S
skokan
Guest
Hvala lijepo na informaciji.
Kad sam dopelal berača doma ovak je izgledal:
Pozdrav Pele, ovdje Skokan, još jedan novi član. Zanima me isto kako bi mogo poboljšati branje kukuruza tj. da ima manje šuške i onog otpada tj. lista. imam sipov 40, u radu sam zadovoljan s njim s tim da nebi bilo loše da čistije bere. Usput vučem ga sa 539 i nemam nikakvih problema sa te strane premda sam čitao tu na forumu da 539 nepreporučuju za 40-tku.
Mrk kakvi su guljači, jel šasija varena, a getriba ?
Kaj se tiče guljača,zupčanika,lanaca ,španera...sve izgleda nepoderano ,veli gazda da je više stajal nego radil, jedini problem je kaj je zadnje vrijeme bil vani,pa je izbljedila boja i malo pohrđal.Varen nije nigdje, dok se pusti u rad radi tiho kak bude pod opterečenjem bude se vidlo.
JEDNA MOLBA ,TKO IMA UPUTSTVO ZA EKO 3500,neka mi izvadi šemu podmazivanja i promjenu ulja u getribi.Uputstvo je gazda izgubil.
Danas je bilo skidanje zaštita i generalno pranje:
"BAGERISTA" hvala na čestitci ,več polako popravljam nedostatke,bit će on dobar kad se sve pregleda i popravi.
"denigb", Svi ovi beraći su u prodaji ,ako je za kupiti, to su prva dva eko 3500 i tornado 35 u solidnom su stanju. druga dva po mom su preskupi u odnosu u kakvom su stanju tj. dotjerani su za prodaju. Znam ti za jednoga u Međimurju kao novi eko 3500,2002godina i cijena 3000 eura.
Za lancol nisam ni ja znao, a mislim da bi to moglo biti dobro, ja sam do sada podmazivao sa lance sa rabjenim uljem.
Taj "lancol",,ulje,,je isto koje se koristi za motorne pile,,podmazivanje lanca i mača..??????8)
Ispravak, ako je to bilo pitanje je da, lancol se koristi za podmazivanje lanca na motornim pilama.