Razmak letvi ti zavisi o debljini bata. Ja sam to imal podešeno na negdje oko 35...38 mm dolje i 38...40mm gore. Letve trebaju biti čim više raširene, tako da ti bolje očisti , ali opet ne toliko da bati propadaju do raketi. Za loših godina, kad su bati tanji, treba ih stisnuti.mene zanima koliko mora biti razmak na sip tornado 40 beraču dolje gdje su rakete ulaz stabiljke i gore gdje ulaze klipovi tu su dvije letve meni uvjek u početku i večino u sredini se zaustave klipovi i pucaju klipovi molim pomoč hvala
evo upustio sam se u posao kompletnog detaljno pjeskarenja berača i ponovnim farbanjem
Razmak letvi ti zavisi o debljini bata. Ja sam to imal podešeno na negdje oko 35...38 mm dolje i 38...40mm gore. Letve trebaju biti čim više raširene, tako da ti bolje očisti , ali opet ne toliko da bati propadaju do raketi. Za loših godina, kad su bati tanji, treba ih stisnuti.
Rakete podešavaš na ona dva šarafa bočno, tak da ti na otprilike 1/3 (do najviše polovice) dužine letve od ulaza otkida bate. To se podešava ako uzastopno bereš dva različita polja kukuruza ( s visokom i debelom stabljikom te sa nižom ili tanjom).
Svaka čast :!: U veliki posao si se upustio :supris: Jesi li skoro kupio ovaj berač pa ga zato sređuješ ili ga možda namjeravaš prodavati?
Radiš li mu možda kompletan remont, mislim na gume na ventilatoru, perušaču i na transporteru?
kasno je da uzimaš berač koji treba sredjivati , čisto sumnjam da ćeš ga spremiti kvalitetno za sezonu , jer uslužno ako ideš onda berač mora biti pouzdan , nekoliko kvarova na njivi i mušterije počinju da te izbjegavaju
realno ovaj i nije mnogo para ali berač se nemože nikako pripremiti za ovo kratko vrijeme do branja , bar ne nepoznat berač jer ga kupuješ , da je tvoj od prošle sezone pa da odmah ideš na kvarove i održavanje onda OK , ovako ne mislim da je to pametan potez
Ma šta 15 dana,,,,, ja jučer brao ,,,slikano al me hebe mob neće prebacit slike,,,,, ide odlično,,, malo mjestimično zeza zelena stabljika ak je visoka, al idem sporije i prolazi.
Berač ti je zvijer,:supz: podizni kljun brže brenje, veći protok klipa.
Slobodno te pitam jel ima možda ventilator za komušinu ?
ne nemam ovo je stariji model 1997.godina pa neznam kod mene su jos zelene stabljike dosta!
Ljudi pozz, trebao bi pomoć, spremam se kupiti berač, a kako nemam previše novaca na raspolaganju gledam svašta zasad, vidim po postovima da vas ima puno iskusnih po tom pitanju pa bih vas zamolio par savjeta što kupiti do 2500 €, ja sam npr naišao na zmajev dvoredni berač malo lošije limarije, ali vlasnik tog berača me uvjerava (naravno) da je mehanički odličan, zna li ko kakve su boljke na njima i dal ga se uopce isplati kupovat evo link (i da se razumijemo berač kupujem isključivo radi uslužne djelatnosti svojeg kukuruza imam cca 2ha)
http://m.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/zmajev-berac-2-reda-prodajem-ili-mjenjam-oglas-1812776
unaprijed hvala!!!
ja sam imao prvo zmaja 211 , radio je kako-tako , imao sam problema sa time što je često krivio osovinu elevatora , taj kvar nisam uspio riješiti iako sam zamijenio skoro pola berača , na kraju sam ga prodao i kupio dvoredni zmaj 221
e tu sam tek pogriješio , berač je bio u jako lošem stanju i imao je mnogo loših osobina a najveća od njih je preveliki gabariti za moje podneblje i to što su nije imao hidraulično podizanje kljunova , uglavnom moj totalni promašaj
e jedva sam se otarasio tog berača i sada sam uzeo EKO 3500 u solidnom stanju , uradio sam mu kompletan remont iako je i kao takav mogao ići u sezonu ali sam uradio iz preventivnih razloga
kod mene je manje dijelova za sip , više je za zmaja ali mene to ne plaši jer ako ga pripremiš dobro dijelovi ti ni ne trebaju , mogu van sezone da ga opet sredim za sledeću , nabavljam dijelove u Rumi
i još jednu stvar nisi rekao , koji traktor imaš ? sa kojim bi vukao berač