• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Pokušaj sa uzorkom otići u trgovinu koja prodaje samo ležaje i oni će ti sve provjeriti što se nudi na tržištu i nastoj vidjeti - doći do podatka tko mu je dobavljač.

Ja sam jednom nešto tražio u trgovini, trgovac mi je rekao da može naručiti, gledao sam broj koji je pozvao i zapisao. Nakon razgovora trgovac mi je rekao 3800 kn/kom. kada sam došao kući nazvao sam taj broj i cijena je bila 1300 kn/kom tako da sam za 2600 kn kupio 2 komada. Ovo nisu bili dijelovi za balirku.

Sretno.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,862
Ležaj je zatvoren sa vanjske strane sa pločicom a sa unutarnje ima gumicu i još neki limić koji neda prašini unutra. Vanjski je 62, a širina 32.
Zajedno je sa šarafom i šaraf je raznitan kad je ležaj sastavljen.
Nosio sam uzorak i po uzorku su takve cijene kak sam napisal.
Jakopic kaže da ima po 200 kn/kom ali da ipak ponesem uzorak. E sad ga je.... Da napravim 200 km samo da vidim šta on ima u dučanu.
Kupljeni su standardni ležaji tokar je šarafe malo preradio pa bumo vidjeli kak če se pokazati.
Gdje bi bilo one tvrde smeđe plastike (neznam kak se zove) za čistače ispred ležaja ?

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Ja sam na svojoj isto stavio obicni lezaj (dvoredni) na klip, samo bitno daje vanjski precnik isti, osovinicu sam doradio kot tokara i evo drugu sezonu fercera.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Trgoagencija ima jako veliku ponudu ležaja i ima jako dobru stranicu gdje skoro svaki artikl ima sliku i svaki ležaj je kotiran.

Poslano sa mog LG-P710 koristeći Tapatalk

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
DADo klizači izper lagera su čelični??..A ak želiš plastiko za vodilico umijesto drvenog u Ljublajni neka firma to radi i šalje kuči poštom gledajuč na tehnički crtež,kojeg ti šalješ.

A lagere oni što prodavaju lagere možda za nje znaju A MOŽDA I NE!Kod nas tam ose razpitivao,a nije ni zanjih znao,pa bili poovlašteni prodavač za SKF.Trgovine sa poljoprivrenimi djelovima znaju zanje.Prodava na prekmurju u SLO jih VUČJA vas ZAdravec-povlašteni prodavač za Zetor i ima i djelove svesvašta.Blizu Ljutomera je to.TAko su mi kazali na SLO forumu.Cijena cca 30-35 eur mi neki forumaš kazao.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Koju balirku kupiti?

Danas malo gledam po njuškalu cijene balirki... U nekoj daljoj buducnosti imam u planu kupiti, možda iduce godine...

Zanima me preša za kockaste bale. Iskljucivo za vlastite potrebe, ne za ic u zaradu.. Trebala bi napraviti godišnje cca 1800 - 2500 bala.

Kaj preporucate. Koju marku i tip? Jedini kriterij je da je što jeftinija.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Ako je tolko malo negdje je na forumu bila ona ručna, mogla bi valjati,
Malo se šalim, ja bi ti preporučio ove manje balirke, Klas markant 40, Welger 41, e sad zavisi kako ti je za dijelove, ja imam Klas 40, što bi ti napravio za 10 godina ja sam znao za sezonu, pravi manje bale, manji tunel, za lične potrebe po meni najbolja, doduše svako ima pravo na svoje mišljenje.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Ja sam obozavaoc welgera, ali kod nas je AP 41 precijenjena za ono sto nudi na njivi, bar kod nas. Ne znam kakva je situacija u Hrvatskoj. Svi mi kazemo, ma samo za vlastite potrebe, ali to bas tako i ne bude.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Dongfeng, imaju ove što prave veličinu trosjeda i možda veće, da ti i one nebudu neučinkovite, čovjek traži za sebe, dal će napraviti 1000 većih bala il 1200 manjih, ja mislim da je lakše tovariti ove manje, a i ako je malo vlažnije sijeno, manja je mogućnost potparivanja.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Ama brate sa njom je puzanje na njivi, ima još milion balirki koje prave iste bale kao i 41- inica samo sto lete po njivi.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,175
najprije se raspitaj kako stojiš sa rezervnim dijelovima u blizini
ja bih ti mogao preporučiti galignani iz vlastitog iskustva,a netko će ti preporučiti neku drugu,tako da ti je po mojem bitna dostupnost dijelova,i da je balirka još u dobrom stanju:(y):

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
AP41 ima moj ujak vec desetak godina. Inace je super balirka i dobre su te male bale jer su lakše za rukovanje. Trenutno je baš u kvaru, puko je nosac petljaca. Cekamo majstora da dođe popraviti..

Te welgerice sam i sam gledao. A kakve su ove 45, 51?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Iste kao i 41,samo veće bale. Ako već gledaš welgera, moj glas za AP 42, iste bale kao i na 41. Samo razlika neboo i zemlja

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
povremeno mi ne sveže jednu stranu bale, na zadnjem dijelu kanapa otane čvor a prednji dio kanapa je prav bez čvora u pitanju su rs vezači na JD 224 t balirki šta predlažete

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Izvuče ti se špaga iz petljača, probaj dotegnuti stiskanje špage, neide onda mijenjaš kljun na petljaču, i zadnje mijenjaš petljač.
Provjeri osovinicu koja spaja kljun sa petljačem, zna ona ispucati, pa zeza.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Iste kao i 41,samo veće bale. Ako već gledaš welgera, moj glas za AP 42, iste bale kao i na 41. Samo razlika neboo i zemlja

Daj mi ovo pojasni... Kako misliš iste, samo razlika nebo i zemlja?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
povremeno mi ne sveže jednu stranu bale, na zadnjem dijelu kanapa otane čvor a prednji dio kanapa je prav bez čvora u pitanju su rs vezači na JD 224 t balirki šta predlažete
Meni je izmzcala špaga prije vezivanja pa mi se to dešavalo.

Poslano sa mog LG-P710 koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Te welgerice sam i sam gledao. A kakve su ove 45, 51?

Ja imam 45-icu i dobra je balirka, samo je malo sporija u radu, ali sve stizem napraviti s njom..

I ne znam zasto, ali barem meni te welgerice su nekako najjednostavnije balirke, tj najjednostavnije napravljene, bez glupih prijenosa i neznam cega jos sve ne, a i imaju jednostavne petljace, kak bi rekli, proste ko pasulj..
A i cini mi se da su najtise u radu, dok je sve poslozeno kako treba ona mora samo sistati, nema nikakvoga lupanja, ni nabijanja..

Ja kak sam piksiral vile na svojoj i rjesil neke luftove, zatvorim se u kabinu, odvrnem muziku i gas, ne slusam ju previse kako radi, kako sam nekada znao..

A da ima malo vise posla s baliranjem, ja bi ovu prodao i uzeo ap 42 ili 52..

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293

Ako nema cvora u prednjem dijelu kanapa( onaj sto je bio u drzacu)onda je do drzaca, probaj ga za jedan krug dotegnit. Vjerovatno se desi ako je sijeno vlazno, previse stegnute bale ili ako uleti previse sijena pa ispusti kanap.

Najnoviji postovi

Na vrh