Adis hvala al znaj da bi mogl obiti još više stvari promijenjenih koliko jesam...Gledao sam malo i vagao između potrebe što zaista treba i peneza.Ova preša simbolično malo radi,pa sam umijesto dda bih kupijo pokoji dijo novi,samo sam ga popravijo(kakav lager samo otvorijo ,očistil,namaazl i naazd zatvorijo)al to kod velike proizvodnje nije prihvatljivo.Vi koji radite u godini dana toliko bal,kao ja u 10 godina ne možem se uspoređivati sa vama.I tako ni u investicijama.
Kad več pričamo oko cijen baliranja-kod nas izpod pola eur nitko ne zapali traktora na balo.Kad je manje od 100 bal 0,6 eur je cijena,a ak je još manje bal dodaš i kojih 3 ili 5 eur što si se vozil do njega ak imaš daleko.No Neko ovdje računal 0,7 EUR po bali bez transporta i ljudima bilo to jako previše.A šta če ak se lik vozijo više od 8km u jednosmijer samo za njega i radijo manje od 100 bal,pa si naračunal sve da nije bijo na zgubi(šteti).A isto mu je ak računaš 0,6 + transport 3 do 5 eur ili računaš 0,7 bez transporta...
No da se razumemo izpod 30 bal ni taj lik nikome ne ide raditi bal.Al do bal imao je 2 km u jedno smijer.
Drugi majstor kazao je da ide raditi i jedno balo al štartnina mu je u svakome primijeru 15 EUR...
Trebate znati da ovdje jako su male parcele kod nas.I bregovi i cijena ne može biti ista.Svi koji vučeju prešo imamjo 4x4 ovdje.A ak bi koj naš baliral na ravnici preko 500 bal ,normalno bi se moglo nešto cijenkati-to se zna.!.Al dosta je važno kako dalek je transport.Nije isto 2 km ili 25 u jedno smijer kako me je poznanik zamolijo,dao ponudbo al bilo bi preko 500 bal je kazao.Bez plate transporta ponudijo mi plato 0,3 EUR na balo.Dobar mi je bijo poznanik(obitelj),al svejedno sam odustao pa mu išao drugi sa rodbine koji bijo malo bliže.Neznam za koju cijeno.
Dobro ajde ak bi potrošijo pola tanka i jedan par konopa bilo bi me trošak 37 EUR nafta +konop 32=70 eur samo to.No ajde ostalo bi još mi 70 eur priznajem zaslužka,al trebalo bi i virojatno pomogniti to pospraviti na podkrovje pa cijeloga pola dana išlo bi gore,pa sam radije odustao.Ako bi imao cijeli posljepodne vrijemena tada između posla u tvronici je to pitanje...