U auto gumama je toliko zraka koji amortizira da se pucanje pila radi toga nije smjelo događati,,,
luma, koliki ti je pritisak u gumama?
Prvi banzek kojeg sam imao bio je sa auto gumama a sad imam jedan alu a jedan metalni,,,
Gornji alu ima na sebi vulkanizirani sloj gume gok je donji pogonski bez iceg, u toj kombinaciji zna doci do toga da prije nego li proklize remeni da pila sklizne sa donjeg kotaca i ostane blokirana u rezi,,,
To obicno bude kod debelih komada gdje su velike kolicine piljevine u pitanju i pila to jednostavno ne moze zgutati (citaj pravovremeno izaciti)
U istoj situaciji kad su oba kotaca bila gumirana doslo bi do proklizavanja na remenima ali i do gasenja traktora kad bi remeni bili jace dotegnuti,,,
Traktor lako ugasit jer pilim (pardon rezem) na ler gasu,,,
Svaka od gore spomenutih kombinacija ima i svojih prednosti i mana u odnosu na druge, meni osobno najvise se sviđa kombinacija koju sad imam,,,
U planu je izrada jos jednog banzeka (ako bude vremena) ali taj ce po svemu sudeci biti sa kotacima motocikla na nacin koji do sad jos nisam imao, no to je samo vizija vidjet cemo kako ce biti kad i ako zazivi,,,
Generalno odgovor na pitanje iz posta iznad, nebitno je kakvi su kotaci bitno je da se njima prilagodis i da znas osnove rezanja drva na banzek jer banzek nije cirkular i svi koji su rezali cirkularom imaju problem na banzeku,,,