• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

B

branko

Guest
bogec kaže:
sjenaža po 130, sjeno 30, slama 50

pri vama je skuplje, kod mene je 100 kn sjenaza (necak racuna 90 kad radi sve odjendnom) a suho je bez obzira slama ili sijeno po 30 kn

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ciganek1 kaže:
Mislim da je puno 20 000 za samu balirku, ja sam prije 2. godine uzel balirku i omotač za 20 000.
Radim godišnje 1 000 bala i mislim da ti strojevi nisu iskorišteni.
jeftinije balirke s noževima nove dodju 140000kn sa pdv, a ti radiš 1000bala godišnje, a ja plačam balu 130 kn za tih 1000bala dobiš 130000kn odbij foliju i mrežu jer to svakak koristiš, za tri godine imaš za novu balirku, premda je stroj skup ni samo baliranje nije jeftino pa tu ima računice, ja plačam za sad još baliranje pa je donekle isplativo, al nešte više na bogcu svi zarađivat :evil: :scratch :?

R

Ratarko

Guest
bogec kaže:
ciganek1 kaže:
Mislim da je puno 20 000 za samu balirku, ja sam prije 2. godine uzel balirku i omotač za 20 000.
Radim godišnje 1 000 bala i mislim da ti strojevi nisu iskorišteni.
jeftinije balirke s noževima nove dodju 140000kn sa pdv, a ti radiš 1000bala godišnje, a ja plačam balu 130 kn za tih 1000bala dobiš 130000kn odbij foliju i mrežu jer to svakak koristiš, za tri godine imaš za novu balirku, premda je stroj skup ni samo baliranje nije jeftino pa tu ima računice, ja plačam za sad još baliranje pa je donekle isplativo, al nešte više na bogcu svi zarađivat :evil: :scratch :?

Ima tu puno više odbijanja osim mreže i folije na tvoju žalost :|

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
RATARKO veli:Ima tu puno više odbijanja osim mreže i folije na tvoju žalost :|[/quote]

znam da ima , ali sve koje sam pitao kažu da im je oko 60 posto na bali zarada, bez čiste zarade oni ne idu balirat.
sa jednom mrežom za cca 1200kn omota 300 bala sa jednom folijom omota 18-20 bala, neki tanko omataju.gorivo ovisno o traktoru al kolko može potrošt za dvije minute po bali.
MARIO je puno bolji u tim izračunima pa če ti točno u kunu reči kolka je zarada na bali od 130 kunića.
ma ja sam platio ove godne baliranja fest, mogo sam svoje otplačivat, sve če to bit.
sutra idem u banku predat papire za traktor i utovarivač. :D :D :D :D :D
el mogu suhe roto bale dizat sa onim nastavkom za đubre trpat da ne uzimam šiljke za bale :?: :?:

R

Ratarko

Guest
Bogec ima tu još troška kojega nisi spomenuo .
Radi se o tome da ti trošiš svoje vrijeme ( imao ga ili ne u tome trenutku ) za baliranje plus amortizacija traktora i balirke . Nemoj misliti da te odgovaram od posla , nemam interesa za to . U svakom slučaju neće ti više biti dosadno , posla ćeš imati dovoljno :blackeye

Sve najbolje povodom kupnje traktora , velika je to stvar u našim životima :D
U kojoj banki si uzeo kredit , kakvi su uvjeti sada , kamata , otplatni rok ?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
imam ja i ovak posla da neznam kak se zovem , pogotovo kad je sezona.
hypo banka u gorici jer oni rade sa step-co, oko 6 posto na 10 godina, sutra nosim papire pa ču ti točno znat reči sve kaj su mi rekli. :!:
velika je to odluka i te kako velika, al imam vas pa mi pomažete koliko znate i umijete, mislim da će mi rata traktor i utovarivač bit oko 3700kn , a balirka će na lizing da ju što prije rješim jer je manja svota

B

Bobo

Guest
danas sam saznao da je jedan covjek u susjednom selu kupio MASCAR rolobalirku (detalje ne znam) novu za 95000Kn i jos je uzeo i MASCAR omotac, no njegovu cijenu ne znam... Takodjer MISLIM da je to cijena balirke s PDV-om...

Da li je MASCAR dobra firma ili ne, kad je tako jeftino... I da uracunamo PDV, opet se ne dolazi do cifre od 140 000Kn koje vi spominjete...

Sto se tice posla i toga, kad sam kupovao malcer kod Axiala, covjek mi rekao da ce me traktorski radni sati pojest, kad budem isao vrsiti usluge a ja nisam vjerovao, ali tek kad ides raditi drugome nesto, tek onda vidis kako se sat brzo okrece. ;)

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
danas sam saznao da je jedan covjek u susjednom selu kupio MASCAR rolobalirku (detalje ne znam) novu za 95000Kn i jos je uzeo i MASCAR omotac, no njegovu cijenu ne znam... Takodjer MISLIM da je to cijena balirke s PDV-om...

Da li je MASCAR dobra firma ili ne, kad je tako jeftino... I da uracunamo PDV, opet se ne dolazi do cifre od 140 000Kn koje vi spominjete...

Sto se tice posla i toga, kad sam kupovao malcer kod Axiala, covjek mi rekao da ce me traktorski radni sati pojest, kad budem isao vrsiti usluge a ja nisam vjerovao, ali tek kad ides raditi drugome nesto, tek onda vidis kako se sat brzo okrece. ;)

mascar je talijanska firma, dobri su, koliko ja znam.
balirke sa noževima su oko 140000kn sa pdv, npr deutz 20000plus pdv, petinger 230000plus pdv.
one koje nemaju noževe kreču se nove od 70000kn do 110000kn sa pdv, e al moraš nadoplatit vezanje mrežom, centralno podmazivanje, a to sa noževima je serijski, moraš pazit :scratch
meni je ta balirka isključivo za moje potrebe, ja na zaradu neku veliku ne računam, al kad je moja sjenaža za balirat neču čekat nikog cjeli dan da se smili doč, moje se presuši a platit moram, računo sam da bi me ove godine došlo baliranje oko 60000kn , a to bogami neču plačat nikome

R

Ratarko

Guest
Bogec puno mi je 60.000 kn za uslugu baliranja .
Da li si ti to dobro izračunao ?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Ratarko kaže:
Bogec puno mi je 60.000 kn za uslugu baliranja .
Da li si ti to dobro izračunao ?

ak bu 300 bala sjenaže po 130kn to je 39000kn , 100 bala graška po 130 kn je 13000kn a suho da i slama i da je dobra godina preći če 60000kn jer sam ovo gore je 52000 :!:
puno para kak god da okrenem

R

Ratarko

Guest
Cijene su ti ludnica , zar toliko puno košta presanje ?
Ispresaš tri bale i naplatiš kao ja jutro kombajniranja , preskupa je to usluga :shock:
Kupio bih takvu presu samo da imam kome prodavati bale slame ili da imam kome uslužno presati .
Kod nas se ne traži presanje jer je stočara jako malo .

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Ratarko kaže:
Cijene su ti ludnica , zar toliko puno košta presanje ?
Ispresaš tri bale i naplatiš kao ja jutro kombajniranja , preskupa je to usluga :shock:
Kupio bih takvu presu samo da imam kome prodavati bale slame ili da imam kome uslužno presati .
Kod nas se ne traži presanje jer je stočara jako malo .

je da to je cjena koju ja plačam, neki idu po 150kn, ko voli nek izvoli.
kod nas je sve više stočara koji su veliki i sve manje sijemo žitarice a treba nam slama, tak da neki uvijek kupuju.
moj bratić je svoju slamu prešao i prodavao po 50kn balu, inače je slama za hektar 150kn al je teško nač, tak da bi imao prodaju sam prevoz treba organizirat.
veliki tovljači bikova kupuju slamu ,kamionima voze sa zadružnih polja, njima daju gnoj i smjesu uzimaju, to je neka koperacija

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
POgledajte ovo, radi kobasice :D :D
[youtube:abfcb]W0uYPrkUm8Y[/youtube:abfcb]

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Bomark kaže:
Ja sam novi na ovom forumu i pozdravljam sve prisutne :D

Bok i dobrodošao na forum.
Od kud si čime se baviš, predstavi se.

B

Bomark

Guest
Mene trenutačno zanima po kojoj se cijeni mogu nabaviti folije i mreže za baliranje i gdje ?

Najnoviji postovi

Na vrh