Ajde da ispričam onda jednu anegdotu iz mog života .
Moj prvi susret sa Rusom
Jadan poljoprivrednik kupio novog Rusa od 80 KS a kako sam več rekao da živim pokraj prometne poljoprivredne ceste stane on kod moje kuče da me pozove da vidim kako traktor radi u polju. Ajde idemo , zašto ne . Rus je iza imao rumunjsku tanjuraču od 36 diskova , vučena , isto nova .
Stigli mi tako na njivu , bilo je blizu , izađe taj ponosni gazda van iz kabine da još malo popričamo prije demonstracije i da mi objasni kako je kupnja Rusa bila najbolja moguča odluka , jel nema ništa tako jeftino a tako jako , ajde mislim si možda je čovjek u pravu :?
Nakon što smo jedno 5-6 puta obišli oko traktora komentirajuči svaki detalj sjedne on u kabinu da vidimo kako to čudo radi i :
krrrrrr ,
kr ,
kr ,
rrrrrrrrr :!: :!: :!: Neče traktor u brzinu :!: Vidim da mu nije jasno šta se događa ali nije ni meni pa on pokušava ponovo
krrrr ,
rrrrrrrrrr ,
rrrr ,
kr :!: :!: :!: Traktor ne tepe živu silu i kao magarac stoji ukopan , mene stid u zemlju propadam
ali još uvijek stojim direktno iza kabine i izbjegavam kontakt očima sa ponosnim vlasnikom novog Rusa .
Da skratim , vlasnik je iskočio van iz traktora i pitao mane da pokušam je i da vidim ako znam u čemu je fora što ja vrlo mudro odbijam . Zatim on ponovo ulazi u kabinu i bez problema ubacuje u brzinu :shock: te počima tanjurati . Ne moram niti reči da je ta brzina bila dva puta veča nego je bilo potrebno za tanjuranje ali tu je valjda pronašao pa kad ide neka ide . Rus je dimio iz auspuha kao lud ali je išao , tu sam vidio da ti traktori stvarno imaju snage , po mom mišljenju i više nego im piše na haubi ali zar je to u ovoj priči bitno :wink: