kad budem uzeo, mislim da ću imati puno pitanja za tebe......a reci mi još, na čega trebam najviše paziti kod tog berača......????
znači, elevator treba biti još širi od tvoga......??
jer ako uzmem, i mislim raditi neke usluge malo, onda bi bilo najbolje sve rastaviti do zadnjeg vijka i zamjeniti.......
gdje si nabavljao djelove za njega????
Najviše obrati pažnju na stanje raketa, u donjem djelu su usukane u osovine bez ležaja, samo pikse, pa ak se tjeralo na suho bez masti to oće bit u velikom luftu, zatim pazi na getribe, imaš ih 3 komada, 1 pogonska i dvije gore iz kojih izlaze rakete, malo isprobaj dal se osjeti luft i izvana se vidi dal cure semerinzi il ne i pogledaj dal ima ulja unutra, hipenol.
velika mana tog berača zna biti sječkara ako nije dobro podešena, to smo mi doma preradili, stavljeni su dvoredni-samopodesivi ležajevi i od tad je sječkara netaknuta, več sigurno 10 god. samo mazanje svakog jutra prije berbe.
Što se tiće elevatora, ovakav kakav je kod mene radi bez greške, nemožeš ti njega ugušit nikako, prije se zaštopa napred na raketama od prevelike brzine tjeranja nego da budeš zagušio elevator i komušač, sve je to dobro isprogramirano kod mene na beraču.:supz:
Zatim obrati pažnju na razne remenice i lančanike kojih je gore cjelo čudo, sve se vidi u kakvom je stanju, a opet djelova nema skoro nigde, sve se da piksirat i teraš dalje, a kad je sve koliko toliko u centru berač jednostavno ide bez greške, samo dobar tokar, a sav potročni materijal (ležajevi i remeni) imaš u svim prodavaonicama djelova, samo uzmeš uzorak, nema ništ posebno na sebi, sve standard dimenzije.
Uglavnom poanta je da če taj berač uvijek raditi, kad bude sve gore 100% ispravno, a i kad bude več lagano razlokano i u luftu, opet če ići, čudo je to, zato ja više volim Zmaj nego SIP, sip je za mene papirni berač
Dalo bi se još tu štošta napričati, al ako kupiš budeš pitao, pomoči čemo, poslikat ču ti sve kaj te zanima i to je to.
artyman: