Pozdrav...
Jako moguće je da ćemo uzeti rolo balirku. Sada mi treba vaš savjet, radila bi se slama, i to većinom, znači treba neka balirka koja ima što manje šanse da se zapali dok radi po većim temperaturama. Uz to bitno je da može da balira sijenažu, ali sijenaža se može balirati i po noći zato što je ima jako malo, tako da taj način rada balirke bude usklađen ovome... Hvala, LP
Pozdrav...
Jako moguće je da ćemo uzeti rolo balirku. Sada mi treba vaš savjet, radila bi se slama, i to većinom, znači treba neka balirka koja ima što manje šanse da se zapali dok radi po većim temperaturama. Uz to bitno je da može da balira sijenažu, ali sijenaža se može balirati i po noći zato što je ima jako malo, tako da taj način rada balirke bude usklađen ovome... Hvala, LP
Koja balirka??Ja imam lance i letve. Nikad nikakvih problema sa baliranjem slame po najvećem suncu.
Hurlimann H-490, 90 KS.. Balirka Mascar, lanac-letva... Idealno za slamu (po čitanju prijašnjih postova) našao sam je, aman da će bit nešto
Jel radio mozda slamu po ovim velikim temperaturama ? Ako znas jel bilo kakvih problema ? Hvala, LP
a i za neke fiatove kažu da bez problema rade suho, i ja bi ju skoro kupio al me strah da mi neizgori! jel ima ovdje neko ko radi sa fiatovim balirkama da me uputi, sta da radim da sam 100 % siguran da mi nece izgorjeti?, radi se o FIATAGRI 5820 mislim da je pola remenje pola valjci!
jer sa obzirom na to koliko sam primjera vidio,preriskantno ju je uzimati, jos da mi i traktor izgori
Da mi je vidjeti na šta to liči :lol: :lol:
Neznam kakva vam je to kombinacija remenje - valjci i lanci - valjci !? :scratch Uglavnom svaka balirka na dnu komore ima valjke bez obzira dali je na remenje, lance ili valjke... Svaka balirka koja je na lance ima i letve to se podrazumijeva i nema potrebe posebno naglašavati.
Svaka balirka se može zapaliti ako je ne održavana i neispravna, isto kao i traktor. Ako ti je na traktoru neispravna el. instalacija on ima veće šanse da se zapali nego balirka.
Ako je balirka iole ispravna nemaš razloga da se plašiš da će se zapaliti.
Postavljaš pitanje kao kad bi kupovao auto i bojiš se da ćeš ga razbiti i još se bojiš da se ne polomiš...
neznam, nekuzim se u rolo balirke,vec govorim ono sto sam tu procitao
a nije bas da se svaka moze zapalit! nisam niakd cuo da se zapalila welgerica ili claasova
neznam, nekuzim se u rolo balirke,vec govorim ono sto sam tu procitao
a nije bas da se svaka moze zapalit! nisam niakd cuo da se zapalila welgerica ili claasova