Felix Arba
Član
- Tu od
- 14 Velj 2013
- Poruka
- 48
Re: bistroća vina
pozz
ne razumijem što si ovo napisao prvo...ja kad procijedim vino od petiljki onda petiljke odvojim u eći maštel,bacim par kila šećera i od toga pečem rakiju domaći,ali jako malo šećera bacim jer mi inače vino ima gradaciju od 18,mjerim i bilježim godinama...
nema kod mene otrova po vinu i vinovoj lozi,ja to vino pravim samo za sebe i nema otrova u sebi ništa...
pozz
ne razumijem što si ovo napisao prvo...ja kad procijedim vino od petiljki onda petiljke odvojim u eći maštel,bacim par kila šećera i od toga pečem rakiju domaći,ali jako malo šećera bacim jer mi inače vino ima gradaciju od 18,mjerim i bilježim godinama...
nema kod mene otrova po vinu i vinovoj lozi,ja to vino pravim samo za sebe i nema otrova u sebi ništa...
Bijelo vino se ne drzi na komu ni dana! Oni od prije 150 god su prihvacali nove stvari zasto nebi i vi danas. A i nije neka novotarija sumporenje i pretakanje. Treba ga pretocit 3-4 puta. Od ispresanih ostataka treba peci rakiju ili ga baciti. Mogu si mislit sta sve zavrsu u vinu od prasine, pesticida itd. A ni okus peteljki nije bas nesto :icon_winkle: Vino se sumpori s otprilike jednom malom vrecicom na 100 l. A i pise na svakoj vrecici. Ako je vino i dalje mutno moze se pokusati s bentonitom. Proguglaj pa ces nac nacin kako se koristi.