-2500 eura.
Neznam bas da bi je se rjesaval, jer dobro mi radi, petljaci su po meni najbitnija stavka na balirki, a s njima nemam nekih problema..
A ova moja radi mirno, samo zuji, nema nikakvog lupkanja i strockanja..
A i sta da kupim poslije, mozda jos gori skart, a novaca nemam na razbacivanje..
Evo još jedne pa da usput pitam možeš li mi ivane izmjeriti duljinu vila koje guraju u tunel jer moja nekako radi kose bale.
Evo izmjerim ti za pola sata, sat pa napisem tu..
Ja sam bas jucer skinuo one vile (one koje pogoni lanac) da mi tetak napravi nove plasticne pikse, jer su dobile jako lufta..
A ove vile do tunela (koje pogoni kardan) sam isto tako skinuo i piksirao prije tjedan dana i rade super, vise nema lupkanja, samo zuji balirka..
A sto se tice kosih bala, i moja ponekad gdje koju malo zakosi, a to moze biti ako bat ima puno lufta, a i jos je jedan banalni razlog: Uvijek treba masu kupiti s vanjskom stranom pickupa pa da vile rasporede jednako masu i da Bat dobiva jednaku masu s lijeve i desne strane bale, tj. dok su redovi sijena debeli, bale su dobre, ako su redovi slabiji hoce iskriviti balu..
A i tu stranu koju ti vise krivi, pritegni tunel za dva tri kruga vise i bude u redu..