K
kingletic
Guest
Re: BELARUS MTZ
gresis, ovaj grdno gresis sinko...
gresis, ovaj grdno gresis sinko...
ali mu je to i jedna veeeeelika manajuxi kaže:evo da se i ja malo ukljucim kod mene nije MTZ vec LTZ T40 vidio sam da ga je neko spominjao u nekom od postova, za snijeg i blato je cudo inace je to i koncipirano kao sumski traktor ali ne bas po nasim gorskim vrletima vec za ruske tajge. Ono sto je njegova prednost su uske gume, tako da se ukopa za sekundu do tvrdje podloge, a druga stvar ima daleko visociji klirens od drugih traktora
savoris kaže:juxi kaže:evo da se i ja malo ukljucim kod mene nije MTZ vec LTZ T40 vidio sam da ga je neko spominjao u nekom od postova, za snijeg i blato je cudo inace je to i koncipirano kao sumski traktor ali ne bas po nasim gorskim vrletima vec za ruske tajge. Ono sto je njegova prednost su uske gume, tako da se ukopa za sekundu do tvrdje podloge, a druga stvar ima daleko visociji klirens od drugih traktora
ali mu je to i jedna veeeeelika mana
krpiguz kaže:Kod nas ima šumsko gazdinstvo koje u jesen odredi jedan dan kada ljudi mogu ući svojim traktorima u šumu i natovariti koliko mogu a na izlazu iz šume se to meri i plati.Tada dođu i ljudi iz susednih sela pa se napravi kolona od 50 do 100 traktora koja čeka da se ujutru otvori rampa za ulaz u šumu.E sad,kad je jesen kišna možete da zamislite kako izgleda put koji je mokar danima a ugazi ga toliko traktora od kojih je svaki pretovaren,jer pušta se u šumu samo jedan dan.Kad naiđeš na kaljugu,uhvatiš zalet i gas.Ako ne uspeš i staneš, onda tu i ostaješ.Jedini spas
, i to ovde svi znaju,je da zustaviš belorusa da te iščupa.Ni jedan drugi traktor iste ili slične kategorije bio to Volvo,Rakovica 120,Fiat ili sličan nemože to da uradi.
Drugi primerričao sam sa traktoristom iz PKB-a kombinata koji ima ogroman mašinski park i u njemu sve i svašta od traktora.Kad se zaglave SAMO belorus i Džon Dir i ni jedan drugi, mogu da izvuku po klizavom i raskvašenom oranju.
Ja nikada nisam seo u rusa niti imam želju, ali ne znam u čemu je trik da li u težištu,rasporedu prenosa na prednji i zadnji pogon ili šta treće ali praksa je potvrdila ovo što sam vam gore napisao.
savoris kaže:u rusa sposobnim u blatu cini visina od tla i raspored tereta prednja zadnja osovina
pogotovo kod T40 je ukljucivanje prednje vuce rijeseno tako da oba tocka moraju da vuku i nema sanse da jedan stoji ,skoro savrsenstvo od mehanizma vrlo jednostavno a radi , u njega ako nema jedne pooluosovine nikako drugi tocak mora vuci
mana toga mehanizma je sto kada ides nizbrdo prednja vuca ne koci nego samo bog moze da ti pomogne
dok MTZ nema blokadu prednjeg diferencijala i to je mali hendikep ali zato imas kocenje nizbrdo koje je po meni vrednije od blokade