Ja bi se nadovezao za prednosti i mane,po meni sistem mreze kod odredjenih balirki moze bit puno jednostavniji od sistema kanapa,no sve zavisi od proizvodjaca,tako da se bas ne moze reci da je taj sistem jednostavan kod svih nego samo kod odredjenih proizvodjaca.
E sad s mrezom stojis 10-12 sekundi do 15 ako motas vise krugova,sa najednostavnijom uzicom stojis oko 50sekundi znaci da pod punim opterecenjem motora stojis za 30-50sekundi po bali(zavisi od nacina vezivanja) em se vise haba presa,em trosis gorivo,jos jedna stvar kod manile je ta da ostane hrpica rasutog tereta sto nema kod mreze jer ona podmta materijal i nista se ne raspe,npr za slamu je problem je rtanjiraca nece uc u zemlju kad naidje na tu hrpu smao je preskoci.
Meni izdje jeftinije baliranje u mrezu nego u manilu! jos da kazem mreza se lakse skida i nije potreban noz,samo je odmotas,kasnije u stajnjaku ne ostane nista sto bi se motalo na rotore,jedina je prednost kod manile sto ukoliko su starije bale manja je verovatnoca da ce se raspast bala,ali je mana opet sto je vole misevi,dok mrezu iako diraju koja rupa jos nista ne znaci.No opet se moze omotat vise krugova mreze iako onda postaje jeftinija manila ali npr jednu kolicinu kotur dva potrosis za bale koje nisi siguran da ces moci potrositi i te zadnje trosis.