• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,127
Makital meni djeluje solidno , ima ih više vrsta ali ja nebih rekao da su to kopije , opet nemogu tvrditi.
Pretežno koristim onu najjeftiniju i ni sa njima apsolutno nemam prolema , sada je trenutno BANE-ECO najjeftinija , dobijam je po 18e par klupkova , skoknem do SR jer mi je blizu i kupim lijepu zalihu.
Oko mene je makital i ostali po 25e pa mi je razlika interesantna jer stvarno dosta trošim na špagu.
Ove najjeftinije potrošio sam ni sam neznam koliko i nisam imao problema nikada.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Lafo Makital radi za dvije firme, iz BiH i Srbije. Srugacija ambalaza, a primjeti se razlika u kvaliteti

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Juče sam išao u tutnjevce i vidio sa u ugljeviku cestom ide imt539 i za njim someca balirka jesili to ti bio savoris

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,127
Juče sam išao u tutnjevce i vidio sa u ugljeviku cestom ide imt539 i za njim someca balirka jesili to ti bio savoris

Moja je presa , šurak je se vozao , ja vozam rivijeru
Someka je išla sa remonta jer smo i njoj vadili malj da zamijenimo onu plastičnu vođicu i uštelujemo zazore.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Balirao 45 bala, a na brojaču 64, dakle umanjuje mi rad za PDV 25%.
Kako balirka koja na sebi nema ništa od hrvatskih dijelova osim tot masti i prašine iz polja poznaje naše porezne propise?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Ja sam kupio Uragan i nisam zadovoljan,jer mi se u druga dva klupka špaga zapetljavala i pucala spaga, jer nije bila dobro namotana...

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
http://www.mojalbum.com/reider/remont-balirke-vazolar/foto/22509645#22509644

Opet idedu radovi naprijed.SLika kaže namiještenje ventilatora od auta FORDA za izpuhavanje prašine vezačkog aparata.Napraven je na pante,da se može preokrenuti nazad od vezačkog aparata ak bi se konop namotal na njega i zašopal elemennte .
U ovom trenu namiješten je samo ventilator,al struje do njega nema.TReba namijestiti rele startanja.Struja je dovedena na prešo,al rele treba vezati između vklopno stikalo ventilatorskog paljenja i sam ventilator.Eto slike njega i još jedna od ventilatora:
http://www.mojalbum.com/reider/remont-balirke-vazolar/foto/22509645#22509645
http://www.mojalbum.com/reider/remont-balirke-vazolar/foto/22509645#22509647
I još jednom vklopno stikalo paljenja,koji budedu dajal start signal releju:
http://www.mojalbum.com/reider/remont-balirke-vazolar/foto/22509645#22415828

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Pozdrav, dali nekozna koja je razlika između gallignani 5190 i 2690.

Posljednje uređivanje:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Adis hvala al znaj da bi mogl obiti još više stvari promijenjenih koliko jesam...Gledao sam malo i vagao između potrebe što zaista treba i peneza.Ova preša simbolično malo radi,pa sam umijesto dda bih kupijo pokoji dijo novi,samo sam ga popravijo(kakav lager samo otvorijo ,očistil,namaazl i naazd zatvorijo)al to kod velike proizvodnje nije prihvatljivo.Vi koji radite u godini dana toliko bal,kao ja u 10 godina ne možem se uspoređivati sa vama.I tako ni u investicijama.

Kad več pričamo oko cijen baliranja-kod nas izpod pola eur nitko ne zapali traktora na balo.Kad je manje od 100 bal 0,6 eur je cijena,a ak je još manje bal dodaš i kojih 3 ili 5 eur što si se vozil do njega ak imaš daleko.No Neko ovdje računal 0,7 EUR po bali bez transporta i ljudima bilo to jako previše.A šta če ak se lik vozijo više od 8km u jednosmijer samo za njega i radijo manje od 100 bal,pa si naračunal sve da nije bijo na zgubi(šteti).A isto mu je ak računaš 0,6 + transport 3 do 5 eur ili računaš 0,7 bez transporta...
No da se razumemo izpod 30 bal ni taj lik nikome ne ide raditi bal.Al do bal imao je 2 km u jedno smijer.
Drugi majstor kazao je da ide raditi i jedno balo al štartnina mu je u svakome primijeru 15 EUR...

Trebate znati da ovdje jako su male parcele kod nas.I bregovi i cijena ne može biti ista.Svi koji vučeju prešo imamjo 4x4 ovdje.A ak bi koj naš baliral na ravnici preko 500 bal ,normalno bi se moglo nešto cijenkati-to se zna.!.Al dosta je važno kako dalek je transport.Nije isto 2 km ili 25 u jedno smijer kako me je poznanik zamolijo,dao ponudbo al bilo bi preko 500 bal je kazao.Bez plate transporta ponudijo mi plato 0,3 EUR na balo.Dobar mi je bijo poznanik(obitelj),al svejedno sam odustao pa mu išao drugi sa rodbine koji bijo malo bliže.Neznam za koju cijeno.
Dobro ajde ak bi potrošijo pola tanka i jedan par konopa bilo bi me trošak 37 EUR nafta +konop 32=70 eur samo to.No ajde ostalo bi još mi 70 eur priznajem zaslužka,al trebalo bi i virojatno pomogniti to pospraviti na podkrovje pa cijeloga pola dana išlo bi gore,pa sam radije odustao.Ako bi imao cijeli posljepodne vrijemena tada između posla u tvronici je to pitanje...

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
@ reider
Pa to gore kod vas je cijena spram vseg standarda. i logicno je da ukoliko covjek ima dosta transporta da to treba zaracunati,male parcele i brdovite ma pricamo o istim uvjetima,.a ti si balirku sredio po svom cefu i volji i namjestio je spram svojih uslova i traktora,mozda si cak i previse detaljno radio ali podrzavam i takav rad jer se cojek ako to radi sa voljom u tom poslu i odmara i poslije se nasladjuje na svoj poso.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Adis90, ono kad si gotov sa baliranjem, parcela puna bala, još ako je malo veća i bili jači redovi. I kad te prođe prvo zadovoljstvo s dobro napravljenim poslom, misliš si, jebo te, pa tko će to sve sad pokupiti i odvesti doma.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Dok sam imo presu prije welgera koja je slabo vezala odnosno pola ona pola ja rucno bio mi je bio mi je cilj samo daj da se ispresa pa lako cemo mi to pokupiti iako je znalo biti do 800 bala u jednoj njivi koju smo znali balirati od 8 do 17 h,kad sam kupio welger(ne da je tu ja nesto hvalim vec samo navodim kako je bilo) pa kad sam sa njom usao u njivu pa to je bila igrarija za pobalirati i onda je bila prica i psihicko stanje ma sad je lako balirati ajde sad potovari i prevuci 600-700 bala iz jedne njive ..

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
na desnom petljaču mi povremeno ostane čvor koji ne skine skidać kako riješiti

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Jel ovako nesto:

Znaci ostane spaga na svezanoj bali od sljedece bale koja treba izaci iz tunela?
To je mene nekad zezealo, ali prestalo je samo, sad dobro veze..

Najnoviji postovi

Na vrh