• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Naosteni su nozici pred sezonu lijepo a i kad sam skoro skido skidac spage posjeko sam se znaci ostar je . Cini mi se da cu morat mijenjat skidac spage jer je dobio lufta na onom nazovimo ga lezajcicu ili cu odnijet tokaru da mi napravi onakav isti na mjeru

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
Taj točkić se mijenja i bez tokara , mislim da je 10tak marki ili manje.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
E vidis nisam znao da se mijenja. Vidio sam da ima saraf za skidanje a kod mene to sigurno nigdje nema u blizini a mislim da to tokar moze napravit za iste pare jedino eto dimenzije nece biti iste ali sta je tu je

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
Ja bih molio uvažene članove da pojmove: kao skidačšpage, ležajčić, točkić, i ostale potkrijepe fotografijama, jer ja iako imam balirku neznam o kojim dijelovima je rijeć. Unaprijed hvala.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
Sve je već nekoliko puta objašnjeno na taj način , čak nedje mislim da je i slikama od rezervnih dijelova potkrijepljeno.
Skidač špage je onaj kompletan dio što liči na srp koji je ispod petljača , na njegovom jednom kraju je nožić a na drugom točkić koji ulazi u pogonsku ploču koja ima brijeg na sebi.
Ležaj neznam na koji ciljaš.
Ovo znači važi za RS petljače.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
Savo o tome i ja pričam. jer to nije skidač špage već držač špage, jer drži čvrsto špagu dok igla ne donese drugi dio špage u petljač. "Twine retainer" kanap držač. Ili ti misliš na neki drugi dio, stoga te molim sliku.

Prilozi

• lely-welger-twine-retainer-cpl-1246.23.10.00-231-p[ekm]300x225[ekm].jpg
    lely-welger-twine-retainer-cpl-1246.23.10.00-231-p[ekm]300x225[ekm].jpg
    6.3 KB · Pregleda: 58

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Koliko ja vidim ovo sto si ti ubacio je sistem od welgera?
Savo je napisao za RS sistem i to je ovo

a lezajcic o kome je pisano ovo na lijevoj strani gore sjajno i ovo je na RS sistemu skidac i sjekac spage. Dok je drzac poseban dio a ovaj se zove " Knife arm"

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
Savo o tome i ja pričam. jer to nije skidač špage već držač špage, jer drži čvrsto špagu dok igla ne donese drugi dio špage u petljač. "Twine retainer" kanap držač. Ili ti misliš na neki drugi dio, stoga te molim sliku.
Lijepo sam ti napisao , ovo važi za RS petljače , ovo sa tvoje slike nije RS.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
Hvala obojici, zato sam i predložio da se stavi slika koja govori više od riječi.

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
Koliko ja vidim ovo sto si ti ubacio je sistem od welgera?
Savo je napisao za RS sistem i to je ovo

a lezajcic o kome je pisano ovo na lijevoj strani gore sjajno i ovo je na RS sistemu skidac i sjekac spage. Dok je drzac poseban dio a ovaj se zove " Knife arm"

i kod mene su otišli ovi valjćići kako se oni ijenjaju ima li ih kupiti jesu li skupi

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Pa et onisam ni ja zano da se mijenja a napiso je Savo da je oko 10 KM mozda i manje. Ipak prije cu napravit kod tokara nego nac negdje kod mene u prodavnicama. Cini mi se da je mesingani pa tako da ce ga lako tokar napravit :icon_super:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Pozdrav dali mi može netko reći razliku između blairke "Claas Markant", " Claas Trabant" , "Claas Constant " , "Claas Dominant ",

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Zbalija, ja imam CLAAS markant 40, i s njom se barakam sedam sezona.
Zadovoljan, ma prezadovoljan, u mom kraju ima tip koji prodaje dijelove za sve, ajde za ove jače marke, od njega sam čuo kada kaže za CLAAS da treba kupovati samo Markant, Savoris, zna to sam čuo od njegovog komšije koji prodaje dijelove za prese. E sad zašto ? Priznajem neznam!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
koliko sam skužio Trabant je za brdske krajeve,
a ostale su mi nejasne.

Markan 40 bi bio meni ok, jer planiram pogoniti tomo 730 (30 ks)

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Ja je vozim sa Zekanom 5011, majstor mi nije došo, znači G. Levak bi po meni bio na berzi rada, kvarova je bilo al se i popravljalo, sve se može skužiti, ogromna joj je prednost manevar, netreba joj mnogo prostora.
Ja još samo nisam na groblju baliro, ostalo sam sve prošo, znam dosta njih ima veći učinak u R.S. al meni ona paše samo tako.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,239
Kolegi se na nekoj staroj massey fergusonki potrgao vezacki aparat, a ima rs petljace, samo neka starija izvedba (bar tako kazu u trgovini)..
I to smo rastavljali i slagali i mogu reci da je to komplicirano totalno, po meni ovi petljaci od welgera su puno jednostavniji, i za popraviti i za postelati, a i nekako jednostavnije vezu..

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Kako sam pisao za svoju NH-366 ne ide pa ne ide, slabije je punila lijevu stranu.
Kada sam je malo opteretio otišao je kroner - zubi na osovini koja pokreće lančanik od lanca vila što je prouzrokovalo lom. Bat je stigao vile i slomio desni segment vila gledano od naprijed. Uzrok je bila slabo dotegnut vijak koji drži lančanik. Što da kažem, ja mislio zaraditi za prethodni popravak kad ono meni i dalje drugi balira.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Luka, sučut, svima nam se to može desiti.
Al skužio si grešku, nedaj da ti se ponovi.
Ja lani polomio igle svojim neznanjem, više ne!!!

Najnoviji postovi

Na vrh