• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
U svoje vrijeme to je bila balirka No1, ako je sačuvana onda OK, u protivnom ja je nebih uzimao, neku noviju te marke svakako. Pogledaj malo postove od prije kakve probleme ima Goran s svojom balirkom..ubit će ti živce.

karlo.m

Član
Tu od
7 Stu 2012
Poruka
244
Trebala bi joj obnova što se tiče boje... a ovo ostalo izgleda dobro. Vlasnik je ima 15 godina i kaže nikad nikakvih problema s njom, da uvijek veže svaku balu. On se prestaje baviti poljoprivredom pa sve prodaje i za balirku pita 6000kn...!

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,455
Trebala bi joj obnova što se tiče boje... a ovo ostalo izgleda dobro. Vlasnik je ima 15 godina i kaže nikad nikakvih problema s njom, da uvijek veže svaku balu. On se prestaje baviti poljoprivredom pa sve prodaje i za balirku pita 6000kn...!

Karlo, pusti šta kaže vlasnik, nadji meštra, i na probu, .ebeš boju, daj mi vlasnika od 10 da jedan kaže loše strane, znači meštar i proba, pa onda pazar, iskren da sam, ne poznajem talijanke pa nebih da ti sugerišem na što da obratiš pažnju.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
Onda nerazmišljaj nego kupuj, boja nije bitna to je vrhunski materijal.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
To je dobra presa, ima kod mene u blizini jedna i stvarno ide dobro. Majstor Levak je isto hvali, kaze da je to naj bolje rijesena presa i da joj dosad nije naso slabu tacku.

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Ja nešto prevodio 6000 kn u evrove, i ispada 750 evra? Jel tako? Ako je tako, za tu presu je best buy.. Ja sam i neispravne plaćao 1000 evra..

karlo.m

Član
Tu od
7 Stu 2012
Poruka
244
DA dobro si preračunao 750Eura... Čovjek prodaje skoro sve šta ima u dvorištu i zapeo mi je još i traktor za oko universal 445 ali onaj uski samo je u jako lošem stanju, ponudit ću mu 5000-6000kn za njega.

U subotu idemo probati balirku i ako je sve ok kupujem!!

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Kad sam ja moju Vazolerko kupijo bila je u radnom stanju,ali sve na klipu bilo adijo.Pola lagerov,klizna letev iz drve i noževi.A drugo radilo za silo.Nije imala hidro cilindra za heder i ne otvaranje rude hidro.A išlo za silo toliko da smo pokušali ak ide .Bila hiljado EUR+42 EUR prevoz do kuče autovučo.
Ak bi opet kupuvao prešo virojatno bih kupijo bolje očuvano,pa maka za veče pare.Možda bi se mi zapela za koji model sa vilama na 3 špice,jer so tiste brže,ali normalno nešto više koštajo.Tiste nisu za ove pare izpod hiljade.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,175
evo moje iskustvo,kupio rabljenu gallignani 146,dosta su slične,kod mene je već 17 godina i nikad problema,jako jednostavna balirka bez puno lanaca,remena,i raznoraznih ležajeva,bat ide po drvenim klizačima,a i većina ostalih su klizni,tako da lupat može,ali stati neće
Npr.ako se igličasti,ili kuglični ležaj istroši,raspast će se i nema više rada,a ako je klizni može imati i dosta lufta,ali će još uvijek raditi
Ja za svoju imam samo riječi hvale,dosta je lagana,i nije preglomazna za manipulaciju
Neznam u kakvom je ova stanju,ali po mojem sa isplatičak i uložiti u nju,jer su na njoj klizni ležajevi koji nisu skupi
Nije ona brza kao veće balirke,ali je od manjih među bržima jer ima komoru za bale kao i velike balirke
To su ti moja zapažanja,a ti odluči:(y):

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
..... i tako .. do 2100 danas :(whew):
A juče 800 :drink:
Učesnici:
-vladimirec + fella
-imt539 + rivijera
Na ovoj vrućini nije bilo prijatno.

Prilozi

• IMG00107.jpg
    IMG00107.jpg
    57.4 KB · Pregleda: 131
  • IMG00109.jpg
    IMG00109.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 120
  • IMG00110.jpg
    IMG00110.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 124
  • IMG00111.jpg
    IMG00111.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 132

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
Bravo Savo, lijepa parcela, i ja malo radio da popunim kučni budžet.

Prilozi

• WP_20150716_001.jpg
    WP_20150716_001.jpg
    45.8 KB · Pregleda: 107
  • WP_20150716_002.jpg
    WP_20150716_002.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 111

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
Pa i nije tako lijepa , umalo da se prevrnem na prvoj slici tamo negdje oko onoga velikog usamljenog drveta , desna kočnica mi nešto otkazala a kada sam podigao grablje i zakočio lijevom dobio sam automatsko okretanje , sreća pa sam ga uhvatio na kvačilu i brzo bacio grablje dole inače bi bilo preveselo.
Na drugoj slici sa pozicije odakle je slikako na prema dole je jako strmo , obojica smo ''polijetali'' , zemlja je jako tvrda a trava presuva i to je kao led za nepovjerovati kako je klisko.

Ukupno bilo je 6 parcela , od toga dvije ekstremno strme , dvije ravne kao daska a dvije pod blagim nagibom.

Uglavnom lijepo se popunio kućni budžet jer se radilo košenje,zgrtanje,baliranje.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Sveti Savo heh-pozdrav.Takve parcele u jednom djelu ja sa kockami napraveno nisam nikad u stvarnosti vidijo.Je unac imao 800 bal kad sakupljao mrvo,al ne u jednome dijelu.
Koliko ima taj travnjak bal napravim ja u 2 godine ukupno hehe.Al to je još uvijek ravnica,pogotovo ak može raditi sa prešo maleni fergo heh.Vidim,da preše dobro idu.
Kako vi pobirate takve količine bal i kamo jih nosite i kako?LP

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,129
Ovaj vlasnik je malo aljkaviji i nema skladišni prostor , reda ih napolju u slogove i pokriva najlonom i ceradom , to nije neko sretno rješenje ali nema druge mogučnosti.

Sakuplja se obično u kiperku jednoosovinku po 100tinjak komada jer slabo ko ima prikolicu za bale.Improvizacija.

Fergo radi ali na krajnjim granicama mogućnosti , često puta bude ''ispaljen'' ali ne marimo mnogo za to.
Presa radi odlično , od ovih 2100 bala bile su dvije odvezane , nisam išao da uzmem špagu i utvrdim razlog jer se radilo o zanemarivom broju. Obzirom da ove parcele nisu košene prošle godine trava je bila jako krupna i stabiljkasta te tome pripisujem odvezivanje.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

Dodavaci

Stelovanje na dodavacima

lijevi cvor koji je los ali veze nakon petlajnja nekog sa skidacem spage

Desni

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Dali ima ova holandka 3 podavače ili još više-predpostavljam da ima lančani transporter odzgoro,koji drži i vodi ove vile koje guraju mrvo?Znam ,da nekve Holandke imaju lančan transporter i ne na poluge,jer prijatelj jo imao i ja sa njo jedanput radijo.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ova ima 3 dodavaca i pogone se preko 2 lanca. Jedan je otpozadi a jedan sprijeda i to na nacin da ovaj lanac otpozadi pogoni ovaj prvi koji ima sovju cijev a drugi i teci se nalaze na drugoj cijevi i ona se uvlaci u ovu prvu cijev a nju kotrolise ovaj drugi lanac sprijeda. A inace sve vile zajedno idu u stranu odjednom a ne jedne pa druge pa ispada da je neka kombinacija lanac-poluga
Samo jos da napomenem da je 3 ca slika za luka009 namjenjena

Najnoviji postovi

Na vrh