Oglasiš ga na Njuškalual me još uvijek muči štopanje na ulazu i nikako da se toga riješim
Imamo koga tu da još koristi Zmajev 212 berač? Imam par pitanja i stvari kojima još uvijek ne mogu doći na kraj, općenito sam zadovoljan s njim al me još uvijek muči štopanje na ulazu i nikako da se toga riješim pa ako ima koja dobra duša ili zna kojeg majstora za savjet.
Neće ti pomoći eliminatorski valjci.Problem je u kukuruznom moljcu..zbog njega se stabljika lomi i zagušuje ulaz,tako da stabljike niti ne dođu do el.valjaka.Pokušaj podići heder,i približit rakete..da čim prije dohvate i povuku stabljiku..Ujedno kupi sjeme tretirano s insekticidom.Koliko vidim dosta mi to ovisi i o sorti kukuruza, kod bc nisam imao tih problema a kws i Pioneer je katastrofa išlo. Znači na istom komadu bc sam brao uzbrdo trećom na u445 a nizbrdo drugom, a kws jedva uzbrdo prvom a nizbrdo uopće nije išlo nego sam se vraćao i sve brao uzbrdo. S tim da je kod mene kws bio bolje zelena stabljika i puno veća i brao sam ga bez problema a ovog sa slike muka a nije baš bio neki ekstra. To na slici je još dobro, većinom se nabralo tu na ulazu valjda za dvoje tačke i ne ide unutra, da li bi pomoglo da se poveća ulaz ili stave još dva valjka eliminatora pa da te stabljike izbaci prije van?
Upravo i to sam se poslje sjetio.Bolje ranije obrati dok je još list djelomično zelen, ja sam obrao prije 3 tj, bilo čisto i išlo brzo, očisti ga još na kljunovima
Meni se smiju kad berem dok je stabljika još zelena a ne možeš ljudima objasniti neke stvari.Upravo i to sam se poslje sjetio.
Kad se bere u klipu kukuruz ne smije se čekati da zrno bude skroz suho, jer ako je zrno skroz suho onda je i stabljika skroz suha i onda nastaju takvi problemi.
U klipu kukuruz može imati i 20 - 25 posto vlage (on će se u čardaku osušiti), onda je i stabljika žilavija i ne puca i onda ima sa štopanjem puno manje problema.....