Ljudi da li bi netko mogao složiti neku anketu ili tabelu sa markom kukuruza, dijelom zemlje u kojemu se uzgaja, urodom i možda još nekim podacima da se popune te na kraju vidimo (koliko je to moguće na ovaj način) koji su hibridi i gdje najuspješniji.
Ima i kod mene tih gamadi.
Danas smo zvali Pavlaka u Hrastovac,i ovako. Cijena za 14% vlage je 1.10kn,a za 20% je 0.80kn,nema odbitaka za lom zrna ili bilokakvih odbitaka.
ovo je super prijedlog,ja bih jos volio vidjeti i gnojidbu,pa da se povuku neke paralele,jer kad vidim u prospektima od proizvođaća prinose po hektaru imam osjecaj da ili sam ja nesposoban odraditi kvalitetnu obradu tla,gnojidbu,kultivaciju,spricanje,ili su oni napuhali prinose.
ps. ne stedim inace na gnojivu,ali ove sam godine za probu ruknuo 250kg uree i 250kg kana ako se dobro sjecam na 7500m2 parcele,a kukuruz je 3 puta(3x veci prinos) bolji nego lani,kada sam bacao i 7-icu,i ureu i kan!lani bilo 5m3 klipa,ove godine 15m3 klipa!
ovo je super prijedlog,ja bih jos volio vidjeti i gnojidbu,pa da se povuku neke paralele,jer kad vidim u prospektima od proizvođaća prinose po hektaru imam osjecaj da ili sam ja nesposoban odraditi kvalitetnu obradu tla,gnojidbu,kultivaciju,spricanje,ili su oni napuhali prinose.
ps. ne stedim inace na gnojivu,ali ove sam godine za probu ruknuo 250kg uree i 250kg kana ako se dobro sjecam na 7500m2 parcele,a kukuruz je 3 puta(3x veci prinos) bolji nego lani,kada sam bacao i 7-icu,i ureu i kan!lani bilo 5m3 klipa,ove godine 15m3 klipa!
Ma imam ja u glavi izgled te ankete, ali nisam toliko pametan da to složim i stavim na kompjuter.
Ok sve stoji, ali ne možeš uspoređivati lanjsku godinu i ovu što se kukuruza tiče nikako, ja sam prošle godine imao prosjek sa gnojidbom 400 kg 15-ice i 200 kg Uree 4,5-5 tona/ha, a ove godine sa gnojidbom 200 kg 0:20:30, 250 kg 15-ice i 150 kg Uree plaća i po 12tona/ha, kultivacija je bila sa po 150 kg KAN-a