kod mene sam vidio da ljudi večinom isključuju kardan prilikom okretanja......
MTZ ima dobro rješenje, samo polugu koju pomičeš gore ili dolje, bez kvačila u pokretu, jer on ima posebno lamelu za PV.......dok kod 533 i ostalih imt-ova se mora isključiti........
borna, jel plastična obloga tvog kardana crna????
ja sam uzeo neki jeftini 4 kategorija za 360kn.......novi, ništa nepiše na njemu, kina ih vjerojatno radi, i ima cijevi trokut........a 6ta kategorija je bio 500kn, možda sam trebao uzeti jači......
Na slici se vidi da je trokut (trokutasti limun)
Borna, ti takvim radom mozes brati bez stajanja sve dok ti ne ostane 8-10 redi kukuruza, onda moras u rikverc pa nisaniti redove, ako ne gasis kardan ili ne moras ako imas te srece da su uvratine ostavljene normalno. Ja uvratine prolazim 8-10 puta, ovisi o konfiguraciji terena i samo peglam dalje.
Ma kakvo ukljucivanje-iskljucivanje kardana, ne pada mi vise na pamet. Recimo, torpedo, zetor, i razni rusi imaju kvacilo kardana na ruku, pa im to donekle i pomaze, ali dogadjaju se situacije da u trenutku iskljucenja kardana berac jos bude pun kukuruza i onda ga ukljucujes pod teretom i mora to na njemu ostaviti neki trag. Ovako s duplim zglobom samo ides i ako ima vise kukuruza unutra, u okretanju ce se to rijesiti, jer berac ne prestaje s radom.
Takodjer iskljucivanje beraca u travnatom kukuruzu je ravno samoubojstvu, jer dok se tarup u travi zalti, na sebe namota trave i trave, dok tarup koji se vrti brzo, tu istu travu odmah sjecka...
Nozeve ostrim samo na pocetku sezone i vise ne.
Moj je prva serija tornada 40 pa ima nedoradjen tarup s "golim" osovinama i onda na njih namotava. Prve godine mi je cuda radio u travi koliko je zaglavljivao. kako sam ubacio cahure preko osovina i povario ih na kuciste da budu fikse, samo se izmedju nozeva zna namotati po neka travka i vise nista.
Takodjer sam i cistace otkidackih valjaka i same valjke poravnavao da savrseno pasu jedno na drugo i sad nemam ni travke nigdje a teram ga stvarno kroz gadnu travuljinu.
ima kod mene jedan berac ali neznam jel je za prodaju ako te zanima mogu se raspitat noviji je ali nema ventilator i covjek je prvi gazda...
a što mislite, jel mtz 82 dovoljan za njega......????
šanana, jesi proširivao elevator......to je "usko grlo" ili možda da se elevator ubrza????
hvala na savjetu ,danas obišo križevce-sav povaren,đeletovec -2001g farba dobra al otkad ga je kupio nije uložio ni kune u njega,treba sve ležaje gume lance i jedna raketa,obišo jedan u bjelovaru ,potrošio rezervar goriva i ništa od kupnje,za tjedan dana idem u sl.brod -kopanica -vidjeti još jednog i to je to sa njuškala dok ne bude koji novi oglas