• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,338
A vi mislite da drugi servisi puštaju u rad strojeve . Od traktora do pluga , rasipač Itd . Nitko ništa . A strojevi bili plaćeni i prek 80000€ . 5-10 minuta objasnio trgovac kak i kaj i gotovo . Ako nam neje bilo kaj jasno nazval objasnili nam i gotovo .
Svaka čast za realan komentar.

@marko93 Dobrim dijelom si u pravu. Ja sam već unaprijed znao šta i kako će biti, ni sa prvom Sipmom nisam dobio puštanje u rad, odnosno došli su nakon 6 mjeseci. Krone i Sipma je razlika 20tis € za balirku sa istom opremom. Tako da nema tu neke velike rasprave. Gledao sam McHale i Maschio, za Mc su mi rekli da mi je 90ks malo za nju, Maschio mi se nije svidjela na oko fixna komora i bila je dosta skuplja..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,338
Ma jest. Sve to stoji. Htio sam baš Sipmu jer sam bio zadovoljan s ovom dosad i ne vjerujem da za neku drugu postoje dostupni djelovi na stanju u Hr..

Podravec6911

Novi član
Tu od
14 Pro 2024
Poruka
20
Pozdrav! Ne znam gde da se raspitujem pa da počnem od foruma. U dilemi sam koju rolo balirku uzeti Deutz fahr gp 2.30 ili greenland RF150L za traktor od 70 konja pa bih molil vaše mišljenje. Potrebna samo za slamu i sijeno. Deutz je od dugogodišnjeg vlasnika, fali centralno podmazivanje i ima uski pick up. Dok Greenland ima široki pick up, centralno podmazivanje ali radi 150x120 bale pa me strah dal bi to mogo moj zetor terat.
Zaboravio sam napomenut da deutz balirka ima obićan kardan bez duplog zgloba dok Greenland ima originalan kardan i skuplja je 300tinjak eura.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
214
Imam GP 2.30, radim sa traktorom 75 KS, i taman mu je, mislim da nebi mogao sa ovom većom, lakše je raditi sa manjim i lakšim balama.. Malo je teže raditi sa slamom ali ide

Podravec6911

Novi član
Tu od
14 Pro 2024
Poruka
20
Poznajem tu gp2.30 balirku malo bolje pošto je čovjek nedaleko od mene i radio je 7011 sa njom i u sjenaži doduše sporo ali išlo tako već godinama. Ali me nekak ova veća privlači zbog širokog pick upa i kardana koji nije baš jeftina stavka

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,338
U pravilu ti dupli zglob niti ne treba ako ne motaš baš skroz do rude na dugačkoj donjoj poteznici.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,849
Post u temi 'Spremanje sijena i trave' Spremanje sijena i trave
4spora ili 1brza ili ak su uži redovi 5spora uglavnom radije malo sporije neg da mi ju zaštopa onda više izgubim na odštopavanje nego da sam malo sporije išel, do nekih 160 sam probal radit balu Al nisam primjetil da mu je nešto teže nego na 130.
Novi dupli zglob sam platil 280e, nemaš potrebe za stalnim uključivanjem i isključivanjem kardana.

Najnoviji postovi

Na vrh