ŠANANA ajde nadji takvu balirku RP 12 sa mrezom i sa tako dobrom bojom za takve novce!? nema ih ispod 5000
pa za ove novce idu puno losije welgerice!, pa sta vam je, vidim da inace pratite oglasnike a sad se najedanput cudite sto sam rekao da je ovo jeftino, a i sami znate da puno losije balirke idu za te novce
AJKULA ova ti nikako nije za slabije traktore(mozda za suho)! znam ja vlasnike takvih balirki, i znam sta mi kazu
Kolega, mislio sam OPĆENITO za sve balirke tog i sličnog tipa. Jednostavno su pretjerane cijene.
I ja sam čuo da welgerov sistem je dosta težak za pogon...
e pa da, to i ja kazem! rekao sam da je jeftina u odnosu na ostale welgerice!
pa da, teska je za pogon! znam 3 gazde( odnedavno i 4) koji imaju rp12, svi rade sa traktorima 90KS+ a bale im katastrofa izgledaju! slegnute totalka! nimalo nisu upresane! nemozes ju uzet vilicama kak lezi!
bas sam htio slikat i ovdje stavit slike da vidite bale od rp12, od sve trojice
Matija jesi balirao prošle godine u jesen krajem 11 početkom 12mj,ako jesi onda ti nevjerujem da ti se nije ni jedna bala slegla,jer tu travu nemožeš nikako sušit po tom lošem vremenu,treba neka određena temperatura da bi se trava bar malo prosušila.
dado omatao mi je stric sa onim sto balu dize iza sto ima onu ruku a omatao mi je i clan dmatkovic sa svojim deutz fahrom na kojemu se isto desni kotac siri.. ubiti nema nikakve veze za bale kakav je omotac nego kak se omota i kak se postupa s balom to je najvaznije kao sto šanana kaze ako bale dugo ostavis na polju slegne se a ako ih maknes s polja i slozis osovce kak i treba nijedna se neslegne vise od 10cm ako je dobro nabijena
neznam ja kak su to bale pokvarene ak su jedna kaj druge...nema tu osnove nikakve...
ako je bala dobro nabita, ako je masa optimalne vlažnosti, ako nema puno zemlje u njoj, ako je pravilno omotana i nije kasnije oštećena ona mora ostati zdrava 5 godina...
A kaj bi onda ove trebale sve bit pokvarene, skoro sve su naslonjene jedna na drugu
To mi je rekel Pero dok je baliral priej kod mene...jebaj ga sad, al primetil sam na tom djelu gdje su bale bile spojene, znači taj jedan krug promjera 30 cm je uglavnom ostajal pljesniv ispod folije...ja ih nemam puno pa onda ih složim tak da nemaju dodirnih točaka, a dal je to krivo ili ne, stvarno neznam.neznam ja kak su to bale pokvarene ak su jedna kaj druge...nema tu osnove nikakve...
ako je bala dobro nabita, ako je masa optimalne vlažnosti, ako nema puno zemlje u njoj, ako je pravilno omotana i nije kasnije oštećena ona mora ostati zdrava 5 godina...
Neznam s kokvom folijom su mi radili, ali svejedno se desi da kak duže bale stoje tak sve više budu pljesnive iz nutra, neznam do čega je to.Upravo tako i naravno da folija nije Kina :finga: