• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza - vučeni

B

Bobo

Guest
U mom kraju se svi kunu jednorednim SIP-om, pa kakav god bio bolji je od BILO KOJEG jednorednog zmaja... BILO kojeg!!!

Jednoredni zmajevi su losi beraci i zato im je i cjena niska. Za po brdu nisu a po ravnici u imalo losijim uvjetima treba traktor od bar 80ks da ga vuce. Zasto? Zato jer ima jako uzak trag kotaca, s jako uskim gumama. Kad se svemu tome jos nadoda da je prazan berac "u vagi" doslovce ga jednom rukom prevrnes nazad, a zamisli ga tek s punim bunkerom u malo vlaznijoj zemlji... Jednoredni zmaj koji je imalo ozbiljnije obrao, ima iscupanu i varenu rudu.

Ovdje tko god je imao jednorednog zmaja ga se pokusao rijesiti na bilo koji nacin. neki su uspjeli, neki ne.

Kod zmaja se meni osobno ne svidja sto mu se sjecka vrti u rikverc, sto se sjecka podize skup s kljunovima, pa kad beres visoke kukuruze, njiva izgleda ocajno, dok je na SIP-u sjecka uvijek dolje. Zmaj je pravio dvoredni berac (mislim da je 223) koji ne dize sjecku skup s kljunovima, pa su pravili 223S koji radi po "provjerenom sistemu"

Kod dvorednih mislim da je ZMAJ uzeo svaku mogucu prednost i da kraj njega SIP nema sto traziti. Tako da svaki ima svoj dio kolaca.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bobo kaže:
U mom kraju se svi kunu jednorednim SIP-om, pa kakav god bio bolji je od BILO KOJEG jednorednog zmaja... BILO kojeg!!!

Jednoredni zmajevi su losi beraci i zato im je i cjena niska. Za po brdu nisu a po ravnici u imalo losijim uvjetima treba traktor od bar 80ks da ga vuce. Zasto? Zato jer ima jako uzak trag kotaca, s jako uskim gumama. Kad se svemu tome jos nadoda da je prazan berac "u vagi" doslovce ga jednom rukom prevrnes nazad, a zamisli ga tek s punim bunkerom u malo vlaznijoj zemlji... Jednoredni zmaj koji je imalo ozbiljnije obrao, ima iscupanu i varenu rudu.

Ovdje tko god je imao jednorednog zmaja ga se pokusao rijesiti na bilo koji nacin. neki su uspjeli, neki ne.

Kod zmaja se meni osobno ne svidja sto mu se sjecka vrti u rikverc, sto se sjecka podize skup s kljunovima, pa kad beres visoke kukuruze, njiva izgleda ocajno, dok je na SIP-u sjecka uvijek dolje. Zmaj je pravio dvoredni berac (mislim da je 223) koji ne dize sjecku skup s kljunovima, pa su pravili 223S koji radi po "provjerenom sistemu"

Kod dvorednih mislim da je ZMAJ uzeo svaku mogucu prednost i da kraj njega SIP nema sto traziti. Tako da svaki ima svoj dio kolaca.
Bobo, samo da je na Zmaju bar bunker riješen kao na SIP-u...i da se ne lomi na šasiji...

B

Bobo

Guest
Na jednorednima koliko sam uspio vidjeti cak i kad nove gumene valjke imaju i "zvijezde" ne komusaju dobro...

Neki opet tvrde iz petinih zila da nema komusine u bunkeru, a kamo li na klipovima. ne dam se ja samo tako, pa spijuniram iz prikrajka i vidim da je to daleko od istine, jednostavno, nije to TO...

Susjed svim silama trazi ZMAJ 214, jer je s njim brao i njemu se svidja, a vukao ga je s ursusom 335 i po ravnom ga ima sto nositi, jer su skoro jednako teski, a ovaj se jako malo naslanja na traktor... Ukucani mu govore da trazi SIP berac, bilo kakav bolje nego bilo koji ZMAJ, al ovaj navija za ZMAJ-a jer su djelovi jeftiniji, a za 214 jedna osovina 100€ i to jos u bosni, pa racunaj...

Sve u svemu, preporucam mu SIP EKO 3500 i rekao mi je da trazim po oglasnicima, al u nerealnom cjenovnom rangu (opet ZmAJ 214)...

Sad sam se sjetio jedne price: Covjek ima ZMAJ 214 koji je tad jos bio u donekle prihvatljivom stanju. Jednom sverceru prikljucaka za tornado 35 ili eko 3500 ne zna ni on sam vise davao tog zmaja, samoutovarku neku njemacku, puhalnik za sjeno, rotacionu kosilicu 165 i ovaj nije htio bez nadoplate uzeti... To dovoljno govori koliko se Cjeni SIP, a koliko ZMAJ u mom kraju.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Da, jer je prilično brdovito i zmaja treba vuć... A svi bi s malim ferkanom brali...

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
ZJ kaže:
Mike kaže:
hehehe, znam ga kak ne,al prodal ga je lani,već je stariji čovjek,a i žena mu se nekaj razbolila,pa se neće daviti više z poljoprivredom :mrgreen:
Kam ga je prodal, jel možda znaš?
joooj :scratch sorry,neznam :cry: :mrgreen:

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
ZJ kaže:
markach kaže:
....tu kraj toga treba sparkirat sipa 70 ili 80 pa onda treba reći koji je bolji ,ljepši,brz u radu .....
Imal sam T80. Pored mene je bral čovjek sa Z222. Moje neočišćeno, a njegovo čisto.
Jedino je on sporiji u redu, jer 560 nema dovoljno brzina za optimalno branje i sporiji kardan.
Sa T80 nemreš brati na nagibu, pogotovo kad je malo "balavo", jer bježi u stranu, tak da bere jedan red...
Kaj je bolje? T80 ima bolji i veći bunker, bolju frezu (po učinku), dulje rakete, bolje rješenje dizanja hedera, brži je i vjerojatno nešto lakši. I stabilniji, jer je bunker vrlo nisko.
Z222 ima VEĆE KOTAČE (jako velika prednost), bolje čisti i jeftiniji je. Teško ga je naći u dobrom stanju. Znatno je okretniji od T80.

Poslije Tornada 35 i 80, da opet kupujem berač, bil bi to vjerojatno neki Zmaj. Da sam imal kojega do sad, možda bi drugačije razmišljal, no zasad je tak.
Eto ti par slika našeg bivšeg, koji je sad u Mike-ovom kraju (Podravske Sesvete). Mike možda zna i kod koga je (čovjek na drugoj slici iza stroja). Kaj je, je; od Zmaja je ljepši.

:) e pa sigurno je ljepši od zmaja (ja sa sobom nikad nebi vukao)
ti si sad usporedil sipa 80 i zmaja a usporedi sipa 70 i bilo kojeg zmaja ,tog imam ja pa to ide ko bourgoin

.......vjerojatno niste isti hibrid kuruze brali(usporedba čišćenja)

I

ivanm

Guest
ZJ- jesi ti prodal onog sameka sa slika stranicu prije (onog kaj cuka T80) i druga stvar čitam raspravu i vidim da ste svi u pretežno ravnom kraju i nateravate dvoredne. zanima me kaj nitko nije zainteresiran za kupnju 3 ili čak 4 reda
samohodnog i onda raspali po svojem a i uslužno se da zaradit jer tjerat bilo koji zmaj ili sip pa i dvoredni nekak mi to slabo zvuči a i nakon 20 dana gledaš u nazad dok hodaš. znam da je to nekih 20-25000 možda i više europe ali taj stroj može i zaradit a čak vam i netreba 4x4 ko meni recimo :scratch

B

Bobo

Guest
Prije polovan burgoin 2 reda, nego novi sip 80!

A sto je najgore, za cjenu nove 40-ke vec mozes naci burgoina, cak i trorednog...

Ajd, povrat kapitalnih, ovo ono, al opet i ona su vec upitna, tak da ne razumijem cak dvojicu iz mog kraja koji su kupili nove sip 40 prije dvije godine... Vec su imali probleme s njima i kojekakve prerade, a burgoina palis i vozis, nema probiranja, nema komplikacija nikakvih.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dvorednog bourgoina mi ima ujak, dobra je to mašina, AL SAMO NA RAVNOM TERENU :!: :!: :!:
Ko ne pazi može se prevrnuti i na mlo večem jarku, ak se zaljulja, jako je uzak, a dost visok!

Ja ovih dana kapčim Zmaja za 565, podmazivanje i poštelavanje čega treba i deri, ne bojim se ja zmaja, neće on mene izdati :mrgreen: :mrgreen:

C

chakija

Guest
Bobo kaže:
Na jednorednima koliko sam uspio vidjeti cak i kad nove gumene valjke imaju i "zvijezde" ne komusaju dobro...

Neki opet tvrde iz petinih zila da nema komusine u bunkeru, a kamo li na klipovima. ne dam se ja samo tako, pa spijuniram iz prikrajka i vidim da je to daleko od istine, jednostavno, nije to TO...

Susjed svim silama trazi ZMAJ 214, jer je s njim brao i njemu se svidja, a vukao ga je s ursusom 335 i po ravnom ga ima sto nositi, jer su skoro jednako teski, a ovaj se jako malo naslanja na traktor... Ukucani mu govore da trazi SIP berac, bilo kakav bolje nego bilo koji ZMAJ, al ovaj navija za ZMAJ-a jer su djelovi jeftiniji, a za 214 jedna osovina 100€ i to jos u bosni, pa racunaj...

Sve u svemu, preporucam mu SIP EKO 3500 i rekao mi je da trazim po oglasnicima, al u nerealnom cjenovnom rangu (opet ZmAJ 214)...

Sad sam se sjetio jedne price: Covjek ima ZMAJ 214 koji je tad jos bio u donekle prihvatljivom stanju. Jednom sverceru prikljucaka za tornado 35 ili eko 3500 ne zna ni on sam vise davao tog zmaja, samoutovarku neku njemacku, puhalnik za sjeno, rotacionu kosilicu 165 i ovaj nije htio bez nadoplate uzeti... To dovoljno govori koliko se Cjeni SIP, a koliko ZMAJ u mom kraju.

Bobo, imam ja Zmaja 214, berac je za svaku pohvalu, ni ne cudim se zasto ga tvoj susjed tako zeli.. kod mene je vucen sa zetorom 4911 i inace ide bez brige, al kad je mokro pa zapadne...jao si ga majko...prije 2 godine smo ga sa 3 traktora jedva izvukli(zetor 4911, imt 542 i 567). berac stvarno super cisti klipove i bunker ima pohvalno velik, smeca i perusine ima vise jedino kad je suša pa je kuruza zilava (kao ove godine). Ovaj naš je u solidnom stanju, jedino ga treba pofarbat i malo neke limove poravnat... jos ga koristimo al mislim da bi ga i prodali ako se nudi dobra cijena

U

ursus4514

Guest
markach kaže:
....tu kraj toga treba sparkirat sipa 70 ili 80 pa onda treba reći koji je bolji ,ljepši,brz u radu .....

brate ono je slika kada sam ga dovezo sada je vaki:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
imao u planu ja kupit vučenog t 80 al ne nije mi se dopšao prevelik je odnosno preglomazan za naše parcele. a trorednog burgoina nač po cijeni novijeg t 80 je jako teško nač skoro nemoguče. ja sam našao 3 rednog bourgoina al je cijen bila 16000 euriča pa radije ne. 2 rednog u odličnom stanju s frezom se nađe za solidnih 9000 do 12000 eura i to čak možda koji i s zadnjom vučom. inače drže cijenu katastrofa vispoku bourgoini

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
novi dvoredni burgon oko 2002.g. koštal je kod novocomerca 36000 eura i trebalo ga je naručit najkasnije u siječnju da bi ga do jeseni dobil jer ništa se ni je radilo na zalihu već samo za poznatog kupca pa je i to vjerojatan razlog držanja cijene starih

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
ivanm kaže:
ZJ- jesi ti prodal onog sameka sa slika stranicu prije (onog kaj cuka T80) i druga stvar čitam raspravu i vidim da ste svi u pretežno ravnom kraju i nateravate dvoredne. zanima me kaj nitko nije zainteresiran za kupnju 3 ili čak 4 reda
samohodnog i onda raspali po svojem a i uslužno se da zaradit jer tjerat bilo koji zmaj ili sip pa i dvoredni nekak mi to slabo zvuči a i nakon 20 dana gledaš u nazad dok hodaš. znam da je to nekih 20-25000 možda i više europe ali taj stroj može i zaradit a čak vam i netreba 4x4 ko meni recimo :scratch
Oprosti, nisam videl post prije.
Nisam ga prodal. Mislim da ga niti nebum tržil. Jedino bi prodal kabinu (ide mi na živce zatvoreni prostor, dost mi ga je u autu). O'š kupiti? :lol:
Pri nama ti je miješani teren. Nema baš ravnice. A ako je ravno, onda barem polje bočno visi.
T80 nije dobar za brijeg ili polja s velikim bočnim nagibom.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
breza kaže:
novi dvoredni burgon oko 2002.g. koštal je kod novocomerca 36000 eura i trebalo ga je naručit najkasnije u siječnju da bi ga do jeseni dobil jer ništa se ni je radilo na zalihu već samo za poznatog kupca pa je i to vjerojatan razlog držanja cijene starih
:lol: :lol: Novi :lol:

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
mario kaže:
breza kaže:
:lol: :lol: Novi :lol:

Kakve veze ima ova slika s temom :blackeye

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
mislim da je Mario shvatio da je taj burgon star 7 godina pa je napisal "NOVI" a u stvari to je bilo 2002.g. znači tad sam ja pital za njega i bila je ta cijena za novi novcati berač

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
breza kaže:
mislim da je Mario shvatio da je taj burgon star 7 godina pa je napisal "NOVI" a u stvari to je bilo 2002.g. znači tad sam ja pital za njega i bila je ta cijena za novi novcati berač

:oops: :oops: Tak je, krivo sam shvatio :prayer: :prayer:

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
konačno pa da i ja predstavim svoju kombinaciju za branje kukuruza odnosno nakon branja kukuruza ,jer sada to izgleda puno ljepše nakon sezone kad nema one crne prašine i svega ostalog na njemu

...bitnije stvari o vezi ovoga da je s njime skinuto 45-48 kj(rali,jutara)kukuruza
-potrošnja po mojoj izmjeri i procjeni ispada nekih prosječnih 12l/kj
-vrijeme potrebno za pobrati 1kj je ispalo mi najbrže 1sat i 25min(kukuruz bez korova,duga parcela) ,a bilo je i bržeg branja ali to ne računam jer se radi o npr.1kj i jedva jedna prikolica :lol:
-važna stvar je imati kardan s duplim-zglobom i traktor Deutz :mrgreen:

....i na kraju sam sezone zadovoljan, nije bilo nekih kvarova (ipak je bil pripremljen)
a sad možda slijedi prodaja ako bi se našel pristupačan Bourgoini :scratch

Najnoviji postovi

Na vrh