E moji ljudi! Evo gledam nešto,slušam.... i došo sam do zaključka : Tko god je preživio ovu godinu, taj je sljedeču nadrapo!! :madmana:
tako je samo nada i molitva da će biti bolje :supz:ma živjeti će ovaj narod. Biti će teško ali nedajmo se. Ja se ne bojim jer ovaj posao(proizvodnja povrća) mi garantira opstojnost. Samo pametno planirati proizvodnju, bez nekih većih rizika - na sigurno. Okrenuti se prema provjerenom tržištu(kupcu) koji sigurno plaća, a i država će ih primorati na plaćanje kako čujem(izašao je Zakon o rokovima plaćanja - 30 dana), a i dosta smo se napatili svih ovih godina da će nas i Bog u 2012.godini spasiti od vremenskih neprilika(nadajmo se i molimo).
E ako ovo zaživi u praksi; što se mene tiće slijedećih 1.000 godina može biti jednopartijski ili jednostranački sustav :butthead:.... država će ih primorati na plaćanje kako čujem(izašao je Zakon o rokovima plaćanja - 30 dana)...
ekipa mozda nisma u toku trenutne teme al nadam se da če te mi oprostiti ovako imam pumpu za navodnjavanje zanima me koliko ima bara a na njoj samo pise da izbaciva u satu 60 kubika mogu li po tome izracunati??? stvarno se ne kuzim pa ako netko zna objasniti !?!?
ekipa mozda nisma u toku trenutne teme al nadam se da če te mi oprostiti ovako imam pumpu za navodnjavanje zanima me koliko ima bara a na njoj samo pise da izbaciva u satu 60 kubika mogu li po tome izracunati??? stvarno se ne kuzim pa ako netko zna objasniti !?!?
meni to treba za njivu na rasprskivače na njivi ide po sredini fi32 ima 10 rasprskivača koji bacaju oko 350l po satu ti ce mi rasprskivači doći uskoro,,, a ima jedna njiva od 170 metara na koju ce ici oko 16 do 17 rasprskivača pa pitam zato moze li tjerati toliku daljinu u komadu,,,jer u plastenicima imamo tomosicu to je KPK bojim se da je salba pa cu hondu koristitiSamo da znaš da maksimalni bari u ništavaju motor.
meni to treba za njivu na rasprskivače na njivi ide po sredini fi32 ima 10 rasprskivača koji bacaju oko 350l po satu ti ce mi rasprskivači doći uskoro,,, a ima jedna njiva od 170 metara na koju ce ici oko 16 do 17 rasprskivača pa pitam zato moze li tjerati toliku daljinu u komadu,,,jer u plastenicima imamo tomosicu to je KPK bojim se da je salba pa cu hondu koristiti
trebal bi osnovni dovod biti pedesetka, pa iz nje izvode za rasprskivače, onda bi imal dosta i tomosice...ona daje 350-400 litara u minuti