• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

Drazenn

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
188
Cijena ti ovisi o sirini remena i njegovoj debljini,tj imas remenje s 1 "platnom" a i sa 4..na moj ide orginal beskonacni remen,tj remen bez spojnice..
Welger rp520
I ja imam rp520 i zanima me kako olabaviš i zategneš remenje.Pozdrav

number 9

Član
Tu od
21 Srp 2011
Poruka
115
Pozdrav agrarni umjetnici. U planu je kupnja nove rolo balirke koja bi služila samo za osobne potrebe i balirala samo sijeno i malo slame. Radila bi od 300 do 500 bala godišnje, radio bi traktor od 90 ks s njom. Koje su preporuke, ne mora biti razvikana marka, ipak se trebam uklopiti u budžet. Hvala.

Tomi89

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2017
Poruka
80
Pozdrav, dali ima tko balirku JD 580 ili 590… zanimaju me iskustva, planiram kupnju takve pa neznam na šta najvise obratiti pažnju kod kupovine…radio bi do 200 bala godisnje, i mozda nesto sitno zelenih…(ako se to uopce moze raditi bez mreze, jer vecina koje gledam imaju samo spagu, dupli vez)?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
Imaš jednu na njuškalu 580 sa mrežom.
I sam gledam neke balirke i radio bi sebi 500tinjak bala godišnje.
Strah me tih izrajbanih 25 godina starih strojeva,a svaka bude za probu 2-3 bale odradila garant bez problema.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
Pozdrav, dali ima tko balirku JD 580 ili 590… zanimaju me iskustva, planiram kupnju takve pa neznam na šta najvise obratiti pažnju kod kupovine…radio bi do 200 bala godisnje, i mozda nesto sitno zelenih…(ako se to uopce moze raditi bez mreze, jer vecina koje gledam imaju samo spagu, dupli vez)?
Pažnju obračaš na lančanike, pogonske lance, remene,ma na cijelu balirku... _Kaj se tiče špage i zelenoga ja sam 4 godine radil zelene bale sa balirkom na špagu.... najbolje bi bilo kad bi se moglo kupiti balirku u radu onda si kolko tolko siguran a i kak te sreća posluži. Ja sam kupil bez probe u biti zavrtili smo ju isprobali da radi elektornika za špagu i to je to, doma sam promjenil lance osovinu i lančanik od pikapa navaril i obradil promjenil nekoliko prstiju na pikapu i bil sam miran 4godine.

Matić

Novi član
Tu od
8 Stu 2020
Poruka
20
20220301_123542.jpg Kupljena pre izvesnog vremena.Marka kod nas slabo zastupljena i isto tako poznata.Odluka za kupovinu je pala zbog toga što ima široki pick up, vezivanje mrežicom, letva lanac sistem, 120*125 dimenzija bale, centralno podmazivanje, roto cut, široke točkove, podesivu rudu, el.kontrolu... i što se savršeno uklopila u budžet.Videćemo kako će se pokazati na delu.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ima ih, bilo je i forumasa koji ih posjeduju. Po meni super balirka. Ima sve ko i ostale razvikane marke...

Drazenn

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
188
Zna li netko gdje se može kupiti traka za varijabilnu balirku welger rp 520.Širina remena je 285 mm.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Kako se pokazala
Do sada sam zbaliro nekih 200 bala i jako dobra balirka, jednostavna i dobre bale radi. Bilo je nekih sitnicica ali zbog mene jer sam forsirao, ali inace je dobra. Slamu tesko balira ali sam isao po suncu, vele da treba ici pred vecer. Jbg se ucim.

O

ObrisanŽ28

Guest
A i ja gledam za drugu sezonu nešto uzet imaju dobre cijene.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Imaju ove sa remenima a sistem letva lanci je kao i sve ostale, barem dok sam ja gledao. Bila nedavno na njuskalu ista ko i moja za 7000€

Ja sam htio krone kr 130s ali nisam mogao naci sa mrezem

O

ObrisanŽ28

Guest
Ima jedna dobra za 5000 ali vezanje špagom šteta.
Nema tko više s kockicama radit svi u gospodu prešli.

Najnoviji postovi

Na vrh