- Tu od
- 14 Pro 2007
- Poruka
- 12,148
Ja sam razmišljao na neki način kao što rade ventilatori za piljevinu .
https://www.youtube.com/watch?v=eccNptPYRsY
https://www.youtube.com/watch?v=eccNptPYRsY
Ja sam pod zadnje poceo izbjegavati branje od 11-17h.. sranja ko kod tebe, onda nahebu ovi kaj istovaraju
Kolege, jel berete kaj po povi vrucinama, jel ima puno smeca u bunkerima?
Zanime me kako Tornada 35 "nagovoriti" da ne baca smece u bunker, znaci lijepo okomusa klip, ali koliko komusine i lisca baca u bunker sad dok je ovako suho, to nije normalno..
Danas je do podne islo super, ali poslije podne koliko kukuruza u prikolici, toliko i smeca, pokupio se sa njive i nastavljam sutra ujutro..
Na godinu ide obavezno ventilator na njega, samo ne znam gdje ga postaviti i kakav pogon mu sloziti, ne znam jel bi bio dovoljan onaj elektricni od auta ili?
Jel ima ko kakve ideje?
Šta te briga za usluge, samo tjeraj.. Ne možeš ti na to utjecati previše, a js baš nisam za neka kemijanja.To mogu tak sebi brati, tj. tak sam si i bral, ujutro nabrao dvije prikolice i popodne to istrpali i tako svaki dan.
Ali dok idem k nekome brat, necu se u podne pokupiti doma, ako mi je ostalo jos npr pola njive..
Mislim da bi jedan ventilator na pravom mjestu bio pun pogodak, e sad ne znam jel ga uglaviti negdje na eelevator ili mozda tamo iznad hedera da puse u ona cetiri zeljezna valjka koja izbacuju smece iza beraca..
Možda sam se malo pregrubo izrazio.. Ne fušarim ni ja, pazim svaki klip nema tu. Ali na smeće u bunkeru ne mogu utjecati previše, a izmišljati svatko može koliko ga volja.Osobno pazim i gledam kad radim uslugu da to što bolje ispadne. Čak mogu reći da drugom bolje poberem nego sebi. Ako negdje i vidim da ću morati gaziti ili da ne čisti dobro onda to najprije napomenem stranki i pitam jel hoće tako da berem ili da odustanemo od branja.
Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk
Savo.. mlad si još...u tom poslu...ja berem 18 godina. Počeo sam s novim beračem po 350 kuna za jutro, radio dan i noć, svakakvim mušterijama. Danas kad sam stariji 18 godina, imam birane mušterije, kojima sam ja djelio savjete kako sijati i brati kukuruz, da se isplati. Ove ostale sam predao drugim mladim beračima., nek se uče i pate na njima. Npr. ove godine odbio sam lijep komad parcele od 1 jutra, kojeg bi preletio za sat vremena i uzeo 550 kuna, jer je kukuruz bio nikakav,ali..NE hvala..cijela parcela puna mračnjaka.
Nesmije se okretati u kučištu, samo oko osovine, trebaš promjenit kučište. Ležaj je zacvikao i poderao kučište.Danas berem 15 km od kuce, do podne super, gdje koja komusina u bunkeru, poslije podne smeca ko u prici..
A parcela 1 ha, 130 redova kod puta, 100 redova na kraju njive, pa sad se vrti s jednorednim.
Po meni jednoredni beraci nisu za usluge i to je to.
E da, crko mi lezaj na jednom komusackom valjku, dok se stavlja novi jel on mora ici tesko u ono svoje kuciste ili lagano?
Ja stavio novi, ali mi se lezaj okrece u kucistu, o to je inace onaj podesivi lezaj koji ide lijevo desno, gore dolje u kucistu, sad jel se smije okretati unutra?