• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza - vučeni

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
kardan cu kupiti onaj sa duplim zglobom i naravno sa kvacilom posto nemam rucno kvacilo trenutno iskljucivanje kardana! Nisam znao da postoje zadnji kotaci na tim beracima sa 6 rupa moj ima 5?
cini mi se da dvoredni imaju vece kotace sa 6 rupa ali nisam ti siguran

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Dobro održavane mašine.Sve na svom mjestu.I Ursuz i Sip.
Svaka čast.

B

BAGERISTA

Guest
Ljepi strojevi,,,iamju koju godinu ali ugodno za vidit,,,suhi ko barut..8)8)

to0 si odmalo kupio.......:scratch:scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
kardan cu kupiti onaj sa duplim zglobom i naravno sa kvacilom posto nemam rucno kvacilo trenutno iskljucivanje kardana!
Kupi takvoga koji ti bude pasal i na prikolicu za gnoj. Kuplung nek bude onaj na preskakanje. Dobro bi bilo da ima ujedno i freilauf (ko za rotokosu ili silokombajn).

Nisam znao da postoje zadnji kotaci na tim beracima sa 6 rupa moj ima 5?
Kak nisi, pa napisal sam ti to prije par postova. Imaš i felgi 15,3" s 5 rupa, samo budeš teško našel takve rabljene.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Kupi takvoga koji ti bude pasal i na prikolicu za gnoj. Kuplung nek bude onaj na preskakanje. Dobro bi bilo da ima ujedno i freilauf (ko za rotokosu ili silokombajn).

Kak nisi, pa napisal sam ti to prije par postova. Imaš i felgi 15,3" s 5 rupa, samo budeš teško našel takve rabljene.

mislim da su te 15,3" sa 6 rupa i to na dvorednom mozda grijesim?

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194

zasto mislis da bi mi trebao taj freilauf ko za rotokosu i na beracu?

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
sta bi se dogodilo kada bi onaj zupcanik sta se nalazi iza bunkera jedan je dolje nisko a jedan je gore malo vise spojeni su preko lanca i nalaze se iza bunkera imaju onu zastitnu haubu koja kad se digne moze ih se vidjet ima jos nekih prenosa tamo.ali mene zanima taj zupcanik sta je na sredini kada bi stavio manji zupcanik onda bi mi se one lopatice brze vrtile i ne bi moglo mozda doc to cesceg stopanja nemam sad sliku ali mozda razumijete o kojem se zupcaniku radi?

bas sam pricao sa tetkom on ima sipa 40 kaze da ga je kupio 1993 ili cak 1992 nije siguran zar su se proizvodili vec od tada? on kaze da je izbacio kvacilo na kardanu,kaze da mu se onda zastopa kardan proklizi i nemozes to odstopat osobito kukuruz i trava oko onih raketa,i kaze da je stavljao pikse na frezu oko lezaja da se ne mota trava oko njih...

ivan.m

Član
Tu od
2 Sij 2011
Poruka
54
.ali mene zanima taj zupcanik sta je na sredini kada bi stavio manji zupcanik onda bi mi se one lopatice brze vrtile i ne bi moglo mozda doc to cesceg stopanja nemam sad sliku ali mozda razumijete o kojem se zupcaniku radi?

bas sam pricao sa tetkom on ima sipa 40 kaze da ga je kupio 1993 ili cak 1992 nije siguran zar su se proizvodili vec od tada? on kaze da je izbacio kvacilo na kardanu,kaze da mu se onda zastopa kardan proklizi i nemozes to odstopat osobito kukuruz i trava oko onih raketa,i kaze da je stavljao pikse na frezu oko lezaja da se ne mota trava oko njih...

propustil sam podatak o kojem je beraču riječ ali napravil sam to na svom eko i radi i čisti ko zmaj s tim da su gume na lupalici dobre.

na raketama postoje noževi(zlatna stvar) pa se ne namata, a nakon skidanja kuplunga najbolja sljedeća stvar koju tetak može napravit je da kupi nove tačke tak da kad se sve to raskopa ima u šta djelove pokupit i vozit doma:partyman:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
propustil sam podatak o kojem je beraču riječ ali napravil sam to na svom eko i radi i čisti ko zmaj s tim da su gume na lupalici dobre.

na raketama postoje noževi(zlatna stvar) pa se ne namata, a nakon skidanja kuplunga najbolja sljedeća stvar koju tetak može napravit je da kupi nove tačke tak da kad se sve to raskopa ima u šta djelove pokupit i vozit doma:partyman:

tornado 40

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,756
da, jel ima netko kavu ideju, ili ju je realizirao već, kad se radi o štopanju i namatanju trave na frezi na T-40? zašto se to dešava, jel zbog malog okretaja, ili? .. inače, svako malo nastradaju remeni ako se ne pripazi i ne očisti na vrijeme, a očistiti je živi vrag kad se omota sve oko tog.

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
da, jel ima netko kavu ideju, ili ju je realizirao već, kad se radi o štopanju i namatanju trave na frezi na T-40? zašto se to dešava, jel zbog malog okretaja, ili? .. inače, svako malo nastradaju remeni ako se ne pripazi i ne očisti na vrijeme, a očistiti je živi vrag kad se omota sve oko tog.

ja berem sa univerzalom 453 dt na 1000 okretaja kardana i 1500 okretaja motora i nemam bas takve probleme makar i brao kukuruz pun trave i draca.nekad mi se zna ali rijetko namotati slak na rakete ali to su jako rijetki slučajevi. treba samo baciti pogled sbvaki cas iza i nema problema

ivan.m

Član
Tu od
2 Sij 2011
Poruka
54

treba više gasa samo:weedman:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194

najbitniji su ti lezaji napravis pikse i zavaris ih da se te pikse ne okrecu i trava se nece namatat na lezaj od freze tako bi trebalo slozit i na onom ulazu di su one prve lopatice, kad ti je freza upaljena ne bi bilo dobro da su ti okretaji na leru traktora vec ako freza radi samo ju zavrti da se nestigne namatat i kad se izlazi iz reda ali mislim da je najgore kada ides u rikverc onda ti se oce isto namotat...

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
SIP Tornado 45 EOL takav imam i nema sanse da ga zagusis odlicno je napravljen imt 549 prvom brzom ili sestom kako je ko zove pici nema stajanja i ne ne mislim na rijetko zito nego veoma gusto

universal643

Član
Tu od
2 Lip 2011
Poruka
540
ja berem sa univerzalom 453 dt na 1000 okretaja kardana i 1500 okretaja motora i nemam bas takve probleme makar i brao kukuruz pun trave i draca.nekad mi se zna ali rijetko namotati slak na rakete ali to su jako rijetki slučajevi. treba samo baciti pogled sbvaki cas iza i nema problema

pa to ti je prebrzo za berač 1000 okretaje buš lagere strgao on mora iti na 540 okretaje

Najnoviji postovi

Na vrh