davor22
Član
- Tu od
- 24 Lis 2009
- Poruka
- 699
kakav berač gledaš????
sip T40
kakav berač gledaš????
sip T40
bitno je da glavne prijenosne osovine nisu pofrkane ili varene,te da getriba
baš sam gledao tu šasiju ,skroz tanko željezo,preslabo za takav stroj ,a novi prošle godine u gudovcu -bez ventilatoar 10 000e sa 5% popusta za gotovinu,prevelika cijena za tako slabe matrijal
-pucani neću sigurno kupiti,jer pitaj boga jel više u onom centru,a vidio sam i ove što su vareni točak kod freze,opet pucaju ti varovi najvjerovatnije od vibracija,znaći nešto nije u centru?!!
znam za njega ,ima ih više komada kao što si i napisao ,ali od njega nebi volio kupiti,jel ih on malo pokrpa i tako prodaje,bolje bi volio nešto naći da nije pucalo i da nije farban ,nema veze kakve su gume na valjcima i ležaji ,to bi promjeni sam sve u komadu i mir par godina
i ja bi bolje volio već kada puca da pukne kod mene,da to zavarim kako treba ,pojačam i barem znam da nije dobila niti jedna osovina,a ako je da sve popravim i pići
ovaj moj kolega ima 2002. g on je prvi gazda novoga je uzeo sad sam ga zvao ali ne javlja mi se cim mi se on javi ja ti dam broj pa se dog ako on i dalje zeli prodat njegov nije varen niti je motan a i blizu ti je da pogledas on je ove godine mjenjao one gumene valjke na perusarima...
inace servisiran je uredno...
ma nije strašno ni ako je pucao , sve osovine koje idu imaju sistem da može raditi i van centra
ne kažem da je bolje da je pucao nego da nije strašno i može se pojačati
ja sam dodao duplu šasiju i nema brige :supz:
@ivanz
moram mnogo da te razočaram , imao sam i 212 i 221 sa koševima i mogu ti reći da su oba bili jedno obišno smeće , ali baš smeće
pogotovu 221 koji je totalno van svih gabarita i nemogućnosti podizanja kljunova
sada imam EKO 3500 koji sam oooodavno tražio , e nešao sam ga i kupio , generalno sredio i to je sila od mašine , tek sam onda vidio da ako nešto valja nije bitno koliko košta , otplatit će se kad-tad
ja sam i uzimao ove zmajeve jer su mi bili finansijski dostupni , hvala nebesima pa sam malo ''ojačao'' i mogao da uzmem sipa
od zmaja jednio (ne baš potpuno) poštujem 216s , ostalo je čista nula , a dvoredni su pregabaritni (moram reći za moje uslove i podneblje)