mario kaže:LIjepa balirka.
Kak ide?
Cijena?
Bogec je rekao da se susjedu štopala Welgerica.
mario kaže:LIjepa balirka.
Kak ide?
Cijena?
bogec kaže:mario kaže:LIjepa balirka.
Kak ide?
Cijena?
cijena za velgericu je preko 30000, mislim da je bila upravo takva ko na slici, varijabilna, na remene, i štopala se, kak jemmeni frajer reko , slama je ulazila između remena, uglavnom suho nije išlo.
marko, ako smo ja i taj frajer(uslužno balira u zadrugi za novce, ja ga inače ne poznam, upozno sam ga jer me pozvo na pivu) bili na dva metra razmaka kraj međe, on nemre balirat a moje bale ko čelik onda mislim da je bilo vraški suho, tu nije padala kiša podosta vremena.
prošle godine mi je balirao frajer slamu sa welger starom na trake, 150 bale , moram ih traktorom gurat, tako da ipak se može slama nabit jako da bude teretna, a opet frajer mi sa welgericom rp12 baliro sjeno, pa dobro da vjetar ne otpuše balu a još sam ju platio po 40kn, a onu veliku slamu po 50kn, ima svaćega.
znači u slami se ipak najbolje pokazuje sistem valjci i lanci u kombinaciji
ANGUS kaže:Bogec ja sam dosad izbaliro bala jako punu 1,6 m stime da slama nije ni jednom okisla i nema nikakvog štopanja.
Welger nema samo ovu seriju na remenje ima slična bez noževa i rotora.Moj prijatelj ima sličnu kao tvoja balirka.
bogec kaže:ŠANANA IMT 565 kaže:E bogec, neznam kaj da velim, svaka čast i čestitam, punoooooooo bala nek naparavi, a ja sad imam još jedan razlog da navratim do tebe!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
btw, a kak su ti dovezli omotač, jel isto sa traktorom?
hvala svima
e ta budančevica ko da je u drugoj galaksiji, a tebe nema i nema :!:
omotač su dovezli sa autom na prikolici, a lambo je balirku dovezo
balirka košta 21000 +pdv, omotač 7500 + pdv
danas sam napravio 160 bala slame, nabite su skoro ko sjenaža jer ja nemrem mrdnut niti jednu, poslje sam smanjio nabitost jer ipak treba manipulirat poslje s njima, IDE SUHA SLAMA KO ŠVICARSKI SAT
e sad za statističare malo podataka, brzina baliranja danas je bila cca 6km/h, treča radna, na 1500 obrtaja motora, fino lagano i oduševljen sam, jedino mi nos curi jer je u traktoru bilo ko u škrinji
ja inače nisam nikad balirao al su bale ko sa natjecanja, sutra če bit slike, rubovi idealni, sutra idem još tolko izbalirat al za money money money
ŠANANA IMT 565 kaže:Kod mene je dos napeto, mada nemam toliko koliko i ti, ali svima u familiji moram izbalirati, pošto imam jedini balirku, i još kojekaj....
Več 4 vikenda u nazad, i u subotu i u nedjelju sam u polju baliram slamu i otavu i tak non stop imam posla, prek vikenda mažem pun gas, a u ponedjeljak malo slažem prešu i tak....
Bude i tome došel kraj pa bude i više vremena, u 9 mjesecu ako bog da započinjemo gradnju nove štale i tovilišta pak bude nazad jako pono posla, al budem probal odvojiti malo vremena da dođem do tebe! :mrgreen: :mrgreen: