prednja vuča se ne smije uključivati u transportu i u skretanju u oranju nije preporučljivo
a to se vjerojatno lomi jer prednji točkovi se nešto brže vrte u odnosu na zadnje, kako bi prednja vuča uopće i imala funkciju.......
mislim da prednja vuča se mora brže vrtjeti u odnosu na zadnje kotače.....zato treba paziti pri izboru guma, ako se kupuju druge dimenzije......npr, da ti nakraju ispadne da se prednja vuča sporije vrti u odnosu na zadnje kotače......pa zadnji guraju prednje......to je loše
Lomi se jer:
Inzenjeri tamo u tvornica pokusavaju da uskade prenos 100%, pominati put na prednji kotaci da je 100% isti sa pominati pat na zadnji kotaci. Ali to je nemoguce da im uspeje (racunica), pogotovo pa ne u svi stupnjeva prenosa, bar tako ja gledam na ti stvari.
Gde je savoris da resi stvar?
Pa osovine se nebi ni smele okretati istom brzinom.Prednja osovina mora se brže okretati da prednji kotači prejdu isti put ko i zadnji,usto moraju biti i malo brži da "vuku".Al evo,nije mi jasno zakaj to nije bolje usklađeno da more šljakati i kod većih brzina.Savo,T 40 s tim nebi trebal imati problema,ne?Jučer sam gledal na you tube,na T 40 prednja vuča radi i napred i nazad,samo ne drži nizbrdo,osim one cake kaj si navel,jesam u pravu?