• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Meni je problem što sam svoju prodao pa moram kupit bilo kakvu jer u okolici ima samo još jedna rolo balirka ali gazda radi samo za sebe a ja sam sa mojom Ferabolli izbalirao 1500 bala u zadnje 3 god i prodao je jer je bila pri kraju .

Cuky098

Član
Tu od
24 Lis 2016
Poruka
31
Pozz,treba mi savjet,kupujemo prvu rolo balirku,dosad je sve radila kocka...vecinom suho,oko 400-500 bala godisnje,što preporučujete,fiksna komora me zanima. Ovakav mi je izbor:Krone 130s,Welger rp220 farmer i John deere 575 cijene su im oko 8500€,tko ima iskustva s njima,cijena djelova...

matija47

Novi član
Tu od
21 Ožu 2012
Poruka
9
Evo da pokažem novi stroj na našem imanju..
CLAAS Variant 360RC
20760362.jpg

Tehnički podatki:
Balirka CLAAS Variant 360 RC
-Širina Pick Up-a: 2,10 m
-Usitnjavanje materijala Rotocut sa 14 noževa
-4 beskonačne trake za varijabilne bale, aktivna hidraulika; sa mekom/tvrdom jezgrom promjer bala: od 0,90m-1,55m
-Reversiranje moguće
-Ukljućivanje i iskljućivanje noževa preko termina
-Čistaći za sjenažu
-Terminal za upravljanje CMT II-Učinak koliko bala je napravljeno, ukupan broj bala
-Gume: 15.0/55 17

Za sad je napravila oko 200bala,nekih 140sjenaže ostalo sijeno..Prvi dojmovi za sad su OK,iako sam očekivao malo više od ovakog stroja..Ne sviđa mi se što je zadnji sloj bale puno mekaniji..Dok je kod Krone balirke koju imamo to bilo puno tvrđe nabijeno..Neki moj zaključak je taj pošto ova nova ima 4 remena koji vrte balu,da ipak ti remeni ne mogu tako jako stisnut taj zadnji sloj kao sistem letva-lanac kak ima Krone..

Kako si zadovoljan sa claas balirkom

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ima li neko balirku John deere 410? Prijatelj kupio ali ne znamo kako namjestiti sistem za vezanje. Ona veže sa jednom špagom, medutim na jednom kraju ima nož a iza toh noža nekakvu trokutastu cijev, sad ne znamo da li špaga prolazi kroz tu cijev pa onda kroz onu dugačku kojom raspoređuje špagu po bali. I kako uopšte povlači špagu, koliko treba biti dugačak kraj koji visi dole iznad pick up-a?

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Rješen problem sa vezanjem. Da li neko ima balirku koja dole "u podu" ima remenje, pitanje je: da li se to remenje smije nastavljati sa kopčama ili mora biti iz jednog dijela? Ovdje kod ovog prijatelja je jedan remen jednodjelni a ostala 4 ili 5 (ne znam tačan broj) su nastavljeni. Neki čovjek mu gledao tu balirku i reče da to mora biti iz jednog dijela bez kopči. Problem je što je takvo remenje dosta skupo a uz to mora pola balirke raskopati da to zamjeni.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kako misliš, dolje u podu ? Moja hesston ima remene koji idu svuda i svi su sastavljeni da kopčama.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ova je John deere 410, ima remenje svukud okolo, samo dole na dnu komore ima posebno 5 ili 6 širokih remenova, dok su ovi dugački sa gornje strane koji idu okolo uži.
A koliko sam uspio vidjeti na par snimaka na YouTube izgleda da mora biti izjedna bez kopči, jer ni na jednom snimku koji sam pogledao nemaju kopče na tom remenju samo ima na onom dugačkom.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Možeš takođe pogledati i na eBay-u vjerovatno neko prodaje štampano izdanje.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Pogledaj na ovom Linku, možda ti može biti od pomoći.

Posljednje uređivanje:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Takođe na ebay-u možeš potražiti štampano izdanje, doduše na engleskom ali prevod nije neki problem.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
201
Kako se namješta trvrdoča bale, prvi puta radim sa njom a dosada sam sa malom kockice, djeluju mi dosta nabijeno i općenito štelanje balirke. Uvežena je iz vana

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Imaš klinove na zadnjem dijelu komore, tamo gdje su one velike opruge.
Za zeleno idu u najgornju rupu, sijeno i ostalo suho baliranje u treću rupu odozgo, a slama u četvrtu rupu odozgo. Barem ja tak radim već s njom evo ide 10 godina.

Najnoviji postovi

Na vrh