• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza - vučeni

Cararo agri

Novi član
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1
Zanima me novi jednoredni berac kukuruza. Dali tko zna zastupnike i što je najbolje kupiti.

DeutzFahr69

Aktivni član
Tu od
4 Svi 2017
Poruka
163
Proslu sam godinu potrgao onu zaštitnu gumu iza berača što služi kao zaštita prilikom rada freze, sad me zanima gdje to nabaviti. Sip T40

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kupi rabljenu gumu od transportera.

DeutzFahr69

Aktivni član
Tu od
4 Svi 2017
Poruka
163
Probat cu vidjet jel ima neko kakav berač za dijelove pa uzet, raspitivao sam se u par trgovina gdje imaju sve za berace,ali nista kazu da sam vec deseti koji ove sezone to trazi

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
To znači da su oni loši trgovci ako ne nabave za deset potraživanja za sezonu.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Koliko treba stegnuti ovaj veliki saraf od lancanika uvlacnih lanaca na Sip Tornadu?
Ako ga jako stezem onda se lancanik tesko okrece, a bojim ga se ostaviti ne stegnjenog da se ne otpusti u radu.
20200930_135801.jpg

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Treba ga stegnuti do kraja, koliko ide.
Ako se teško vrti onda moraš ispod podložit tanku šajbicu na unutarnju stranu ležaja, tj. uz samu osovinu, jer ti cijeli lančanik očito zapinje

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Inace nije bilo nikakve plocice tu.
Danas sam mijenjal lezaja tu i sad dok sam stezal vidim da se tesko vrti.
Na kraju sam stegnul do te mjere dok se lagano lancanik okretal i to je to.
Neda mi se sad ponovo skidati oklope i lancanika dolje da stavljam tu plocicu.
Nadam se da se ne bude matica otpustala jer nije do kraja stegnjena.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,924
Jednom davno sam vidio troredni berač koji je ispred traktora. Neočišćene klipove transportira preko traktora u prikolicu koju vuče, a navodno je mogao ubacivati i u onu sa strane koju vuče drugi traktor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Maj Torčec...
Bili su za IMT558. Imali su transporter prema zadnjem kraju, a otraga bunker. Nisma siguran, no mislim da je bil dvoredni.

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
72
Imam Tornado 35 pa sam mjenjal gume na valjcima, nadam se da bude bolje, bit će i koja slika.

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
72
Evo slika.

Prilozi

• IMG_20201002_171641.jpg
    IMG_20201002_171641.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20201002_171721.jpg
    IMG_20201002_171721.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 51

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Promijeni i ove lopatice, ja sam ih stavil malo duže da bolje pritisne klip na valjke.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Gdje su kupljene ove gume i po kojoj cijeni?
To su nekakvi segmenti po 5 cm duljine ili?

DeutzFahr69

Aktivni član
Tu od
4 Svi 2017
Poruka
163
To su segmenti koji bi trebali ici između guma, znaci 3 gume i 4 segmenta idu na jedan valjak, ovi segmenti su vise kao plastika.

Ja sam ove godine mjenjao pa uzeo prvo samo gume, dođem doma vidim fali na svakom valjku 10 cm prostora, pa si mislim kak to da nemaju orginal duzine gume, al su u trgovini onda rekli da treba uzet ove segmente i stavit ih unutra.

Kolega je mjenjao isto ove godine ali na Sip 35, malo sam se zacudio da ih on nije trebao stavljat sad da li Sip 35 ima manju duzinu valjka od 40 ili sto, a gume kupljene u istoj trgovini..

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
72
Ima tu kod nas čovjek i on mi ih je ugradio, a dužina tak nekak nisam ih mjerio.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Sip Tornado 35 je u igri.
Jel postoji ikakva fora da se remeni freze mogu napeti bez da se skida desni kotac beraca?
Koja budala je postavila napinjac iza gume gdje nema mjesta za kljuc.

Najnoviji postovi

Na vrh