Traktor je 135ks,sljedeča brzina je oko 10km/h..Večinom nisu svi zbojevi isti pa bi onda bilo nezgodno uvijek šaltat iz reduktora u brze brzine..Pošto baliramo u zadnjoj brzini reduktora,dalje idu samo brze brzine..Pa kolko je traktor ks? koja ti brzina tj. kolko km je sledeca?
Vecer.novi sam tu.imam jedno pitanje.kupio sam rolo presu marke Lerda 135,i imam problem u vezi spage.znaci svaki put moram rucno umetnut spagu.balirka.na balirki imam jedan komad spage kojim dam komndu za motanje.bale. ima sistem da spaga prolazi kroz jedan krug koji na sebii ima 4 utora.i dalje ide kroz usin do valjaka koji uzimaju spagu.slika trenutno nemam.ako mi netko moze pomoc bio bi jako zahvalan
Sistem je da spaga prolazi kroz dva okomita valjka koje su iznad pick up i kad dam komadnu trebali bi pustiti spagu do poda i da sijeno uzme spagu u bubanj
koji traktor je vrtio ru rp12,kolko ks jak
ovaj lik iz sela sta ima imt-a 558 i krone 125 rolobalirku napravi bolje balu od drugoga lika koji ima deutra 68ks i rp200,ja sam im omotavo obojici i znam kako koja bala je nabijena i teska,ai vidio sam oba dva u radu kako se koji ponasa. deutz na 2400ok umire pod rp200 dok 558 pjevusi na 1700ok sa tom krone 125,a obojica rade sjenazu.
cuo sam pricu od toga lika sa imtom 558 da mu je kolega govorio da mu se nesto rakovica 65ks potrgala u baliranju sjenaze,te da je prikopcao imt 539 za krone 125 i da je dovrsio sjenazu bez prevelike muke.
koga god da pitas ce ti rec da se lajlakse vrte balirke na letve i lance,a ove balirke koje su na valjke da se najjlakse okrecu su price za malu djecu. dok nevidis druge strojeve u radu sa razlicitim traktorima i razlicitom konjazom traktora nemozes govorit tu nesto sta neznas.
Evo da pokažem novi stroj na našem imanju..
Za sad je napravila oko 200bala,nekih 140sjenaže ostalo sijeno..Prvi dojmovi za sad su OK,iako sam očekivao malo više od ovakog stroja..Ne sviđa mi se što je zadnji sloj bale puno mekaniji..Dok je kod Krone balirke koju imamo to bilo puno tvrđe nabijeno..Neki moj zaključak je taj pošto ova nova ima 4 remena koji vrte balu,da ipak ti remeni ne mogu tako jako stisnut taj zadnji sloj kao sistem letva-lanac kak ima Krone..