RATARKO to su moja minimalna očekivanja ak bu godina prosječna.
ove godine sam imao 150 bala sjenaže , 50 graška, suhog oko 120, još imam suhog i od prole godine, slame oko 170 bala.
pojedu krave jer je kvalitetno, na 15 krava bala sjenaže traje 2 dana a graška 5 dana, ja mlijeko dobivam prvenstveno iz voluminozne krme, jedu stvarno puno al to mi je najjeftinije, imam svoje sjeme, nema zaštite, sam umjetno kupim.
sjeno dajem junicama telcima i kravama koje zasušujem, imam pun štagalj roto bala sjena , slama mi je sva vani,poredaš ih na zemlju ko srušenu čašu , ostaviš mali razmak da se ne dotiću, i nema kvarenja, sve to držim prekoputa imam parcelu zapravo iskrčeni vočnjak, muka je to za dovest sve kuči jednu po jednu.
sve sam plačao, sjenaža po 130, sjeno 30, slama 50 (bala 150cm).tu se nakupi nakome u đep rata za balirku za cjelu godinu, a ja opet nemam ništ.
sve ove godine kupujemo, traktor , balirku , omotač, utovarivač, štalu gradimo, proizvodnja je krenula pa sad to iziskuje velika ulaganja pogotovo što ni jednu stvar veliku nemam
radimo tandem platformu za vozit omotane roto bale, širine 2,4m, dužine oko 5m,
povečao sam površine pod travom i graškom pa neče bit stalno suša i tuča, pa če valjd bit puno bala, čekao sam da se zemlja osuši da pokosim 2 ha ljulja jer je velik a sad snjeg pao, uh divno