nemoj se zabluđivati baš oko drugog snimka
na njemu je T40 a ne rus i nisu realno zakačeni , da je MTZ odnio bi ga nazad u fabriku :rolfer:
Čuj iskreno rečeno neznam, ja sam tu seriju preskočio,, al mogu ti reći da sam čuo da su 82 bolje od 95 zbog tog što su manje osjetljive, hoću reći 82-ke su robusnije, jače limarije,manje elektronike, a što se snage tiče, nije velika razlika da bi igralo veliku ulogu, bar po meni, to da je razlika 20-30 ks onda već nekak ,,,, moje mišljenje.
kako misliš preskočio tu seriju šta ti imaš?
Imam mzt 52 i belarus 1021, preskočio sam mislio na to da nisam imao-radio s tim traktorima te serije,,,,,,
@mister no, nadam se da ćeš dobit svoje ime,,,,,,,:supz:
Iskustva s mtz 82, kolege kažu da je dobar jer, a mislim mi (oni) smo navikli na mehaniku, nego na elektroniku, tj mehanika se manje kvari, 82-ka je više mehanička nego 95-ica.
Prijatelji i ja smo složni u jednom, sve te linije su napravljene na postolju i na linji 52-ke, samo su dometnuli više plastike, malo bolje sjedalo, svjetla, koju turbinu, ali u grubo je sve isto na tim linijama.
Kaj te zanima oko 82-ke, da pitam kolege ?
mene konkretno zanima 82-jka između 2000g.-2004g.Kako ti @ivanz i @savoris kažu, nemreš profulet,,,,,artyman:
Primjer @ivanz kaže da je njegova 82-ka teška 3660 kg, a dok je 52-ka teška 3320 kg, a 1021 5570 kg,,,,,, snaga je tu,,, nemaš brige, jer oni imaju izvanredan omjer peijenosa snage s motora na kotače....
Nedavno sam rastavio i sastavio cijeli zadnji deferencijal, za sve ležaje dao sam negdje oko 1000 kn, vrlo jednostavno za sastavit,,,, u rastavljanju je pomogao @savoris sa shemom (hvala,čevapi),,,, zatim kak kaže i @ivanz,,,, ulje svugdje ide isto,,,,
MANA e to te zanima, ima jedna velika mana, ak moraš nešto šarafit, a nebuš često, nemaš takvog ključa ni gedore :finga:, ak ideš u dućan kupit ,,nemaju :mrgreen:
Kratko rečeno moraš si nabavit velike brojeve ključeva ili par rolcangi, nekoliko čekiča 3-5 kg i štemajzlin:weedman::weedman:
Prije dva tjedna sastavio sam prednji most,, jednostavno, sad sam u rastavljanju reduktora prednjeg pogona da isključim automatsko uljučivanje,,, 52-ku imam 5 godina, do sad nisam ništa šarafio ni kupovao osim izmjene ulja i stavio nove gume, sad napravim generalno uređenje i miran sam dok sam živ,,, ak je od 72 g. kad je naprevljen izdržao do danas onda bu dok sam ja živ ,,,, valjda..:drinkers:
Kako ti @ivanz i @savoris kažu, nemreš profulet,,,,,
Primjer @ivanz kaže da je njegova 82-ka teška 3660 kg, a dok je 52-ka teška 3320 kg, a 1021 5570 kg,,,,,, snaga je tu,,, nemaš brige, jer oni imaju izvanredan omjer peijenosa snage s motora na kotače....
Nedavno sam rastavio i sastavio cijeli zadnji deferencijal, za sve ležaje dao sam negdje oko 1000 kn, vrlo jednostavno za sastavit,,,, u rastavljanju je pomogao @savoris sa shemom (hvala,čevapi),,,, zatim kak kaže i @ivanz,,,, ulje svugdje ide isto,,,,
MANA e to te zanima, ima jedna velika mana, ak moraš nešto šarafit, a nebuš često, nemaš takvog ključa ni gedore :finga:, ak ideš u dućan kupit ,,nemaju :mrgreen:
Kratko rečeno moraš si nabavit velike brojeve ključeva ili par rolcangi, nekoliko čekiča 3-5 kg i štemajzlin:weedman::weedman:
Prije dva tjedna sastavio sam prednji most,, jednostavno, sad sam u rastavljanju reduktora prednjeg pogona da isključim automatsko uljučivanje,,, 52-ku imam 5 godina, do sad nisam ništa šarafio ni kupovao osim izmjene ulja i stavio nove gume, sad napravim generalno uređenje i miran sam dok sam živ,,, ak je od 72 g. kad je naprevljen izdržao do danas onda bu dok sam ja živ ,,,, valjda..:drinkers:
savo ti nisi meni odgovorio 82-jka 2000-2004god.