• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

opgivana

Član
Tu od
7 Ožu 2014
Poruka
32
Balirka kockica - za traktorcice do 40 KS

Pitanje, koju balirku za manje traktore uzeti. Za traktore do 40 ks. Za potrebe baliranja slame.. Svi prijedlozi su dobrodosli ;)

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,175
Ovisno koliko ćeš balirati,ja bih ti osobno preporučio galignani 146,148f,to su manje balirke kockaste bale,komora je u njima kao i kod većih.
Ali s obzirom da neznam kakva je kod tebe dostupnost rez. dijelova,najbolje je da kupiš neku balirku za koje možeš lako naći dijelove.
:(inlove):

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,307
otišli mi ležaji na balirki, fhar hd 300, odnosno na batu, to su klizači nekakvi, jel neko zna di ima toga za kupiti.
jakopić nema

Prilozi

• 20160123_121727.jpg
    20160123_121727.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 81
  • 20160123_121736 (1).jpg
    20160123_121736 (1).jpg
    58.1 KB · Pregleda: 85

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,862
Bome ti bude veselo kad ih nađeš. Mora odgovarati od neke druge balirke. Ležaj u đep i u trgovinu ali napuni novčanik kunama, uerićima ili šta god imaš.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,307
nisu za izbiti, to su ležaji na čekiću koji si ispred rolica i kližu kao i rolice po osovini.specifini su po debljini, ako su klasični onda pucaju. kupio susjed negdje u križevcima prije par godina ali se ne sječa di.
kune i euri najmanji problem, ima i kuna i eura

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,862
Onda ti neće biti ni najmanji problem izbrojiti oko 350 kn za najjeftiniji šta sam ja lani našao i onda prepravljao na standardni ležaj.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,307
di si ga našao?
ne razumijem našao si specijalni onda si ga prepravljao na standardni??
Mogao si uzeti odmah standardni.

ne, neće mi biti dati novce za nešto što mi treba, ne razumijem tvoje konstatacije.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
851
Ljudi, na preši imam ovakvi jedan lager, kojeg može tokar kod kuče napraviti, al u njega stavljaš onda povoljne standard lagere, za male novce. Jednostavno napraven sa osovinice kape za zunanji obroč i dvije segera. Čini mi se, da sam ga u toj temi kazao, kad sam sređivao prešo.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Otac je kupio ovakve lezajeve sa vanjskom tvdom kosuljicom i izmjenjivim lezajem unutracini mi se 10€ komad u Rumi. Cim ode lezaj povadis stavis drugi i ajmo dalje. Bas mi se jedan raspo ovu sezonui vratio sam fabricki jer sam oba lezaja zamijenio zajedno :(smirk):

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,862
mladenko odeš na stranicu broj 166 pa pročitaj od lani kad sam tražil ležaje za top (mislim, ako ti nije problem). Ima toga još od drugih članova šta su pisali ali treba potražiti.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Što mislite o baliranju granja sa kocka balirkom il dali je tko probao ??

Meni se čini da nebi smjelo biti problema,možda jedino se bojim da se igle na povijaju što nose vezivo..

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Pa ne bi trebalo bit problema s tim da ce se noz tupit nenormalno ako je neko vece granje u pitanju, reduktor ce imat dosta vece opterecenje, lezajevi, igle a sigurno da bi moglo samo bi mozda trebala deblja spaga da to sve zadrzi kad ispadne :(n):

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,660
Što mislite o baliranju granja sa kocka balirkom il dali je tko probao ??
Meni se čini da nebi smjelo biti problema,možda jedino se bojim da se igle na povijaju što nose vezivo..
Nema šanse s klasičnom balirkom, ali ima s ovakvom
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=jvTiIEPHFig[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

edo12pupa

Novi član
Tu od
5 Svi 2016
Poruka
2
Pozdrav zanimam me posto sam svugdje trazio ali nisam mogao naci odgovor ili tako reci nije ni postojao.
Zanima me imam traktor Tomu Vinkovic 732 (32KS) dali ima ikakve sanse da on balira sa nekom balirkom od prilike neke srednje bale ,skoro sam gledao kod covijeka jednu manju balirku Fahr APN jako mi se svidila ali bale su skroz slabe (male) iako trazim samo za licnu upotrebu ako ima neko misljenje ili prijedlog HVALA unaprijed..

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Ja sam u subotu odvezao balirku NH-366 u servis da se pripremi za sezonu. Prosle godine mi je drugi balirao uz moj stroj.

Najnoviji postovi

Na vrh