• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Luka, kod tebe je NH presa i ja sam imo isti slucaj, desavalo se ako uhvati mokrijeg sijena i kad je bala pretjerano tvrda, da kanap ostane na bali ili da ne skine cvor sa petljaca.Bio je problem u drzacu dotego ga za jedan krug i one dodavace kanapa(sabljice) isto istjero vani za jedan krug i nedesava se vise.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Izgleda da je sezona baliranja pred kraju. Danas se nesto malo radilo svega 160 bala al su redovi bili veliki.
fotografija0062.jpg

fotografija0066.jpg

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,454
Emire iskrivi vrat, a ja sam postariji, lijepo pakovanje, al izgleda da je lijepo i kislo,
loše zgrnuto, sad će slame, e tu ja imam jednu inovaciju.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Kakav crni kraj, kod mene tek počinje i kad ce se završiti.....
A ljudi da mogu zgrnulo bi čitavu njivu u jedan red, evo kod Emira je mogao ići još jedan red i da leti sa balirkom, sigurno bi prije završio baliranje, a svakako sakuplja istu površinu.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Bome i kod nas ne bude jos puno posla, sad dok dodu slame, i to se za tjedan, dva rijesi i gotovo, otave budu izgorile od ovog sunca..

Cini mi se da ni ove sezone ne budem napravio vise od 5000-6000 bala..

Dong feng, pa kako kod vas ima toliko posla, tj. baliranja, jel ljudi drze puno stoke, nemaju svoje balirke ili ?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Kod mene je malo veća nadmorska visina i kasni vegetacija skoro mjesec dana. U suštini drži narod dosta stoke i samo dvojica koji imaju traktor nemaju balirke, ostali svi imaju, mada ovog jednog ne mogu ni računati (yto 254). Dosta je nabavljeno mehanizacije u zadnje vrijeme kod nas.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Drugi put cu pazit kad budem postavljo, da ne budu krive popravut cu se:(giggle):
Ovo mi je bilo naj lakse baliranje samo 3 reda, jest da su golemi, pikap je 160 i jedva je hvato, stalno pun al se je brzo zavrsilo.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,454
Moj je manji za 30 cm., mislim na pikap, danas opuco 700 komada bez problema, sutra još nešto, pa kratka pauza.
Dongfeng, jesul vam počele trešnje na Romaniji, da svratimo!!!!

Ivane, jel nema kod tebe poljoprivrede il ima više balirki, ja sam več prešo cifru od7000, i lošija je godina od prethodnih, doduše sad dolaze slame,kod mene je običaj da poslije kombajna se kosi strv, mi kažemo strnjik,tu ja sam izgradio svoj sistem baliranja iz otkosa.

Posljednje uređivanje:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Kod nas se stoka drasticno smanjila u proteklih par godina, od 200 kuca u selu, ako jos 20 drzi nekakvu stoku, a od tih 20, pola ih ima svoje balirke..
Dok sam poceo balirati, pred nekih 10 god, radio sam duplo vise bala u sezoni nego sad zadnje 2, 3 god..

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Nisu bile počele prošle sedmice kad sam bio, vjerovatno da ih ima sad. Samo u zadnjih par godina nešto se suše stabla.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Donfeng e da bi ti vidijo što se sve oko mene dešava.Mala su tu polja žita.A tamo vlasniki ponegdje bacijo 3x-no dozo mineralnog đubriva,pa maka dosta voze se i stajski.Kad sam ja na nešto njiv dolazijo sa mojo maleno Vazzolerko nije mogla raditi ni u 1 spori kod Zetora,jer odmah kad sam se dotaknuo debele rede odmah jo zašopalo-zagušilo.
Neki čovijek ove godine balirao sebi sa Welger 45,gdje bacao mineralnog tako,da nije se moglo sakupljati sa sakuplačem,i je prvo cijelo polje pobiral samo direktno sa hederom i onda išao sakupljati.Kaže ,da se to mu dogodilo prviput v životu.

Evo sliko vezačkog aparata,poslije upotrebe ventialtora.Radi po očekivanjima.Slama i sijeno,koje ostalo po uglovima od prije,ventilator iza elementa aparata nije mogao izpuhnuti,al je detajlno sprotno izpuhao prašino,koja se napravila između rada na novo.No preša je u tome testu napravila samo 27 bal,a žao takve su tu ponekve njive.Za sad je zadovoljajuče.

Posljednje uređivanje:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Ma nemam ja problema sa tim, nije bitno koliki su redovi, welgerica sve proguta. Samo kažem da je lakše kad se naprave manji redovi, sigurno se prije završi, a kod sakupljanja ima istu površinu, tako da mu dodje na isto po tom pitanju.
Imao sam jednog pacijenta prošle godine sa velikim redovima(čovjek prvi put u životu sakupljao sa traktorom), doslovno razmak izmedju bala je dužina jedne bale.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,454
Reider, ako je to ovako oko vezačkog aparata, onda je super. I ja razmišljam da takvo nešto instaliram, mada nemam problema, sve radi samo tako.
Ove godine, a i prije sam primjetio da kod baliranja igra ulogu i vrsta sijena ili trave, naime brdske i divlje trave presa teže siječe i pakuje, tako da moram skroz u spore, a u ravnici gdje su mekše trave isti broj bala duplo brže uradim.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
Raspal mi se ležaj topa, a još 5 se klima. Najjeftiniji ležaj je 400 kn. Netko je spominjao da je stavljao obične ležaje pa me zanima kak to takvi ležaji trpe ?

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,454
Koji je ležaj bio, kuglićasti , valjkasti, konusni, itd, Mjere košuljica izmjeri šublerom, unutrašnje i vanjske, i sve se može naći.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Da postojijo ležajevi za prešo,koji imaju ugrađene obične lagere,al zanje ti treba specijalna košuljica,koja ga u sebi drži i brtvi prema prašini.Ne mogu ti inače objasniti.Pogledaj naazt moje poste i ivdjet češ sliko kad sam tkve lagere razkapao.Ako imaš takve košuljice,uvijek samo obične stavljaš.A kako sam več kazao imam na preši 3 različne modele lagera.Uvijek je kod njih problem po večini samo jedan.-u lager dođe prašina i pikne.
osovinica lagera mi se čini ima uvijek fini navoj.
NIMREMERNIN ak imaš probleme z alergijom na koži kao ja,onda bih ti priporučijo ventijator da,inače može preša raditi kao zanaš i bez te igrače heh.

Gigi

Član
Tu od
5 Tra 2015
Poruka
39
Svi ležajevi si standardizirani, i ne postoje obični i drugi ležaji, čisto sumnjam da firma koja radi balirku radi svoje ležajeve. To niko ne radi jer ne isplati.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Da.Noramlno da je po standardu,ali su u večim različtim izvedbama.Ima valjčne lagere,kuglične lagere zanje,brtvenje različto,,,bla,bla.Ni sanjalo mi se ni,da toliko različnog postoji.Več firm rade iste dimenzije lagerov,ali izvedba samega lagera je različna međusobno.Pa tako i cena.Važna je dimenzija.A onaj model lagera,kojeg napomenjam,da ima u sebi obični lager,možeš ga samo udariti iz košuljice is taviti novoga povoljnog za 2,5 -4eur.Takvog imam ja jednog ili dva namještenog.A druge treba mjenjati čitave.Idi potraži moju sliko.Sigurno se vidi sestav.

Najnoviji postovi

Na vrh