dane001
Aktivni član
- Tu od
- 7 Svi 2009
- Poruka
- 2,262
Počele pripreme za sadnju batata dogodine,proizvodnju povećavam na 40 000 sadnica. Odabrana zemlja na kojoj je ove godine bila pšenica jer su takve zemlje najbolje. Uzorci za analizu zemlje su uzeti i sad se čeka analiza i priprema zemlje u slučaju potrebe za kalcifikacijom. I iduće godine sadim sve četiri sorte kao i do sada,s time da ću praviti i brašno od batata. Sadnice mi neće biti problem jer ih radim sam,za sebe i još nekoliko ljudi koji također povećavaju proizvodnju,tako da će nas biti dogodine nekoliko koji se time bavimo,a kako ćemo proći bumo vidjeli. Do sada je sve išlo dobro,od prodaje pa nadalje,bilo je nekih propusta u proizvodnji ali mislim da smo sve sada usavršili jer smo i u kontaktu sa ljudima koji se time bave dosta dugo. Potražnja za batatima ove godine je dosta velika,ali je problem mala količina koju imam,pogotovo pojedinih sorti koje su više tražene,tako da se nadam da će dogodine biti bolje. Spas je u udruženju ali je danas teško sa ljudima tako da je to najveći problem,a puno toga bi se dalo napraviti da se udružimo,u svim segmentima poljoprivrede,ne samo batat.