jeftinije balirke s noževima nove dodju 140000kn sa pdv, a ti radiš 1000bala godišnje, a ja plačam balu 130 kn za tih 1000bala dobiš 130000kn odbij foliju i mrežu jer to svakak koristiš, za tri godine imaš za novu balirku, premda je stroj skup ni samo baliranje nije jeftino pa tu ima računice, ja plačam za sad još baliranje pa je donekle isplativo, al nešte više na bogcu svi zarađivat :evil: :scratch :?ciganek1 kaže:Mislim da je puno 20 000 za samu balirku, ja sam prije 2. godine uzel balirku i omotač za 20 000.
Radim godišnje 1 000 bala i mislim da ti strojevi nisu iskorišteni.
bogec kaže:jeftinije balirke s noževima nove dodju 140000kn sa pdv, a ti radiš 1000bala godišnje, a ja plačam balu 130 kn za tih 1000bala dobiš 130000kn odbij foliju i mrežu jer to svakak koristiš, za tri godine imaš za novu balirku, premda je stroj skup ni samo baliranje nije jeftino pa tu ima računice, ja plačam za sad još baliranje pa je donekle isplativo, al nešte više na bogcu svi zarađivat :evil: :scratch :?ciganek1 kaže:Mislim da je puno 20 000 za samu balirku, ja sam prije 2. godine uzel balirku i omotač za 20 000.
Radim godišnje 1 000 bala i mislim da ti strojevi nisu iskorišteni.
Bobo kaže:danas sam saznao da je jedan covjek u susjednom selu kupio MASCAR rolobalirku (detalje ne znam) novu za 95000Kn i jos je uzeo i MASCAR omotac, no njegovu cijenu ne znam... Takodjer MISLIM da je to cijena balirke s PDV-om...
Da li je MASCAR dobra firma ili ne, kad je tako jeftino... I da uracunamo PDV, opet se ne dolazi do cifre od 140 000Kn koje vi spominjete...
Sto se tice posla i toga, kad sam kupovao malcer kod Axiala, covjek mi rekao da ce me traktorski radni sati pojest, kad budem isao vrsiti usluge a ja nisam vjerovao, ali tek kad ides raditi drugome nesto, tek onda vidis kako se sat brzo okrece.
Ratarko kaže:Bogec puno mi je 60.000 kn za uslugu baliranja .
Da li si ti to dobro izračunao ?
Ratarko kaže:Cijene su ti ludnica , zar toliko puno košta presanje ?
Ispresaš tri bale i naplatiš kao ja jutro kombajniranja , preskupa je to usluga :shock:
Kupio bih takvu presu samo da imam kome prodavati bale slame ili da imam kome uslužno presati .
Kod nas se ne traži presanje jer je stočara jako malo .
Bomark kaže:Mene trenutačno zanima po kojoj se cijeni mogu nabaviti folije i mreže za baliranje i gdje ?