• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
Pa kolko ja kontam on misli bas na taj mali dio s lagerom. A ne na one limice al et izjasnit ce se valjda

problem riješen, dotegao malo onaj šarafćič sa oprugom i jedan krug na onim sabljicama (držačima špage) ni jednu više nije odvezala

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Drago mi je ako si rijesio problem. Kako sam te skonto ti si dotego petljac kljuc 13 i drzac kanapa lisnate opruge kljuc 17

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Mislim da nije kod svih velicina sarafa tu ista ali to je to :) Kod mene lijeva strana nece da izvuce lijepo spagu iz cvora kako bi trebalo. Sta prelazete men? pregledo sam skidac spage uredan je al ne skine do kraja nemam pojma zasto. Nekad snike nekad ne, nekad je lijep cvore nekad ne. Planiram radit remont pa sta prelazete zamijenit prvo?:(angel):

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Sarafi su tu negdje 13 ili 14 kljuc al sigurno ce skontat o cemu se radi. Felix dali ti veze cvor na mašnu ili ostane u petljacu?

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Uglavnom ga ne sveze kako treba a to je otprilike kao sto si reko to na masnu jedan krak lijeva jedan desna. Vecinom ostane mali dio na petlajcu ali kako udari sledci dio sijena on sleti s petljaca ali zna nekad zaglavit i tad je i prekine :(sweat):

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Provjeri dali ti skidac kanapa prođe petljac kao na drugoj strani, naostri noz i stegni malo drzac i nebi trebalo da namotaje spagu.

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Skidac bi trebao da lize petljac mozda treba da popustis petlic, mnogo jako drzi.. Nadam se da nisam promasio..

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Popustan petlic-petljac- kljun ali i dalje je nekad znal ostat i ne vezat. Nozici naostreni pred sezonu, skidat prodje a kako sam popunio varom i obradio skidac na potrosenim mjestima pukla je jedna na 200 komada ali opet cvor nije lijep. Znaci skidac treba da zulja donju stranu petljaca?

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Trebam stvarno pomoć za NH-366

- ne veže svaku balu, odvezanih 10 - 20%, pretežito lijeva strana.
- desna strana nabijena, a lijeva praznija i špaga kraća za 20 cm kada je mjerim skinutu sa bale.
- bala kao lepeza, kada je podignem raspe se u desnu stranu gdje je bala nabijena. Dogodi se da neka balaispadne odlična, ali takvih je 10 %
- danas sam kod kuće presao razvezane bale i ubacivao masu samo u desnu stranu od naprijed kako bih ubacivalo u lijevu stranu, ali su od 20 bala 2 bile dobre.

Jučer sam 300 m od kuće balirao slamu od zobi. Na 94 bale sam ostao cijeli dan, sa odvezivanjem u polju i rasipanjem kod kuće pa sam ih ponovo presao kod kuće u mjestu. Susjedi me zajebavaju, a nitko mi ne zna pomoći.

Recite mi što da napravim na mjestu, imam jo oko 20 razvezanih bala kod kuće.
Napominjem da sam po naputku majstora sa lijeve strane koja je kritična stavio 2 zaustavljača mase (gdje dođu škrge), a sa desne jedan - imam još 2 rezerve.
Hvala svima.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Luka prije produzivanja pogledaj slucajno na ubacivacima da nemas za stelovanje3 rupice na ubacivacima. Kod mene na new hollandu ima pa vjerujem da ima i kod tebe

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
Neznam kako izgleda na NH ali ako to ima bilo bi odlično , gladna mu je lijeva strana.
Ja sam produžio moje vile malo i razlika je ogromna , sada mi nekada lijeva strna bude prenabijena.
Ali mnogo zavisi i od trave odnosno njene ''glatkoće''.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Moja ima 3 pozicije za stelovanje i jedna je do kraja gurnuta a druga je na sredini al cesto mi puca sto je ta na sredini kad prepresajem balu najcesce :icon_e_sad: i kod mene su prije bile krive dok nisam to ucio jednom i od tad nemam problema moze biti samo kriva ako ne vuce jednako spagu. A bitno je sve u ovom baliranju sa ovim presama da se pogodi pa da ona radi kako treba :icon_e_biggrin:

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Još ću pogledati gdje su te tri rupice za štelovanje vila, ako znaš gdje se nalaze reci mi?
Na prednjoj strani, strani vila koja ide prva i gura u lijevu stranu je jedan dio kraći od drugog (mislim na vile - šipke) koje guraju masu. Morat ću vidjeti ako bih mogao zamijeniti taj dio i staviti nazad.
Jučer sam balirao slamu koja je bila ravnomjerno raspoređena i ne radi dobro

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Te rupice ako ih ima bi trebale biti gore pored glavnog sarafa koji nosi onu jednu vilicu. Barem kod mene ima jedan saraf kljuc 17 koji nosi ovu vilicu i ispod ima mali saraf 10 na kojem se to podesava. Pogledaj nadam se da ce bit a ja cu slikat za vikend par slika kako je to rijeseno na mojoj

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Pogledati ću vijke sutra.

Danas sam još balirao u mjestu i pukao je osigurač (vijak 10 mm) na zamajcu. Rukom sam gurao vile i vidim da se miče, okreće se lančanik koji pokreće lanac sa vilama, znači još se nešto dogodilo što je uzrok pucanja osigurača bez opterećenja.
Kod mene kažu "nikada nije jedno zlo samo"

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
kolko cesto podmazujete cijelu balirku??? Jel ima neki broj bala ili vremenski??? Ja sam ju podmazao,stavio brojcanik na 0 i sad nakon malo vise od 1000 bala podmazao,izbila je mast odmah van... Kao da je podmazano jucer.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Ja u sezoni gotovo svako jutro, ako prethodni dan uradim 300 i više bala, znam sigurno mast joj neće naškoditi.

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Hvala puno,ja ih neradim toliko. Ja sam za mjesec dana napravio tek 1200. Al dobro,onda cu jednom tjedno podmazivati,obzirom kolko napravim.

karlo.m

Član
Tu od
7 Stu 2012
Poruka
244
Pozdrav svima u temi... Evo imam jedno pitanjce:
Planiram kupovati balirku za male bale i mislim prodavati bale cca 3000 kom godišnje. Imam u ponudi gallignani 148f, pa me zanimaju vaša mišljenja o njoj? Mane i prednosti u odnosu na ostale i dali će izdrzati toliku količinu??
Hvala!

Najnoviji postovi

Na vrh