@luka , tebi je nepravilno hranjenje tunela , ili je prezubljena ili ti vile ne idu dovoljno daleko , ja sam moje vile navario po dužini i od tada puni tumel samo tako a imao sam sličnih problema kao i ti.
@felix , obati pažnju na zvijezdu dali se dovoljno zabija u balu , ako ne ulazi dovoljno onda ''lažira dužinu'' , i ovdje takođe može biti uzrok nepuna lijeva strane bale (ako je tako zvijezda).
Ja baliram nešto malo jeftinije ali u konačnici to ispadne isto , pravim malo manje (normalnije) bale jer mi se takve traže da su zgodne za rukovanje i naplaćujem ''tri za marku'' od kako sam kupio presu i radim sa njom , I kod mene oni sa većim presama idu skuplje ali nisu toliko traženi jer su ljudima bale jednostavno nepraktične , ako ih skrati da bi bila lakša za utovar onda dođe koskasta i teško se slaže na prikolicu.
Takođe samo praktikujem ''solarno plaćanje'' , osim pojedincima koji zaslužuju i džaba da im ibaliram jer su mi valjali nekada nešto.
Za mene je maksimum 5 odvezanih na 1000 svezanih , sve preko toga je previše i kvari rejting prese i mog rada.