• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balirke za kvadratne bale , opća rasprava

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Jednostepeno kvačilo bilo bi ok za vlastite potrebe.A za naokolo ne predstavljam si toga.jer mi nekvi rade takve redove,da se čovjek zaboji početi raditi.
Pa za slavonce ni samo redovi,več bregovi,da traktor proklizava med radom i u traktoru vozim ručno pilo,da odpilim kakvo grano ili slično,da se probijem do mjesta radova.Užas.I koj susjed treba riskirati kakav red preljepe kukuruz,da možem ja iti mimo-zazpinjati žičnate ograde parcela i slično.po domače "vukojebine.Da ne zaboravim stajanje oseba na stopici u kabino traktora,da se zetor ne legne i slično."
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Potpuno se slažem sa Željkom.Ak se radi sa jednostepenim kvačilom spašava te može samo to,da barem ima preša dobro kapaciteto i još ti da varnostno ideš kojom brzinom manje.
Al preše sa velikom kapacitetom su i teže i veče ali traktorčiči sa jednostepenim kvačilom po večini su stari i manji.
 

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Koliko planiras radit snjom?
Ja sam zadovoljan za svoje potrebe.
Mozda bi i islo malo sporije al po meni je ipak precjenjena.
Ja kad bi dobio toliko nebi razmisljao odma bi kupio 42.
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,386
Ma za tu kolicinu bala moze proci svaka. Nema tu potrebe za nekim velikim brzinama . u najsporiju ubaci i zavrsit ces za jedan dan to.
 

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Zeljko,jel bi ti prelazil 10 km za recimo 30-40 bala da napravis?

Naravno,cijena baliranja po bali bi ti bila 2 kn?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,386
Vjervatno dok je ovaj broj bala u pitanju da su male njive, a ne moze se stici sve uraditi odjedanput. Prvi ja za tu kolicinu bala ne bi ni kardan zakacio, a ne isao par kilometara. Stvar je u tome sto i ovi koji rade usluzno prvo idu na vece njive sa vise bala, pa kad ovi mali dodju na red. Razumijem Gordana zasto hoce da nabavi balirku. Koliko god radio sa njom na kraju ce za 5 i vise godina uzeti skoro iste pare za nju.
 

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Dongfeng,upravo tako. A ja isto tako imam nekolko livada koje kosim,a nemogu sa balirkom,vec sijeno dovuci doma i doma balirati. Koji bi mi to dosao tak balirati? Nijedan covjek imalo razuman...
 

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
U krugu 10 km je jedna poluispravna balirka,covjek samo sebi balira. Ni susjedima nece,jer se boji da se nepokvari. A dok ja dovucem nekog iz Samobora,ko ju ima,moram svu travu pokositi,posusiti i pospremiti i onda cekati kad on moze doci da nabacujem u nju i da mi izbalira. Znam da mi nije isplativo ulaganje,ali opet,nije rjesenje ni ovo cekanje...
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Ja sam kupio neispravnu balirku i sada će se popravljati (kada otopli).
Prošle godine nisam pokupio svoje sijeno jer je na malim parcelama i onaj koji vrši usluge baliranja ide prije na veće parcele. Moje sijeno-djetelina je par puta pokislo i sada ga životinje neće jesti.
Već sam pisao na forumu da sam kupio balirku za 200 bala i više komentara je da mi se ne isplati, ali meni se isplati pa makar išao sebi balirati 5 bala.
Jedino ovdje je naj veća stavka uložiti novac u stroj koji ti neće nikada kroz rad vratiti svoju vrijednost.
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
525
Meni je ove godine "prijatelj" s rolo balirkom zajebao 9 rali suhog DTSa. U prvoj turi košnje. Obećao je da bude išao balirat odmah od jutra, a u stvari došao je iza 11, a u pola jedan je počela kiša. U drugoj turi mi je zajebao 6 rali, obećao se kod mene i još jednog, k meni je došao pod večer, napravio jednu balu i otišao doma, sjebao se jedan lager. Normalno da je u noći padala kiša. Bez nje prošle godine nije išlo. Imam welgericu AP 45 s kojom inače baliram, a rolo dođe kao ispomoć. Ove godine budem angažirao još jednog sa rolo balirkom, za svaki slučaj. Zato je dobro imati svoj stroj, pa baš i ako ti se nikad realno ne isplati. Ako moraš, zbog toga što si ovisan o tuđoj milosti, koju pošteno platiš, jednu te istu krmu više puta presušati i na kraju balirati u kockaste bale i uz to izgubiš i kvalitetu krme i vrijeme onda se jako isplati imati svoju drndu, kakva god bila. Nezavisnost je neprocjenjiva!
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,147
upravo je tako
imaš svoje i radiš kad hoćeš i koliko hoćeš
u potpunosti se slažem
:(clap):
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ivan77

Član
Tu od
30 Ožu 2012
Poruka
35
Da li neko nešto zna o presi bamford bl52?

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
 

universal340

Član
Tu od
29 Kol 2011
Poruka
82
ima neko možda iskustva s balirkom panonia?
čovjek ju prodaje za 10 000kn, al nisam jos nikog vidio da bi imao takvu pa neznam jel ima opce djelovanja za nju.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Bila je jedna blizu mene 2 kilometara odavde kod nekog starijeg čovijeka. I savijetovali so ju meni,jer tad ja nabavljao za sebe.Nije baš višek tehnike.Jednostavna,prema drugim bolj profi prešama izgleda kao igračka,sa oskim hedrom, lahka, sa RS vezačem.Za male poljoprivrednike sasvim dobra.Ovisi od toga u kakvom je stanju,ova koja se prodaje.
Oni čovijek ju prodao,jer kazao,da je igračka i uzeo Klassa...ali ak sam izkren,za nejga je po moje i Panonija predobra,jer za stajanje u šupi je i predobra...Samo da jo ima-to je važno heh .Panonijo je prodao i sa jednim sasvim novim vezačkim aparatom za rezervo...
 

universal340

Član
Tu od
29 Kol 2011
Poruka
82
pa meni nije bitno da je balirka profesionalna, radio bi na godinu za svoje potrebe 1500, malo više bala. nego me zanima dal ima za nju dijelova kak i za npr. claasove, welger i te balirke
 

Najnoviji postovi

Na vrh