M
mirsad
Guest
hvala na cestitki.balirka pravi bale 123x125, 14 nozeva , siro pikap i ima valjke. a to da pise nesto nisam pronaso a platio sam nju i omotac 14500e.
nekih 300 do 400 kg maksimum
Impresivno nema šta, svaka im čast!! Koliki je kapacitet ove balirke, :scratch a tek kolika je cijena? :supris:
Izvini što je došlo do nesporazuma, ja mislim da se kapacitet balirki i kombajna izražava u ha/h, a samoutovarnih prikolica u m3 A ovo da je maksimalni prečnik 180 cm, nisam uopšte primjetio dok mi ti nisi rekao. Tek sam kasnije vidio da piše gore pri vrhu ekrana.
Ova balirka je za svaku pohvalu, ovaj radnik jedino mora stati kad mijenja mrežicu ili foliju. Mislim da ovi u Kroneu već smišljaju kako izvesti da to sama uradi.
Izvini što je došlo do nesporazuma, ja mislim da se kapacitet balirki i kombajna izražava u ha/h, a samoutovarnih prikolica u m3 A ovo da je maksimalni prečnik 180 cm, nisam uopšte primjetio dok mi ti nisi rekao. Tek sam kasnije vidio da piše gore pri vrhu ekrana.
Ova balirka je za svaku pohvalu, ovaj radnik jedino mora stati kad mijenja mrežicu ili foliju. Mislim da ovi u Kroneu već smišljaju kako izvesti da to sama uradi.
Nemam ni jedan priključak od Krone tako da kvalitet nemogu komentarisati iz prve ruke. A i da imam vjerovatno bi to bilo nešto polovno, proizvedeno tamo krajem prošlog vijeka pa opet nebi znao kakvi su njihovi novi strojevi. O njihovoj kvaliteti govore drugi tj. oni koji imaju neki priključak ili stroj od Krone i do sad sam od njih čuo samo riječi hvale. A ja koliko vidim Krone je poznata i priznata marka, osim toga mislim da su po inovativnosti daleko ispred ostalih.
Što se troškova tiče, po meni je rolo balirka isplativa samo za suho dok je za sjenažu ipak bolja tj. isplativija samoutovarna prikolica. Govorim o radu za svoje potrebe. Ja sjenažu radim samoutovarnom prikolicom a usluge inače ne radim pa onda koliko je to isplativo ili nije, nebi da komentarišem.